Goed werkgeverschap belangrijker dan ooit: ‘Een introductiedag in tijden van corona’.
Publicatie datum: 02 april 2020

Goed werkgeverschap belangrijker dan ooit: ‘Een introductiedag in tijden van corona’.

De coronacrisis zet heel BV Nederland op z’n kop. De komende weken zijn veel mensen aan huis gekluisterd en samen proberen we er het beste van te maken. De grote uitdaging voor werkgevers is om ervoor te zorgen dat collega’s met elkaar verbinden. Op LinkedIn en Facebook zie ik verschillende berichten met de hulpvraag: “Hoe zorg je er dan voor dat nieuwe medewerkers de verbondenheid ervaren die je normaal creëert tijdens een introductiedag?” Ook zie ik in mijn eigen vriendenkring dat iemand zijn introductiedag is afgelast doordat ze elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten. Een gemiste kans! Hieronder lees je waarom:

Wist je dat mensen die een succesvolle onboarding hebben gehad:
• Sneller productief zijn
• Beter in staat zijn om bedrijfsdoelen te realiseren
• Trotser zijn en dat uitstralen naar de arbeidsmarkt
• Meer betrokken en loyaler zijn
• Een lager ziekteverzuim vertonen
Bron: Aberdeen group

Overleven is niet een kwestie van de slimste of de sterkste, maar juist een kwestie van aanpassingsvermogen. Daarom domineren haaien nog steeds onze oceanen, terwijl we slechts nog een stapel botten terugvinden van dinosaurussen. Het is tijd om een beroep te doen op je aanpassingsvermogen en de medewerker centraal te zetten. Nu nog meer dan ooit tevoren. Anders eindig je net als de dinosaurussen. Ik heb de waarheid niet in pacht. Eén ding weet ik wel zeker; onze medewerkers bepalen het succes van de organisatie. En daardoor moest en zou de introductiedag doorgaan, the show must go on. Hieronder een viertal aanpassingen die wij hebben gedaan om van een fysieke onboarding naar een online aquarium te gaan:

,,Één ding weet ik wel zeker; onze medewerkers bepalen het succes van de organisatie".

Highly adaptive nr. 1
Om onze nieuwe collega's met open armen, op afstand, te ontvangen en een samenhorigheidsgevoel te geven hebben we het onderstaande filmpje gemaakt. Het resultaat? Tientallen enthousiaste medewerkers over deze video!


Highly adaptive nr. 2 
Alle presentaties zijn ingekort en omgetoverd naar, op TEDtalks geïnspireerde, presentaties of korte films! Vanuit de woonkamer opgenomen en via Microsoft Teams live gecast! 


Highly adaptive nr. 3
Lunch laten bezorgen! Thuisbezorgd.nl heeft een landelijke dekking. Nou ja, landelijk... Helaas bezorgden ze geen lunch in Wessem. Dat heeft Jeroen (onze CEO) met zijn dochter (cameravrouw) goed opgelost. Zie hieronder het filmpje!


Highly adaptive nr. 4 
Om de energie erin te houden spelen wij ‘normaal’ het geweldige spel Happy Salmon. Dit hebben wij vervangen door een online quiz met behulp van Kahoot. Natuurlijk met ludieke shark vragen! Wist jij dat er een koekjessnijder haai bestond?
Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Erik van den Hoff People & Promise Manager evandenhoff@techsharks.nl
+31 6 46 60 26 32

Zorg goed voor je nieuwe collega!

Er wordt veel tijd en geld besteed aan het aannemen van medewerkers. Helaas wat minder aan een introductiedag. Maar juist zo’n dag in crisistijd is belangrijk. Wanneer nieuwe collega’s niet op een goede manier ontvangen worden, zijn ze zo weer weg. Mijn ongevraagde advies is dan ook; transformeer je fysieke onboarding naar een online omgeving in het coronatijdperk. En laten we eerlijk zijn, het is niet zo moeilijk maar de impact is erg groot. Zorg goed voor je nieuwe collega!