CASE: SCA HYGIENE PRODUCTS

CASE: SCA HYGIENE PRODUCTS

THAT’S WHAT MAKES US SPECIAL

SCA is een internationaal hygiëne- en bosbedrijf, dat producten voor persoonlijke verzorging, tissue en bosproducten ontwikkelt. In Nederland heeft SCA drie business units; Away from Home, Customer Goods en Incontinence Care. De vestiging in Gennep telt ongeveer 230 medewerkers, van wie de meesten werkzaam zijn binnen een zeer innovatieve, hightech productieomgeving.

Eind 2013 vond er een reorganisatie plaats, waarbij ook het productieproces verder geoptimaliseerd en geautomatiseerd werd. Hierdoor ontstond er een tekort aan operators die enerzijds mee wilden en anderzijds mee konden gaan met de nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie.

Werving & selectie

Het werven en selecteren van 10 technische operators en 3 onderhouds-monteurs in 1,5 jaar tijd

WERVING 

In samenwerking met SCA heeft Techsharks een uitgekiende arbeidsmarktcampagne ontwikkeld, gebaseerd op de kernwaarden van SCA. Hierbij werd de doelgroep gericht aangesproken en geënthousiasmeerd om te solliciteren via een op maat gemaakte landingspagina. Daarnaast is een visual gemaakt met beeldmateriaal, gefotografeerd in de fabriek van SCA. Tevens zijn er twee open avonden georganiseerd om kandidaten op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het bedrijf SCA en de vacature. Tenslotte heeft Techsharks een vacaturefilm gemaakt om een goed beeld te laten zien van SCA, de werkomgeving en de verschillende werkzaamheden.

SELECTIE

Om de kwaliteit van de kandidaten te beoordelen heeft een aantal accountmanagers intakegesprekken gevoerd. Daarnaast zijn er, onder begeleiding van dezelfde accountmanagers, een aantal testen gedaan om de competenties van de kandidaten te beoordelen. Naast de invulling van de vacature van operator en monteur, is er ook een technisch trainee geworven en hebben twee Techsharks Projecten monteurs werk uit handen genomen.