22 juni 2022

Matthew Smeulders: elke dag is anders

Collin Emonts
3 minuten leestijd
Matthew Smeulders zwemt sinds enkele maanden in de oceaan van Techsharks. Hij is werkzaam in de maakindustrie als field service engineer. In deze blog vertelt hij meer over waarom hij voor Techsharks gekozen heeft en hoe het hem tot nu toe bevalt als shark.

Kun je iets over jezelf vertellen en over wat je doet bij Techsharks?
“Ik ben Matthew Smeulders, ik ben 29 jaar oud en ik ben bij Techsharks werkzaam als field service engineer. Ik voer momenteel een opdracht uit bij WestRock Packaging Systems. Daar ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud, inbedrijfstellen en omstellen van de machines in de Benelux en Scandinavië. In mijn vrije tijd ben ik ook graag bezig met sleutelen en klussen. Ik help andere mensen graag bij het maken van railingen of kastjes. Verder houd ik ervan om te gaan vissen en om te genieten van het leven samen met mijn vriendin en kinderen.”

Hoe ben jij in contact gekomen met Techsharks?
“Via een goede vriend Jeroen Boer ben ik in contact gekomen met Techsharks. We raakten in gesprek over zijn werk bij Techsharks. Ik was al zo’n twee jaar op zoek naar ander werk en Jeroen was hiervan op de hoogte. Ik had het niet meer zo naar mijn zin op mijn oude werk, want ik miste uitdaging en ik wilde graag wat meer variatie in mijn werkomgeving. Ik had een beetje het gevoel dat ik meer achteruit dan vooruit ging. Ik heb het overigens wel altijd naar mijn zin gehad daar en ik vond het leuk om bezig te zijn met de specifieke wensen van onze klanten, maar op een gegeven moment wilde ik gewoon iets anders en een nieuwe locatie. Het verhaal van Jeroen over Techsharks trok mij toen heel erg aan, want hij vertelde mij dat zij er goed in zijn om hun vakspecialisten te voorzien in de behoefte om constant uitgedaagd te worden. Ook vertelde hij dat alles heel makkelijk en snel geregeld wordt. Dat laatste vind ik ook heel belangrijk, want het is niet fijn als je bijvoorbeeld een bepaald verzoek hebt en er pas maanden later op gereageerd wordt.”

Hoe is je kennismaking met Techsharks verlopen verder?
“Ik ben na het verhaal van Jeroen gelijk onderzoek gaan doen naar wat voor bedrijf Techsharks is en vrij snel daarna heb ik het sollicitatieformulier ingevuld. Toen ben ik in contact gekomen met Collin Emonts en in het eerste gesprek klikte het direct goed. Ik heb toen aangegeven wat ik graag zou willen en daar werd goed naar geluisterd. Het ging zo goed eigenlijk dat ik gelijk een contract heb ondertekend. Ik moet zeggen dat ik het eerst wel echt een sprong in het diepe vond, want ik had een vast contract en die zekerheid raak je dan even kwijt. Daarnaast is op een nieuwe plek werken altijd wennen. Alles is nieuw en je hebt natuurlijk eerst een proeftijd. Maar na een week in dienst ging dat eigenlijk al goed. Dit kwam met name doordat alles zo goed geregeld was. Ik werd helemaal meegenomen in het bedrijf en het klikte gelijk goed met mijn collega’s.”

Heb je het idee dat je nu die uitdaging gevonden hebt die je zocht?
“Na drie maanden dienstverband denk ik dat ik dat echt gevonden heb ja. Elke dag is anders, ik weet nooit echt wat er gaat gebeuren en dat vind ik heel prettig. Ik heb het nu eindelijk weer naar mijn zin en het zijn mooie machines waar ik aan kan werken. Daarnaast heb ik nu ook een cursus aangevraagd in PLC-besturing (een programmeerbare logische controller), waarin ik leer PLC’s te programmeren en uit te lezen. Het is namelijk heel handig om te kunnen, want bij mijn opdrachtgever gebruiken ze dit ook en ik vind het interessant om er meer over te weten te komen.”

Zou je iemand anders aandragen om bij Techsharks te komen werken?
“Ik denk dat het belangrijk is dat je breed inzetbaar bent en dat wilt zijn. Er staan overal veel vacatures open, dus als techneut vind je vrij makkelijk werk. Maar als ik van iemand hoor dat ze het niet naar hun zin hebben op hun huidige werk, dat ze meer uitdaging zoeken en zich verder willen ontwikkelen, dan zou ik ze zeker aanraden om bij Techsharks te komen werken.”

Wat zou je nog mee willen geven aan de lezers van dit interview?
“Je moet niet bang zijn om iets vasts op te geven voor iets nieuws. Ik heb de sprong in het diepe gewaagd en het is de uitdaging en ervaring meer dan waard. Je moet jezelf namelijk continu willen blijven ontwikkelen.”