De Oceaan Opinie
Publicatie datum: 17 juni 2020

De Oceaan Opinie

Ruim 1 jaar geleden hebben wij binnen Techsharks de Oceaan Opinie opgericht. In deze blog vertellen wij je graag meer over deze groep sharks die een dwarsdoorsnede vormt van de diversiteit aan sharks binnen onze oceaan.

Waarom hebben wij een Oceaan Opinie?
Techsharks wil de beste werkgever zijn. Dit kunnen we alleen bereiken als we continu op de hoogte zijn over wat er bij onze sharks speelt en waar behoefte aan is. Als een van onze sharks een idee heeft voor een verbetering die de hele organisatie aangaat (bijv. een procesverbetering) kunnen ze dit bij een van de leden van de Oceaan Opinie melden. Vervolgens bespreken de leden dit in de Oceaan Opinie en brengen een advies uit aan de directie.

Wie vertegenwoordigen onze Oceaan Opinie?

In de Oceaan Opinie zitten leden die samen de gehele organisatie vertegenwoordigen. Alle leden in de Oceaan Opinie zijn sharks. We hebben vijf vakgebieden binnen Techsharks: procesindustrie, maakindustrie, engineering & support, Techsharks Projecten en het kantoor. Elk vakgebied is door iemand vertegenwoordigd uit dat vakgebied. De leden bekleden dus functies zoals onderhoudsmonteur, engineer, machinebouwer en kantoorpersoneel. De leden treden om de drie jaar allemaal af om ruimte te maken voor andere sharks. Elk lid is wel weer herkiesbaar.

Welk soort onderwerpen komen er aan bod in de Oceaan Opinie?
Binnen de Oceaan Opinie zijn het afgelopen jaar zeer diverse onderwerpen besproken. Een mooi voorbeeld is het sportabonnement dat we bij Techsharks hebben. Werknemers kunnen korting krijgen op hun sportabonnement bij diverse sportlocaties. Uit een vragenlijst bleek dat de werknemers hier behoefte aan hadden. Hierop is actief gereageerd door bedrijfsfitness te implementeren in de organisatie. Andere onderwerpen die aan bod komen tijdens de besprekingen van de Oceaan Opinie zijn bijvoorbeeld het nieuwe verzuimbeleid, de communicatie met onze sharks omtrent corona en het gebruik van ons online leerplatform Goodhabitz. Alle leden van de Oceaan Opinie hebben een geheimhoudingsplicht, want we willen uiteraard geen lekkend aquarium.

Wij zijn erg blij dat we 1 jaar geleden besloten hebben om de Oceaan Opinie te integreren in onze organisatie. Het is voor ons een belangrijk klankbord om erachter te komen hoe onze medewerkers vinden dat wij het doen. We merken ook dat de vakspecialisten het fijn vinden om hun mening te geven en mee te denken en zo hun steentje bij te dragen binnen de organisatie.

Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Caroline Douwstra HR Manager cdouwstra@techsharks.nl
+31 6 27 19 39 12