Bel mij terug Liever persoonlijk en direct contact? Vul hier je telefoonnummer in, en wij bellen je zo snel mogelijk! 
Terugbelverzoek
Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact op.
 
Werving & selectie

Het werven en selecteren van 10 technische operators en 3 onderhoudsmonteurs in 1,5 jaar tijd

CASE: SCA HYGIENE PRODUCTS

SCA is een internationaal hygiëne- en bosbedrijf, dat producten voor persoonlijke verzorging, tissue en bosproducten ontwikkelt. In Nederland heeft SCA drie business units; Away from Home, Customer Goods en Incontinence Care. De vestiging in Gennep telt ongeveer 230 medewerkers, van wie de meesten werkzaam zijn binnen een zeer innovatieve, hightech productieomgeving.

Eind 2013 vond er een reorganisatie plaats, waarbij ook het productieproces verder geoptimaliseerd en geautomatiseerd werd. Hierdoor ontstond er een tekort aan operators die enerzijds mee wilden en anderzijds mee konden gaan met de nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie.

Uitdaging

Het werven en selecteren van 10 technische operators en 3 onderhoudsmonteurs in 1,5 jaar tijd

Aanpak

Werving
In samenwerking met SCA heeft Techsharks een uitgekiende arbeidsmarktcampagne ontwikkeld, gebaseerd op de kernwaarden van SCA. Hierbij werd de doelgroep gericht aangesproken en geënthousiasmeerd om te solliciteren via een op maat gemaakte landingspage (www.techsharks.nl/sca). Daarnaast is een visual gemaakt met beeldmateriaal, gefotografeerd in de fabriek van SCA. Tevens zijn er twee open avonden georganiseerd om kandidaten op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het bedrijf SCA en de vacature. Tenslotte heeft Techsharks een vacaturefilm gemaakt om een goed beeld te laten zien van SCA, de werkomgeving en de verschillende werkzaamheden.

Selectie
Om de kwaliteit van de kandidaten te beoordelen hebben een aantal accountmanagers intakegesprekken gevoerd. Daarnaast zijn er, onder begeleiding van dezelfde accountmanagers, een aantal testen gedaan om de competenties van de kandidaten te beoordelen. Naast de invulling van de vacature van operator en monteur, is er ook een technisch trainee geworven en hebben twee Techsharks Projecten monteur werk uit handen genomen.

Resultaten

2.157 Totaal aantal unieke bezoekers website 262 Totaal aantal reacties op de vacature
24 Totaal aantal kandidaten aanwezig op de open avond 19 Totaal aantal gestart waarvan 12 technische operators, 4 onderhoudsmonteurs, 2 Techsharks Projecten monteurs en 1 technisch trainee

Contact opnemen

Meer informatie over onze dienstverlening

Rob Laarhoven Rob Laarhoven Commercieel Directeur rlaarhoven@techsharks.nl +31 6 51 23 58 46