27 oktober 2020

Denken in mogelijkheden

Bart Vos
3 minuten leestijd
Met veel plezier heb ik de afgelopen maanden de ervaringen van een aantal collega’s mogen lezen. Deze maand is de eer aan mij om mijn ervaringen als Recruitment Specialist met jullie te delen.

Sinds 1 december 2019 ben ik werkzaam in het team Engineering & Support. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie als Recruitment Specialist in deze bijzondere tijd. Wat valt me op en wat maakt mijn werk nu anders dan voorheen? Zo ontvang ik deze tijd veel meer sollicitaties van voornamelijk net afgestudeerde jongeren, die op zoek zijn naar hun eerste echte baan. Waar er vóór corona veel aan deze doelgroep werd getrokken, de meesten hoefden niet eens te solliciteren, ervaren we nu dat bedrijven terughoudender zijn in het aannemen van deze doelgroep.

Ik denk dat er twee oorzaken voor zijn; budgetten zijn teruggeschroefd dus financieel is er de mogelijkheid niet. Aan de andere kant zijn er door de coronacrisis meer mensen hun baan kwijtgeraakt waardoor iemand met een aantal jaar ervaring nu toch op een baan solliciteert die hij in ‘normale’ tijden zou laten schieten. Als een opdrachtgever de keuze heeft tussen iemand die net is afgestudeerd of iemand met een aantal jaar ervaring voor nagenoeg hetzelfde loon valt de keuze toch vaak op de persoon met ervaring. Het is belangrijk dat we hier met opdrachtgevers over in gesprek gaan, jongeren zijn de toekomst maar dan moet ze wel de kans geboden worden om zich te blijven ontwikkelen.

Ja ook wij zagen bij Engineering & Support het aantal vacatures teruglopen maar bij Techsharks leer je om in mogelijkheden te denken en al snel zagen we dat de huidige markt ook kansen biedt. We hebben nog steeds de ambitie om te groeien en highly adaptive als wij zijn hebben we dan ook gekeken naar hoe we dit het beste kunnen realiseren binnen ons huidige team. Zo heb ik sinds het begin van deze maand de overstap gemaakt van team Engineering & Support naar team Projecten. Hier konden ze de kennis en kunde van een recruiter goed gebruiken. Bij Techsharks Projecten zitten onze neusjes van de zalm, top-monteurs die ingezet worden voor korte projecten van gemiddeld drie tot zes maanden.

Door het coronavirus hebben veel bedrijven te maken met ziekte, mensen die in quarantaine moeten of niet terug naar Nederland kunnen. Ook hier liggen voor ons kansen en het zijn dan ook de top-monteurs die er meteen moeten en kunnen staan. Dat is de groep waar ik mij momenteel op richt. Corona of niet deze groep monteurs is nog steeds erg schaars en zitten over het algemeen erg goed op hun plek. Je moet dan ook van goede huizen komen om ze voor je te winnen en ze voor jouw bedrijf te laten kiezen. Ik denk dat hierin persoonlijke aandacht, zekerheid en arbeidsvoorwaarden op maat cruciale factoren zijn. En ik kan dan ook met trots zeggen dat wij ze dat bij Techsharks Projecten kunnen bieden!

"Ik ontvang meer sollicitaties van afgestudeerde jongeren"