CASE: MARS

CASE: MARS

ALWAYS HUNGRY FOR MORE

MARS Incorporated is een internationaal zoetwarenbedrijf, met een hoofdkantoor in Virginia, USA. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld in zes segmenten: Chocolade, Petcare, Wrigley kauwgum en zoetwaren, Food, Drinks en Symbioscience, die over de hele wereld ontwikkeld en geproduceerd worden. Op globale schaal werken er 70.000 mensen bij MARS, waarvan 1450 in Nederland.

Begin 2013 kampte de Nederlandse tak van MARS met een groot aantal medewerkers die met pensioen gingen. Daarnaast had het bedrijf op zeer korte termijn behoefte aan nieuwe operators die op een hoog niveau kunnen instromen en zo de komende jaren mee kunnen gaan met de nieuwe ontwikkelingen in de markt en binnen het bedrijf.

Werving & selectie

Het werven en selecteren van 13 operators binnen twee maanden tijd

WERVING

Techsharks heeft in samenspraak met MARS een marketingmix ontwikkeld, bestaande uit een online en offline campagne om de gewenste doelgroepen te activeren. Via de verschillende middelen werd de doelgroep getriggerd om naar een op maat gemaakte landingspage te gaan om te solliciteren. Daarnaast is er een Kom, Kijk en Werk-avond georganiseerd bij MARS in Veghel. Op deze avond voerden geselecteerde kandidaten een kennismakingsgesprek bij MARS en tevens kregen zij een rondleiding door de fabriek.

Selectie

Een aantal dedicated accountmanagers van Techsharks heeft zich gedurende twee maanden tijd volledig gefocust op het MARS traject en vastgebeten in de in te vullen vacature. Hierdoor heeft Techsharks het vooraf vastgestelde target ruimschoots weten te overschrijden.