Bel mij terug Liever persoonlijk en direct contact? Vul hier je telefoonnummer in, en wij bellen je zo snel mogelijk! 
Terugbelverzoek
Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact op.
 
Publicatiedatum: 30 oktober 2018

KING OF THE OCEAN

Het tekort aan techneuten is de afgelopen 20 jaar onveranderd gebleven. Volgens Gerard Ackermans (Operationeel Directeur Techsharks) ligt dit tekort niet zozeer in mensen, maar in mensen met specifieke kennis en ervaring. “Als je je technische vaardigheden niet blijft ontwikkelen, word je voor de arbeidsmarkt steeds minder aantrekkelijk en ben je straks niet meer inzetbaar” aldus Ackermans. 

Om in te spelen op de groeiende vraag naar goed opgeleid personeel richtte Roy Daemen en Rob Laarhoven in 2002 Techsharks op. Opdrachtgevers hebben vandaag de dag behoefte aan méér ondersteuning op onder andere het gebied van begeleiding en ontwikkeling dan een traditioneel uitzendbureau kan bieden. Techsharks gaat verder dan het projectmatig plaatsen van techneuten. Dit om te voorkomen dat een technisch geschoold medewerker niet mee kan op het niveau dat er van hem/haar verwacht wordt bij het werken met de nieuwe technieken bij onze opdrachtgevers.

Maar hoe ontwikkel je jezelf van een guppy naar een echte haai? In dit artikel lees je hoe je aan de top van die voedselketen blijft staan.

Aan de top van de voedselketen

Door de structurele schaarste wordt er steeds meer geïnvesteerd in automatisering en robotica. Vijftien jaar geleden zat er op een machine een rode en een groene knop, nu een PLC en een touchscreen. Maar huidige werknemers moeten wel om kunnen gaan met deze ontwikkelingen. Een shark staat bekend om zijn aanpassingsvermogen en is altijd gedreven om zich verder te ontwikkelen en zo klaar te zijn voor de toekomst.

Om te investeren in de ontwikkeling van werknemers vinden bij Techsharks regelmatig een-op-een gesprekken plaats. Hierin bespreken we samen met een medewerker de vervolgstappen. Opleiding is hier een onderdeel van. Techsharks heeft geen vaste afspraken met opleidingsinstituties, de persoon kiest zelf welke training hij/zij bij welk instituut zou willen volgen. Techsharks speelt hierbij een faciliterende rol.

Only dead fish go with the flow

Schaarste vraagt om flexibilisering. Veel bedrijven moeten wennen aan deze waarneembare trend. Rob Laarhoven geeft een voorbeeld: "Je kunt een goede frezer twee uur de vloer laten aanvegen als er even geen werk voor hem is, maar hij kan ook twee uur bij een ander bedrijf gaan frezen. Het liefst willen bedrijven hun personeel natuurlijk niet delen maar dan maak je als branche veel efficiënter gebruik van de kennis en vaardigheden van die medewerker.” Deze flexibele manier van werken zorgt voor afwisselend werk, waardoor je je meer kunt specialiseren en verbeteren in het vak.

Without a plan, there is no attack

Sharks zijn effectieve en doelgerichte jagers. Anders dan bij traditionele uitzendbureaus kijken we bij Techsharks niet naar de persoon voor de vacature, maar de vacature voor de persoon. Na een test op 7 competenties treed je bij ons in dienst. Vanuit daar gaan we samen met een kandidaat op zoek naar de juiste opdracht. Gedurende de tijd dat je bij ons in dienst bent heb je altijd een specialist in arbeid en techniek tot je beschikking, met wie je ook regelmatig constructieve een-op-een gesprekken hebt. Want ook communicatieve- en sociale vaardigheden zijn belangrijk bij het vinden van de juiste opdracht. Bij Techsharks willen we je echt een plek bieden waar je uitdaging vindt en waar je je de komende periode kunt blijven ontwikkelen. 
Video: We are Techsharks