16 juni 2021

Een Operator B opleiding biedt veel kansen

Marjanne Vos
3 minuten leestijd

Kun je iets meer over jezelf vertellen?

“Ik ben Raúl Cano (34), procesoperator en sinds 1,5 jaar werkzaam bij Techsharks. Via een collega ben ik bij Techsharks terechtgekomen. Hij was enorm te spreken over deze organisatie. Zo vertelde hij o.a. dat ze alle sharks veel kansen geven om jezelf te ontwikkelen. Op dat moment was ik werkzaam bij een organisatie met weinig opleidingsmogelijkheden, dus de keuze was snel gemaakt om over te stappen. En hij had absoluut gelijk: ik krijg alle ruimte om mezelf te ontwikkelen. Binnen twee maanden had ik mijn Heftruck certif icaat, NEN3140 en VCA-VOL behaald. Daarnaast ben ik met de opleiding VAPRO B gestart.”


Waarom heb je voor de VAPRO B opleiding gekozen?


“Als je de VAPRO B opleiding hebt gevolgd en de stap kunt maken van (proces)operator A naar (proces)operator B dan gaan er enorm veel deuren voor je open. In de procesindustrie is hier namelijk veel vraag naar. Je krijgt makkelijker een voet tussen de deur bij opdrachtgevers en je hebt een stapje voor met dit diploma."

Hoe ondersteunt Techsharks jou hierbij?

“Vrij snel nadat ik ben gestart bij Techsharks, ben ik samen gaan zitten met het team van Recruitment- en Account Specialisten. Zij stelden aan mij de vraag wat ik graag wil bereiken in de procesindustrie. Op basis daarvan hebben zij een ontwikkelplan voor mij gemaakt en hier de juiste opleidingen tot VAPRO B bij gezocht. Ik wil niet slijmen, maar je kunt nergens beter zitten dan bij Techsharks, want je hebt echt alle keuze en vrijheid om jezelf door te ontwikkelen. Zolang je kunt aantonen dat een bepaalde opleiding je verder kan helpen in jouw ontwikkeling of in jouw vakgebied, dan gaat Techsharks vierkant achter je staan om dit samen met jou te realiseren.”


Bij welke opdrachtgever werk je naast het studeren?

“Bij Zwanenberg in Oss. Momenteel bestaat de VAPRO B opleiding nog uit theorie, maar zodra ik praktijkopdrachten moet gaan uitvoeren, zal ik een mentor krijgen bij Zwanenberg die mij hierin gaat ondersteunen. Hij zal mij helpen met het uitvoeren van de praktijkopdrachten en projecten.”


Hoe bevalt het werken bij Zwanenberg?

“Ik zit er nu een maandje, maar het bevalt goed. Ik kan me goed ontwikkelen en ik heb al wat stappen omhoog kunnen maken. Dat geeft mij veel energie om nog meer mijn best te doen en om mijn beste beentje voor te zetten.”


Zou je andere technici ook adviseren deze VAPRO B opleiding te gaan volgen?

“Jazeker, als dit is waar jij de rest van je leven in wilt blijven werken, dan zou ik het zeker aanraden. Zoals ik al aangaf, heb je met het VAPRO B diploma gewoon een stap voor op de rest.”

OVER DE OPLEIDING VAPRO B


Op 1 september starten wij in samenwerking met het ROC de Leijgraaf een erkende MBO-3 opleiding Operator B. De opleiding duurt in principe 2 jaar, waarbij je 4 dagen in de week ervaring opdoet bij toonaangevende opdrachtgevers bij jou in de buurt en 1 dag studeert (afhankelijk van je rooster). Hierbij wordt jouw vakkenpakket volledig afgestemd op de desbetreffende branche waarin je aan de slag gaat.


VAPRO B OPLEIDING KOSTEN


Een VAPRO B opleiding is natuurlijk niet gratis, maar als je deze via Techsharks volgt is deze voor jou wel gratis. Wij betalen namelijk de gehele opleiding voor jou. Jouw toekomst is onze toekomst. De opleiding tot operator B duurt twee jaar. Je werkt in principe vier dagen en studeert één dag. Je sluit de opleiding af met een erkend MBO-3 diploma. Dus je bespaart niet alleen de opleidingskosten, maar je kunt ook nog eens geld verdienen doordat je werken en studeren bij ons kunt combineren. Een win-win situatie.

Bekijk hier de complete vacature, solliciteer snel en zet jouw volgende stap binnen de Procesindustrie!