Van tropische vis naar Haringhaai
Publicatie datum: 29 oktober 2018

Van tropische vis naar Haringhaai

Jerven en Eithel Delle geboren in Aruba, vader en zoon en beiden werkzaam bij Techsharks. Jerven ruilde de Caribische wateren in om als storingsmonteur bij SIF Rotterdam op de Maasvlakte te werken. Eithel werkt als onderhoudsmonteur op projectbasis in de buurt van Nijmegen. Als ze niet aan het werk zijn sleutelen ze aan zelfgebouwde racewagens. Vraag je ze om Techsharks te omschrijven in drie woorden, dan komen ze op: Zekerheid, Professionaliteit en Ideaal. Hoe dat zo komt? In dit artikel lees je over het bijzondere verhaal van de twee mannen. 

Sharks don’t swim backwards

Je komt van Aruba naar Nederland om je hier verder te ontwikkelen in de techniek. De traineeship die je volgt is goed, maar dan blijkt er geen werkplek te zijn die aansluit bij jouw behoeftes. Je bent onderdeel van de derde lichting en het uitzendbureau waar je zit heeft eigenlijk helemaal geen ervaring met mensen in de techniek. Wat doe je dan? Dan ga je verder zoeken. Zo is Jerven bij Techsharks terecht gekomen. Een belletje, een competentie test en na drie dagen kon hij aan de slag op de Maasvlakte.

De eerste stap naar zekerheid was gezet. Zijn vriendin en haar dochtertje zijn later met zijn vader Eithel naar Nederland gekomen. “Doordat ik een tijd niet aan de slag kon, heb ik moeten leven van mijn spaargeld. Ik woonde nog op een studentenkamer en had geen ruimte voor mijn vriendin. Samen met Marcello, mijn contactpersoon bij Techharks, ben ik gaan kijken voor woonruimte. Ik ben op zoek gegaan en hij heeft mij geholpen met het schrijven van een goede brief. Nu wonen we met zijn drieën in Rotterdam.” Een baan, een huis en de Volkswagen Up van Techsharks, die Jerven van project naar project brengt, geven hem zijn zekerheid.


Eithel werkte 18 jaar als werktuigbouwkundige bij één van de grootste fabrieken op Aruba, maar wil zich graag verder ontwikkelen in de techniek. “Op Aruba heb je niet zo veel fabrieken en daardoor kan je niet makkelijk groeien. In Nederland lukte het niet om aan een goede baan te komen. Ik hoorde van Jerven dat Techsharks hem goed geholpen heeft, daarom heb ik daar ook gesolliciteerd.” Nu werkt hij op projectbasis in de buurt van Nijmegen. “Het gaat goed, ik ben helemaal tevreden en het wordt alleen maar beter.”

Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Ralf Custers Lead Sales Consultant rcusters@orcatech.nl

Move forward or die


Maar kan je wel groeien als je van project naar project gaat? “Eerst dacht ik dat het niet goed op je c.v. staat als je korte periodes bij veel verschillende werkgevers werkt. Maar je leert er eigenlijk heel veel van, je leert veel machines kennen en de processen binnen een fabriek. Je bent vast in dienst bij Techsharks, maar gaat van project naar project.” zegt Jerven.

Nu beide mannen zekerheid hebben kunnen ze verder naar de toekomst kijken. Ze willen allebei een opleiding gaan volgen tot Operator. Iedere drie weken hebben de heren een one-on-one met hun coach bij Techsharks. Hier wordt besproken hoe het gaat en wat ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. “Bij Techsharks ben je geen werknemer, maar een collega van de mensen op kantoor. Samen werken we naar een doel. Zij om de beste werkgever te worden en wij worden de beste monteurs. Bij deze doelen worden we nauw betrokken, dat vind ik erg professioneel. Ook kunnen we onze eigen opleidingen kiezen en hiervoor gaan.”

Het ideale aan Techsharks vinden de mannen dat ze kunnen doen wat ze het liefste doen, met hun handen bezig zijn. “Ze zoeken niet een persoon bij een vacature, maar kijken en luisteren echt naar je en zoeken dan de vacature die bij jou past. Met het proces hieromheen helpen ze je goed, ze zijn echt betrokken en leren je veel. Wij zijn helemaal tevreden.” zegt Eithel.