(On)zekerheid in Coronatijd
Publicatie datum: 07 juli 2020

(On)zekerheid in Coronatijd

Zekerheid; het is in deze turbulente tijd een nog duidelijker argument om niet over te stappen naar een andere werkgever. De coronasituatie brengt namelijk juist onzekerheid met zich mee. We hebben geen grip op alles wat er om ons heen gebeurt. Wat je dan vaak ziet is dat iemand toch ergens controle op wil houden. Blijven bij je huidige werkgever, zeker met een contract voor onbepaalde tijd, en niet de stap zetten om te switchen, zelfs als er onvrede heerst, dat voelt op zo’n moment als controle.

Dat maakt ons werk lastiger en zorgt voor een andere dynamiek dan ik gewend ben. Maar ik zie dat het ook kansen biedt! Want juist omdat het een turbulente tijd is, kan diezelfde zekerheid óók snel omslaan in onzekerheid. Dit gebeurt onder andere als binnen een bedrijf signalen optreden dat het slecht gaat, bijvoorbeeld omdat contracten van collega’s niet worden verlengd of ontslagen vallen. Op zo’n moment staat iemand juist wel open voor het gesprek elders.

In mijn rol is het van belang goed en integer met zo’n situatie om te gaan. Want hoe commercieel en competitief ons vak soms ook is, we mogen, nee moeten, niet vergeten dat achter iedere kandidaat een mens schuilgaat. We moeten daarom juist nu heel duidelijk krijgen wat hun gevoel en behoefte écht is. Voor de één is dat salaris, voor de ander uitdagend werk, terwijl de derde weer kijkt naar de sfeer die binnen een organisatie heerst. Het is dus maatwerk en mensenwerk tegelijk, exact datgene wat ik zo gaaf vind om te doen en waar ik de meeste voldoening uithaal. Voor mij draait ons vak om iemand adviseren en echt begeleiden naar een nieuwe baan.

Bij dat begeleiden valt nu, in tijden van corona, ook nog iets anders op. Ons mooie arbeidsvoorwaardenpakket alleen is niet meer voldoende, althans lang niet altijd. Kandidaten willen namelijk heel concreet weten bij welke organisaties ze aan de slag gaan. Ook hierbij geldt weer die zekerheid versus de onzekerheid. Hierdoor hebben we intern onze procedures aangepast en zorgen we ervoor dat tijdens het eerste kennismakingsgesprek ook een sales-collega aansluit. Zij zitten wekelijks bij onze mooie opdrachtgevers en kunnen daarom snel een koppeling maken tussen de competenties en behoeftes van de technici enerzijds en die van de opdrachtgevers anderzijds.

We merken dat deze transparantie in de gesprekken gewaardeerd wordt door de technici en dat hun beeld van Techsharks en onze opdrachtgevers nóg duidelijker wordt. En zeg nou zelf, hoe gaaf is het om concreet onze opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie), te benoemen als mogelijke nieuwe werkplek. Dat geeft in deze onzekere tijd net wat meer gevoel van zekerheid, precies waar het hen en ons om te doen is.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk hier dan onze blogpagina

Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Nick van Roessel Sourcing Manager nvanroessel@techsharks.nl
+31 6 11 05 22 80