08 juli 2022

Techsharks gaat over de grens

Tom Dullens
3 minuten leestijd
De golven van onze oceaan zijn over de grenzen gegaan. Techsharks is uitgebreid naar België en heeft een kantoor in Hasselt geopend. Tom Dullens gaat samen met Wim Elbersen vol energie dit nieuwe avontuur aan. In dit interview vertelt Tom meer over zijn ambities in België, over de verschillen in aanpak met Nederland en hoe hij de technische Belg gaat overtuigen een shark te worden.

Wat spreekt je zo aan om Techsharks België op te gaan starten?
“De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij Techsharks gewerkt. Samen met team Eindhoven hebben we successen behaald en iets moois opgebouwd. Maar er brandt altijd een vuurtje in mij om te pionieren. Vanaf niks iets opbouwen spreekt mij erg aan. Ik geloof in het Techsharks model. Door de combinatie van onze aantrekkingskracht als werkgever, onze kennis van wat er speelt in de markt én de bereidheid om risico te willen dragen, kunnen wij onze opdrachtgevers structureel een pool van, direct inzetbare, vakspecialisten aanbieden. En ook voor onze vakspecialisten zitten er voordelen aan dit concept. Zij kunnen kiezen uit diverse opdrachtgevers én hebben de zekerheid van een vast dienstverband bij Techsharks. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook in België werkt.”

Heb je al eerder met Belgische opdrachtgevers gewerkt?
“We werken al een tijd samen met Scandinavian Tobacco Group. We hebben een pilot gedraaid waarbij zeven vakspecialisten van Techsharks opdrachten hebben uitgevoerd. Dat is waar wij in geloven. Een vooruitstrevende club zijn waarbij we met minder vakspecialisten juist meer werk verrichten in de vierde revolutie. Een model waar de huidige krapte naar verlangt. We hebben een goede band opgebouwd met de mensen bij STG. Zij zijn echte ambassadeurs voor ons geworden.”

Hoe denk je de markt te gaan bestormen in België?
“Vanuit de vakspecialist. België is overigens geen land dat je moet bestormen, want dan komt er een orkaan. We moeten ons werkgeverschap tonen. Men moet weten wat wij doen en waar we voor staan. Vakspecialisten komen bij ons in dienst om hun dromen en ambities waar te maken. Als ze een opleiding missen in hun CV dan zorgen wij ervoor dat ze deze kunnen volgen. Wij bieden ze de mogelijkheid om stappen te maken.”

Waarom zou een Belgische shark voor Techsharks moeten kiezen?
“Wij bieden zekerheid en persoonlijke aandacht. We zetten de vakspecialist op het podium. Recent hebben we een techneut aangenomen waarbij we het tweede gesprek bij hem thuis hebben gevoerd. Zijn partner kon ook aansluiten bij het gesprek. Dat wordt gewaardeerd. We willen dat vakspecialisten bij ons blijven omdat ze ons een fijne werkgever vinden. Behoud van personeel moet geen doel op zich zijn, maar een resultaat van het beste werkgeverschap, diversiteit en de uitdagende opdrachten die wij bieden. Dat moet vanuit hun eigen intrinsieke motivatie komen.”

Hoe onderscheid je jezelf nog meer t.o.v. concurrenten?
“Wij onderscheiden ons doordat we ons niet alleen richten op de technieker (monteur), maar ook op operatoren (operators). Deze combinatie bestaat nog niet in België, dus hierin zijn wij vernieuwend. Deze technische operatoren zullen nodig zijn om de tekorten van monteurs op te vangen. We willen duurzame relaties opbouwen met onze opdrachtgevers, waarbij het een win-winsituatie voor beiden partijen is. Onze vakspecialisten willen uitgedaagd worden, zich ontwikkelen en ertoe doen. Dus we vinden het belangrijk dat onze opdrachtgevers een goed plan voor ze hebben klaarliggen. Daarom voeren we tussentijdse evaluaties om te toetsen of de verwachtingen van alle kanten worden waargemaakt.”

Wat is volgens jou het grootste verschil tussen NL en BE?
“Wim en ik zijn super hongerig om er een groot succes van te maken, maar we zijn ons ervan bewust dat we in België niet te erg moeten pushen. Dan stoten we mensen juist af. We moeten de mensen langzaam aan het concept laten wennen, zorgen dat ze ermee vertrouwd raken en zich erin kunnen vinden. Daarnaast is in België een referent nog belangrijker dan in Nederland. Iemand die positieve ervaringen met ons heeft en deze vervolgens aan anderen doorvertelt. Dus mond-tot-mondreclame voor onze manier van werken is heel belangrijk. Momenteel volgen we veel trainingen om de Belgische markt en de manier van communiceren goed te leren begrijpen.”

Wat is jouw droom met betrekking tot Techsharks België?
“Tegen het einde van dit jaar zouden we graag willen dat er 20 tot 25 sharks (vakspecialisten) in onze oceaan rondzwemmen. Begin volgend jaar zouden we graag de eerste Belgische kantoorspecialisten aan ons team willen binden in Hasselt. Binnen twee jaar willen we ons ook in Gent en Antwerpen vestigen. We gaan hard werken om deze dromen te realiseren.”