23 maart 2022

Onze shark Raven Haver aan het woord

Marnix van Kruijsdijk
3 minuten leestijd
Raven Haver komt onze oceaan als allround storingsmonteur versterken. Ze voelt zich thuis in de technische wereld die volgens haar nooit stilstaat en veel leuke uitdagingen te bieden heeft. Ze hoopt dan ook dat snel veel andere vrouwelijke technici haar zullen volgen.

“Alweer anderhalf jaar geleden werd ik door Wim Elbersen van Techsharks benaderd om op gesprek te komen. Op dat moment was de tijd nog niet rijp om samen te gaan werken, omdat ik bijvoorbeeld nog geen rijbewijs had. Desondanks voelde ik direct een goede klik met het bedrijf. De doorgroeimogelijkheden spraken mij erg aan. Inmiddels heb ik mijn MBO-4 opleiding Technicus Mechatronica Systemen BBL bijna afgerond en heb ik mijn rijbewijs in the pocket, dus trok ik de stoute schoenen aan en nam ik contact op met Techsharks om mijn kans te pakken. Dat is goed uitgepakt. Wat mij aansprak was de vriendelijkheid en de helpende hand. Alles was direct duidelijk.

Van jongs af aan heb ik graag in de praktijk gewerkt, dus toen ik moest gaan kiezen voor een opleiding koos ik tussen de bouw, zorg, produceren-installeren-energie (PIE) en techniek. Ik koos voor het laatste. Vroeger sleutelde ik al aan de motor met mijn vader en deden we klusjes in en rondom het huis. Dus ik dacht waarom niet? Ik ben er ook nog eens goed in! De opleiding bestond voornamelijk uit jongens, mijn wens is dan ook dat er meer vrouwelijke technici in de techniek bijkomen. Het is helemaal niet zo lastig als dat de buitenwereld doet overkomen. De techniek is leuk voor iedereen die goed kan nadenken en oplossingsgericht ingesteld is. Het is een wereld die constant in beweging is en dat maakt het erg uitdagend. Bovendien is het een vakgebied waarin je altijd kan blijven groeien, zowel als persoon als vakspecialist. En niet onbelangrijk er is veel aanbod, dus je kunt alle richtingen op. Of je jezelf nu wil oriënteren op elektro of mechanica, het is allemaal mogelijk. Het is belangrijk dat je voor jezelf op durft te komen in de technische wereld, maar alle vrouwen die ik ken, kunnen dat makkelijk.

Zodra ik 1 augustus als shark de oceaan betreed, blijf ik net zoals ik nu doe werken combineren met studeren. Via Techsharks ga ik de MBO-4 opleiding Elektrotechniek BBL volgen op het Summa College. Ik zal vier dagen gaan werken en één dag naar school gaan. De komende tijd ga ik samen met Techsharks op zoek naar een passende opdrachtgever. De procestechniek spreekt mij erg aan, omdat deze nooit stilstaat. Maar de komende jaren wil ik gaan ontdekken welke tak van de techniek het beste bij mij past. Daarom sluit het concept van Techsharks, dat ik bij meerdere opdrachtgevers kan werken, ook zo goed aan bij mijn wensen. Het allerbelangrijkste is dat ik plezier heb in mijn werk en dat ik mezelf constant blijf ontwikkelen. Ik heb in ieder geval veel zin in dit nieuwe avontuur.”

Wil jij jouw team met Raven versterken? Neem dan snel contact op Marnix van Kruijsdijk (mvankruijsdijk@techsharks.nl / +31 6 44 13 86 87)