13 januari 2021

Even voorstellen: Suzanne Harper!

Suzanne Harper
3 minuten leestijd
Suzanne Harper is de nieuwste aanwinst van Special Ops. Zij is niet alleen een aanpakster (ze bouwde haar eigen huis zelf!), maar ook nog eens erg sportief. Wintersport, fietsen, tennissen en hardlopen doet ze dan ook graag. In dit artikel vertelt ze meer over zichzelf, over haar aanpak als Account Specialist en deelt ze haar belangrijkste levensles met ons.

Waarom heb je voor Special Ops gekozen?
“Ik heb hiervoor bij een uitzendorganisatie in de schilders- en bouwbranche gewerkt, maar na acht jaar was het tijd voor iets nieuws. In eerste instantie ben ik als zzp’er aan de slag gegaan in de recruitmentbranche. Helaas werden veel van mijn opdrachten door de coronacrisis stilgelegd, dus dat was niet makkelijk. Toen kwam Special Ops op mijn pad. Ik werd benaderd voor de vacature van Account Specialist. De gesprekken gaven mij een goed gevoel, dus zodoende ben ik hier gestart.”

Ik ben gewend om op een flexibele manier te werken en ik pas me makkelijk aan.

Waarom denk je dat Special Ops voor jou heeft gekozen?
“Ik denk dat mijn ervaring een belangrijke rol heeft gespeeld en het feit dat zij echt op zoek zijn naar iemand die de sales kan laten groeien. Dat is precies hetgeen waar ik energie van krijg dus dat kwam mooi samen. De technische branche is nieuw voor mij, maar ik verdiep me graag in een nieuwe branche.”

Hoe herken jij jezelf in onze 3 kernwaarden: highly adaptive, extremely effective en always hungry for more?
“Ik ben gewend om op een flexibele manier te werken en ik pas me makkelijk aan. Als morgen het besluit wordt genomen om de koers te wijzigen dan ga ik gewoon mee. Daarnaast ben ik heel doelgericht, zowel zakelijk als privé. Ik wil graag mijn effectiviteit laten zien, maar ook terugkrijgen uit het werk. De kernwaarde always hungry for more zit van nature in mij.”

Ontwikkelen staat bij ons hoog in het vaandel. Hoe wil jij jezelf ontwikkelen?
“Voor mij is het nieuw om te werken met de online trainingstool GoodHabitz. Dat lijkt me erg leuk dus daar heb ik me direct voor aangemeld. Ik wil kijken of ik op structurele basis trainingen kan volgen waardoor ik mezelf constant kan blijven ontwikkelen. Ik vind het leuk om nieuwe opdrachtgevers te leren kennen en deze te overtuigen om te kiezen voor Special Ops. Daarnaast ben ik veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik houd me bezig met vraagstukken zoals hoe kun je leiding nemen over je eigen leven.”

Wat betekent arbeidsvreugde voor jou?
“Het ervaren van successen. Een succes is voor mij niet alleen het plaatsen van een shark bij een opdrachtgever, maar ook dat ik blijf groeien in mijn werk en dat je voelt dat je er steeds beter in wordt. Daarnaast vind ik een goede werk- en privé balans belangrijk. Je kunt zakelijk een verschil maken en daarnaast een privéleven hebben. Ik vind het niet erg om hard te werken. Het is dan juist des te mooier als het uiteindelijk een succes oplevert. Daar haal ik enorm veel energie uit.”

Ben je een teamspeler of een individu?
“Ik kan zeker in een team functioneren, maar van nature ben ik een eenling. Dat betekent natuurlijk niet dat ik geen vrienden heb, maar ik kan goed alleen zijn.”

Heb je een bepaalde strategie als Account Specialist?
“Mijn strategie is om eerst de bestaande klanten te leren kennen. Daarnaast ben ik echt iemand van het gewoon doen. Als ik een lijstje krijg met potentiële nieuwe opdrachtgevers dan bel ik ze zonder aarzeling op om het contact te leggen.”

Wat is jouw waardevolste levensles tot nu toe geweest?
“Dat ik mezelf moet laten leiden door wie ik als persoon ben en me niet moet laten leiden door wat anderen van mij verwachten. Daardoor ben ik in staat om betere keuzes te maken die bij mij passen. Een andere levensles die ik heb geleerd bij mijn vorige werkgever is dat veel dingen een storm in een glas water zijn. Als iemand helemaal uit zijn dak ging, kon ik me daar in het begin enorm druk over maken. Ik probeerde het zo snel mogelijk op te lossen, maar als je het even laat bezinken dan blijkt het vaak allemaal wel mee te vallen. Ik heb geleerd dat ik niet binnen twintig seconden met een oplossing hoef te komen.”

Hoe zie jij jezelf over bijvoorbeeld 5 jaar? Wat zijn jouw doelen?
“Op zakelijk vlak wil ik gewoon heel goed worden in mijn vak. Dit is weer iets nieuws. Ik vind het interessant, maar ik kan nog veel leren. Mijn doel is dat over een paar jaar de opdrachtgevers mij zien als de specialist die ze kunnen bellen met al hun vragen. Ik wil met ze meedenken en net even dat stapje extra zetten. Techsharks breed willen we de beste businesspartner worden. Dat is een project waar ik me goed in kan vinden.”

Special Ops onderscheidt zich door tijdelijke en uitdagende projecten. Wat sprak jou daar in aan?
“Er zit veel dynamiek in, omdat je opereert in tijdelijke projecten. Dat houdt het iedere keer spannend. Je blijft continu bezig om nieuw markten aan te boren en opdrachtgevers te vinden waar we onze monteurs een leuke opdracht kunnen geven.”

Meer weten over Special Ops? Ga dan naar www.specialops.nl!