Cnc-draaier vacatures

Op zoek naar uitdagende cnc-draaier vacatures om jouw tanden in te zetten? Dan zit je in de oceaan van Techsharks goed. Met twintig jaar ervaring in de proces- en maakindustrie hebben wij een breed aanbod van cnc-draaier vacatures. Bij Techsharks ga je aan de slag in de maakindustrie bij gerenoveerde en innovatieve opdrachtgevers. We vinden het belangrijk dat als je gaat werken als cnc-draaier je bij een opdrachtgever terechtkomt waar je jezelf thuisvoelt. Bovendien vinden we het belangrijk dat wij een cnc-draaier job voor jou vinden waarbij je jezelf kan blijven ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel onze cnc-draaier vacatures!
Zoek in {{ItemsCount}} vacatures reset
JOB ALERT

schrijf je in voor de job alert en ontvang als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.

{{ItemsCount}} vacatures
Geen vacature of opdracht gevonden?

cnc-draaier vacatures bij Techsharks

Techsharks heeft de ambitie om de beste werkgever in de techniek te zijn. Wij zullen er dan ook alles aan doen om voor jou de perfecte cnc-draaier vacature te vinden. Als je komt werken als cnc-draaier in onze oceaan dan vinden we het belangrijk dat jij er als shark toe doet, dat je jezelf zal blijven ontwikkelen en dat je wordt uitgedaagd. We hebben de ambitie om de beste werkgever voor jou te zijn. Zodra je een van de cnc-draaier vacatures gaat vervullen, verwelkomen wij je in de haaienfamilie. Jij zal je als shark gaan onderscheiden doordat je highly adaptive, extremely effective en always hungry for more bent. Dat maakt jou als shark uniek, aquariumvissen zijn er tenslotte al genoeg. Wij wachten niet op de golven, wij maken ze zelf. Beschik jij over dit shark-dna? Scroll dan snel eens door onze brede aanbod van cnc-draaier vacatures! Wij beloven je dat wij van jou de shark maken die jij graag wilt worden.


Wat is een cnc-draaier?

Een cnc-draaier is een specialist die zelfstandig producten of productonderdelen van metalen maakt. De specialist doet dit met behulp van een computergestuurde freesmachine of een draaibank. Door het maken van verspanende bewegingen wordt het (metaal)product vervaardigd. CNC is de afkorting voor computer numerical control.

Zoals je kunt lezen ligt de nadruk binnen de functie van cnc-draaier, zoals de naam al onthult, op draaien. Dit kan zowel conventioneel als cnc zijn. Je werkt conform tekeningen, dus het is belangrijk dat je deze kunt aflezen. Daarnaast is het belangrijk dat je als cnc-draaier materiaal op de correcte wijze kan opspannen. Daarmee werk je met besturingssystemen zoals Siemens. Ook is het bij diverse cnc-draaier vacatures een vereiste dat je ervaring hebt met het programmeren of aanpassen van programma's aan CNC-machines. Verder draag je zorg voor een goede nabehandeling en controle van de onderdelen. Tot slot is kwaliteit in deze functie heel belangrijk.

Als cnc-draaier kun je in heel veel verschillende industrieën werkzaam zijn. Zo kun je werkzaam zijn in de machinebouw, de voedingsmiddelenindustrie, de olie- en gasindustrie etc. Je vindt ze overal, en dat is mooi want dat betekent dat er veel mogelijkheden voor jou als cnc-draaier zijn!

Tot slot is het belangrijk dat je beschikt over de nodige materiaal- en gereedschapskennis, dat je secuur en nauwgezet te werk gaat en dat je beschikt over de nodige kennis van meetgereedschappen.

Wat doet een cnc-draaier?

De cnc-draaier is werkzaam op een draaibank of draaicentrum waar hij met verspanende bewegingen een metaalproduct vervaardigt. De specialist activeert bestaande cnc-programma's en schrijft nieuwe cnc-programma's voor het draaiproces. De cnc-draaier werkt met computergestuurde draaibanken, maar ook nog steeds met handmatige draaibanken. Werkzaamheden die vaak voorkomen binnen de functie van cnc-draaier zijn:

  • vervaardigen van diverse mechanische onderdelen vanuit verschillende materialen;
  • draaiwerkzaamheden op diverse metaalbewerkingsmachines met verschillende besturingssystemen;
  • aanpassen van programma's aan cnc-machines;
  • programmeren en plaatsen van gereedschappen in de draaibank;
  • het controleren van werkstukken, het invullen van meetrapporten en het bepalen van verspaningscondities.

Als cnc-draaier kun je verantwoordelijk zijn voor het volledig produceren van prototypes tot aan (kleine) serie-productie. Hierbij werk je met diverse machines, zoals Schaublin en Hembrug Microturn. Als je al wat meer ervaring hebt als cnc-draaier kan het zelfs voorkomen dat je verantwoordelijk wordt voor het volledige proces van de bewerkingsstrategie, programmeren, gereedschapskeuze, opspanningsmethode tot de kwaliteitsbeoordeling.


cnc-draaier salaris

Wat verdient een cnc-draaier?


Als je gaat werken als cnc-draaier ben je natuurlijk benieuwd naar het salaris van een cnc-draaier. Wat verdient een cnc-draaier nou eigenlijk? Het salaris van een cnc-draaier ligt tussen de €2.200 en € 3.300- bruto per maand (exclusief toeslagen). Het maandelijkse salaris dat je zal gaan verdienen wordt beïnvloed door een aantal factoren. Een van deze factoren is het niveau (expertise en ervaring) dat je hebt als cnc-draaier. Daarnaast hebben jouw opleiding en de soort werkzaamheden die je als cnc-draaier zal gaan uitvoeren invloed. De sector waarin je aan het werk zal gaan, heeft ook invloed op jouw salaris. Nu je weet wat een cnc-draaier ongeveer zou moeten verdienen, is dit een criteria waar je op kunt gaan letten wanneer je cnc-draaier vacatures gaat beoordelen.


cnc-draaier worden

Nieuwsgierig geworden naar onze cnc-draaier vacatures en wil je graag cnc-draaier worden? Dat is mooi, want wij staan te springen om jou te laten werken als cnc-draaier! Daarvoor is het belangrijk dat je de juiste opleiding hebt gevolgd. Je kunt een opleiding MBO niveau 2 of 3 volgen richting Verspanen (CNC) of Metaalbewerking. Via Techsharks kun je vervolgens trainingen en cursussen volgen om jezelf verder te ontwikkelen op bijvoorbeeld het gebied van programmeren. Bij Techsharks helpen we je graag bij het vinden van de juiste omgeving om cnc-draaier te worden. Hopelijk hebben we jou weten te overtuigen om in onze oceaan te duiken.


cnc draaier vacatures