20 oktober 2021

Al negen jaar een Shark!

Daniël Lankhuijzen
3 minuten leestijd
Daniël Lankhuijzen is negen jaar in dienst bij Techsharks. Hij is een Shark ten voeten uit. Wat zorgt ervoor dat hij al zolang verbonden is aan onze club? En hoe zorgt hij ervoor dat de vestiging in Breda zo succesvol is? Wat zijn de geheime ingrediënten voor succes? Hij vertelt het ons!

“Op 29 oktober 2012 ben ik gestart bij Techsharks en nu negen jaar later werk ik er nog steeds. Dat is een behoorlijke periode. Toentertijd waren we nog een kleine club. Inmiddels zijn we behoorlijk uitgebreid, maar we zijn nog steeds compact. Dat spreekt mij aan. We kunnen zowel iets betekenen voor de vakspecialist als voor de opdrachtgever. Wij zijn een specialistische partij die staat voor kwaliteit en dat vind ik belangrijk. Ik ben begonnen als Account Specialist en twee jaar geleden heb ik de stap gemaakt naar Teamleider. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring en kennis opgedaan over alle processen binnen de procestechniek en deze kennis draag ik graag over aan mijn collega’s.

Het werken bij Techsharks spreekt mij aan omdat ik houd van contact met mensen en ik krijg er energie van om mensen te helpen. Daarnaast heb ik techniek en de productieomgeving altijd al interessant gevonden. Ik wil graag weten hoe het gehele proces in elkaar zit. Buiten dat ik het leuk vind, is het belangrijk om te weten hoe processen werken bij opdrachtgevers om de juiste mensen op de juiste plek te plaatsen. Dat is wel zo extremely effective, passend bij onze kernwaarden. Op die manier kunnen we van toegevoegde waarde zijn. Nieuwe mensen in het vak zou ik als tip geven dat ze betrokken moeten zijn bij zowel de opdrachtgevers als medewerkers. Als je oprecht geïnteresseerd bent dan kun je goede relaties opbouwen. Vraag aan je medewerkers hoe het zowel privé als zakelijk met ze gaat. Mocht er dan iets zijn dan kom je er in een vroegtijdig stadium achter en kun je het tijdig oplossen. Door deze aanpak blijven ze langer aan onze organisatie verbonden en dragen ze sneller andere mensen aan.

Voor mij zijn graadmeters van succes omzet, headcount en de tevredenheid van medewerkers. We blijven tenslotte een commerciële organisatie. Momenteel doen we het op deze fronten goed en ik denk dat dit simpelweg verklaard kan worden door het doorzettingsvermogen van mijn team. Wij zijn bereid om een stap extra te zetten om daarmee het resultaat centraal te stellen. Wij zijn always hungry for more. Bovendien zijn wij kritisch in de voorselectie waardoor de kans op succes groter is. Daarnaast vind ik het belangrijk om in mijn rol als teamleider in de breedte te kijken naar de klantenpiramide. Ik wil graag dat ons portfolio bestaat uit diverse opdrachtgevers, zodat ik een palet aan mogelijkheden kan voorstellen bij (potentiële) medewerkers.

De komende periode wil ik mijn team graag uitbreiden met een Recruitment Specialist die ons gaat versterken op het kandidatenvlak. Goede technici worden steeds schaarser en mijn vermoeden is dat dit de komende drie tot vijf jaar alleen maar sterker wordt. De toestroom van techneuten die vanuit school komt, neemt sterk af. Dus het is hard nodig dat we iemand aan ons team toevoegen die zich hier in vast zal gaan bijten en ons kan voorzien van de juiste kandidaten. Bovendien vind ik het belangrijk om het team uit te breiden om iedere shark te voorzien van voldoende persoonlijke aandacht. We zoeken naar iemand met enkele jaren ervaring. Deze nieuwe collega zullen wij veel meenemen naar opdrachtgevers en productieomgevingen om het vak goed te leren kennen. Uiteraard zoeken we een gedreven persoon die ook graag een stap extra zet. Het is geen negen tot vijf job. De ene keer werk je wat langer door en de andere keer ga je eerder naar huis. Die cultuur moet bij je passen, je moet highly adaptive zijn.