28 september 2020

Persoonlijke aandacht maakt het verschil

Britt Gielkens
3 minuten leestijd
Iedereen vindt het fijn om met oprechte interesse behandeld te worden. Dit is niet anders in de omgang met je werkgever of potentiële nieuwe werkgever. In de ruim 2,5 jaar dat ik werkzaam ben voor Techsharks, op ons kantoor in Zuid-Limburg, heb ik gemerkt dat het stuk persoonlijke aandacht vaak datgene is wat het verschil maakt. Het is niet voor niets dat we de tijd nemen voor een uitgebreide eerste kennismaking met een mogelijk nieuwe shark. Tijdens dit gesprek wordt iemands technische bagage natuurlijk uitgebreid behandeld, maar daarnaast is het minstens net zo belangrijk om ook de mens achter het CV te leren kennen. Je neemt uiteindelijk een persoon in dienst en niet alleen zijn technische kennis en kunde. Naast die persoon zelf, speelt ook het thuisfront vaak een belangrijke rol in de keuze voor een werkgever. Zo heb ik al een aantal keer meegemaakt dat een partner aansloot tijdens het tweede gesprek. Als hiermee een goed en vertrouwd gevoel ontstaat, is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Wanneer de basis goed is, ben je sneller in staat de diepte in te gaan. Voor Techsharks is het belangrijk dat medewerkers uitgedaagd worden, zich verder kunnen ontwikkelen en het gevoel hebben dat ze er echt toe doen. Door goed te luisteren, ben je in staat naar boven te halen wat datgene is waardoor die persoon zich uitgedaagd gaat voelen en zijn ambities waar zal maken. Het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelplan, aan het begin van het dienstverband, zorgt er verder voor dat bovenstaande zaken concreet worden gemaakt en bepalen de richting waarin de shark zich zal gaan bewegen om zijn doelstellingen te behalen. Opleiden wordt enorm gestimuleerd, maar het initiatief ligt wel bij de medewerker zelf. Sommigen hebben daarin al een heel duidelijk beeld van wat ze willen en anderen hebben nog iets meer ondersteuning nodig. Het bieden van die ondersteuning vind ik erg leuk om te doen en ik vind het ook super mooi om te zien wanneer iemand zich onder de vleugels van Techsharks verder ontwikkelt als vakspecialist of als persoon.

Naast het voeren van gesprekken over werk en ontwikkeling, wordt er gelukkig ook de tijd genomen om onze vakspecialisten op een informele manier te leren kennen tijdens één van de teamuitjes. Deze staan altijd in het teken van teambuilding en (Limburgse) gezelligheid. Zo zijn we ooit een ochtend met zijn allen schapen gaan drijven. Klinkt vooraf niet heel spannend, maar uiteindelijk bleek dit een perfecte manier om de teamwork skills (en de lachspieren) op de proef te stellen.

Techsharks is werkzaam in een groot deel van Nederland en een techneut in Zuid-Limburg verschilt vast wel van eenzelfde techneut in de Randstad, maar waar het uiteindelijk allemaal om draait is dat het gevoel goed zit. Wanneer dat zo is, kun je er namelijk samen echt iets moois van maken.

Wil je ook aan de slag bij Techsharks? Bekijk dan onze opdrachten.
 

"Waar het uiteindelijk allemaal om draait is dat het gevoel goed zit."