Over techsharks

GO FOR AFRICA 2019

Techsharks is hoofdsponsor van het project Go for Africa. Drie weken lang reizen ROC studenten vanuit Nederland naar West-Afrika, om in Senegal, Gambia en Mauritanië in zeven weken hun stageproject uit te voeren. In totaal nemen 31 teams deel aan het project waarvan drie teams door Techsharks worden gesponsord. De komende 10 weken zullen we in tweewekelijkse vlogs deze drie teams op de voet volgen.  

WAAROM EEN SAMENWERKING MET

GO FOR AFRICA?

Techneuten die bij Techsharks komen werken zijn: highly adaptive, extremely effective en always hungry for more. Het inititatief van Go for Africa sluit volledig aan bij deze kernwaarden.

De studenten tonen namelijk naast hun vakspecialisme aan dat ze houden van een extra uitdaging en ongebaande paden. Ze zijn highly adaptive; bekwaam om zich aan te passen aan de omgeving waarin ze zich bevinden. Deze aanpassingen komen aan bod in omstandigheden waar met beperkte technische materialen moet worden gewerkt maar ook de culturele omstandigheden vragen om aanpassend vermogen. Daarnaast zijn de teams extremely effective; ze halen het optimale eruit ondanks de beperkte middelen en omstandigheden en delen hun kennis met de lokale bevolking. Tot slot zijn ze always hungry for more; ze willen altijd door en staan ervoor open om hun kennis te verbreden. Met Go for Africa maken ze grensoverschrijdende ervaringen mee die de blik op de bekende omgeving blijvend veranderen en het bewustzijn openen voor een ander deel van de wereld.

Wie zijn onze kings of the road?

De komende weken volgen we de 2 Techsharks teams in hun reis naar Afrika. In en wekelijkse vlog delen ze hun avonturen met ons en laten zij zien waar zij tijdens hun reis "highly adaptive’ zijn. Net als echte haaien zetten zij hun tanden in elke uitdaging. Daarom wordt hun effectiviteit en technische trek tijdens hun verblijf flink op de proef gesteld tijdens diverse opdrachten waarin zij moeten bewijzen “extremely effective“ en “always hungry for more" te zijn. Daarstaan zijn alle proeven en kunnen onze toppers zich kronen tot toekomstige Kings of The Ocean? Je ziet het hieronder in de wekelijkse Techsharks x Go For Africa vlogs.

Ben jij zelf net afgestudeerd, heb je een technische opleiding genoten en denk jij te behoren tot de toekomstige technische top? Lees hier in ons handboek wat wij zoeken in onze sharks of neem een kijkje op onze vacaturepagina en zet je tanden in jouw eerste technische uitdaging!