18 januari 2023

In gesprek met Shark Kyle over zijn nieuwe uitdaging als leerling Monteur WTB

Cas Breukers
3 minuten leestijd
Kyle is net gestart als leerling Monteur WTB bij Techsharks Urmond. Dit gaat hij doen zonder een specifieke vooropleiding maar met een enorme passie voor techniek. Wat is de achtergrond van deze shark? Wat gaat hij nu precies doen en waarom vindt hij techniek zo fascinerend? We gingen in gesprek met Kyle!

Kyle studeerde eerder Dierenverzorging & Management maar had altijd al een enorme passie voor techniek en is altijd technisch bezig geweest. Voor zijn 4e verjaardag kreeg hij Lego en toen hij wat ouder werd kreeg hij hout- en klusmateriaal om een kippenhok te bouwen. “Mijn eerste bijbaan was bij een dierenpark in Born. Ik verbeterde de verblijven van de dieren. Het technische aspect vond ik het allerleukste om te doen.”

Technische familie
Na zijn opleiding begon hij als Stans Operator bij Eagle Simrax, waarna hij doorgroeide naar een functie als Gereedschapsmaker binnen de technische dienst. “Dat heeft er altijd in gezeten. Mijn ouders werkten beiden bij DSM en knapten veel woningen op en mijn opa was monteur bij de luchtmacht. Je kunt wel stellen dat techniek mij met de paplepel is ingegoten.”

Airsoft
In zijn vrije tijd doet hij actief aan de sport airsoft. “Airsoft is een vorm van schietsport, waarin militaire acties gere-enact worden. De replica’s (wapens) hebben diverse aandrijvingsmethodes, waarbij hij het een en ander doet verwisselen, aanpassen en moderniseren. In mijn vrije tijd ben ik daar veel mee bezig.”

Brein & vingers
Kyle zijn hobby’s hebben altijd zijn brein en vingers beziggehouden en dat maakt dat hij ook nu voor een baan in de techniek kiest. “Wat ik er zo leuk aan vind? Je hebt een probleem en dit wil je zo efficiënt mogelijk oplossen of juist verbeteren, dat vind ik het allerleukste aan techniek. Het mooie is dat je iets bedenkt en het ook kunt uitvoeren. Dat hoop ik ook in mijn nieuwe baan toe te kunnen passen. Dat wat ik in mijn hoofd als oplossing zie, vervolgens toepassen in de praktijk. Dat is wel waarom ik bijvoorbeeld voor de job bij Techsharks heb gekozen. Ik wil heel graag groeien en zij begeleiden mij hierin. Ik ga via Techsharks een opdracht uitvoeren bij O-I en zo kan ik mij maximaal ontwikkelen.”

Detachering in de techniek
Kyle is door collega’s bij Techsharks terechtgekomen. “Ik zei dat is toch een uitzendbureau? Gelukkig bleek het tegenovergestelde het geval. Ik kreeg een mooi contract aangeboden en de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. Techsharks doet heel veel met het opleiden van mensen, dat spreekt mij enorm aan in het kader van ontwikkeling. Ook na je opleiding kan je jezelf nog verder ontwikkelen. Ik heb er veel zin in!”

Tips
Op de vraag of Kyle nog tips heeft voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de techniek zegt hij: “Iedereen die gemotiveerd is en wil leren, raad ik aan om met Techsharks in gesprek te gaan. Zij kunnen je helpen met wat bij je past. Ze kijken echt naar wat jij wilt, wat jij kan en wat zij te bieden hebben. Samen kijk je naar de perfecte job. Maar wel op een reële manier. Het is niet zo dat je op een functie komt waar je helemaal niet geschikt voor bent!”