29 april 2022

New shark alert: Olaf Heuts

Olaf Heuts
3 minuten leestijd
Breaking news! Er is een nieuwe shark in het zuiden van onze oceaan gedoken. En dit is niemand minder dan de goedlachse Limburgse Olaf Heuts. Hij gaat aan de slag als Account Specialist in de vestiging Urmond. Tijd om hem snel beter te leren kennen.

Met wie hebben wij te maken?
“Ik ben Olaf Heuts, 29 jaar en woon samen met mijn vriendin in het dorpje Klimmen in Limburg. Ik houd van voetballen, mountainbiken en bourgondisch genieten. Ik heb People & Businessmanagement gestudeerd. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij SD Worx Staffing Solutions, een werving- en detacheringsbureau in de industrie en logistiek. Daar heb ik 4,5 jaar met veel plezier gewerkt. Recent heb ik de overstap naar Techsharks gemaakt.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Techsharks?
“Een goede vriend van mij, Dylan van de Weijer, vertelde mij over zijn zeer goede ervaringen bij Techsharks en Orcatech. Hij vertelde dat ze veel aandacht voor je hebben en zeer professioneel te werk gaan. Dylan heeft ervaring bij andere detacheringsbureaus (‘Techsharks en Orcatech zijn overigens géén detacheringsbureau, maar een echte werkgever’, voegt Olaf toe), maar bij Techsharks en Orcatech had hij voor het eerst het idee dat hij echt centraal stond. Ook vertelde hij mij meer over hoe het onderdeel ontwikkelen goed geregeld was binnen de organisatie. Daar waar je bij andere organisaties veel moeite moet doen om een cursus te kunnen volgen, zeggen ze hier: “Jij wilt die cursus volgen? Dan gaan we dat faciliteren voor jou.” Eerst had ik nog enkele twijfels, maar Dylan zei dat ik gewoon een kennismakingsgesprek moest inplannen. Zijn overtuigingskracht en mooie woorden hebben ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk kennis ben gaan maken.”

Hoe is de kennismaking verlopen?
“Ik ben via Dylan in contact gekomen met Martijn Groeneveld van Orcatech. Bij de ontvangst begon ik het bedrijf al te waarderen. Ze lieten mij zien wat voor bedrijven Techsharks, Orcatech en Special Ops zijn en dat er een open cultuur heerst. Ik kreeg toen al een gevoel van een warm familiebedrijf, waarin iedereen zichzelf kan zijn en welkom is. In ons kennismakingsgesprek hadden we het ook helemaal niet over het werk of de arbeidsvoorwaarden, maar hebben Martijn en ik vooral elkaar beter leren kennen. Martijn vertelde mij dat hij mij goed bij Techsharks vindt passen. Na het gesprek had ik nog enkele twijfels, want ik werkte toch al 4,5 jaar bij SD Worx Staffing Solutions en ze waren daar altijd goed voor mij geweest. Ik ben in dat geval ook wel een trouwe labrador: als ze goed zijn voor mij, ben ik loyaal voor hen. Vervolgens heb ik nog kennismakingsgesprekken gehad met Cas Breukers (een topper van een vent), Christian van Vessem, Bart Hurkens en Lieke van der Eerden. Dat waren ook allemaal goede gesprekken, waardoor ik me vertrouwd ging voelen in het maken van de overstap. Toen heb ik er nog met mijn vriendin over gesproken en zij gaf ook aan dat ik dit gewoon moest doen. Ik heb toen besloten om bij Techsharks te komen werken… en zodoende zwem ik nu hier in deze prachtige oceaan. In de eerste weken heb ik al veel geleerd en leuke collega’s ontmoet, de eerste indruk is al helemaal goed.”

Heb je het idee dat je die nieuwe uitdaging die je zocht nu ook gevonden hebt?
“Na drie weken kan ik al zeggen van wel. Je leert allereerst de organisatie kennen en je ontmoet nieuwe collega’s. Ook zijn de gesprekken met kandidaten van een ander niveau. Het gaat namelijk veel meer om kwaliteit, omdat je met kandidaten eerst een kennismakingsgesprek voert, een Thalento-test afneemt, kijkt of deze persoon past binnen Techsharks en dan hoop je nog een goede match voor die persoon te vinden bij een opdrachtgever. Je hebt veel meer aandacht voor de persoon, neemt niet zomaar iedereen in dienst en je wordt een stuk professioneler. Je bent tevens een soort HR-sparringpartner met je opdrachtgever. Er ontstaan namelijk ook wel eens problemen bij je opdrachtgever en wij zijn in dat geval ook probleemoplossers. Ook is er de training van Kenneth Smit waar ik nu mee bezig ben. Een ontzettend leuke training waarin je het maximale uit jezelf moet halen. Ik leerde daar ook dat ik, ondanks mijn ervaring, alsnog niet alles wist over het vak. Ik liep toen ook tegen mezelf aan. Maar dat is goed, want daardoor zie je weer waarin je jezelf kan ontwikkelen en daar krijg je energie van. Om daar nog aan toe te voegen: Techsharks heeft natuurlijk de kernkwaliteiten uitdagen, ontwikkelen en ertoe doen, maar dat geldt ook voor de medewerkers. Je bent zelf verantwoordelijk om je uitdaging te vinden en jezelf te ontwikkelen. Het gevoel dat je ertoe doet komt dan vanzelf wel.”

Wanneer zou je zelf iemand aandragen bij Techsharks, Special Ops of Orcatech?
“Ik zou 100% iemand aandragen wanneer ik aan iemand merk dat ze in dezelfde positie zitten als ik. Ze hebben een stukje ervaring, maar ze zijn toe aan een nieuwe stap. Je moet ook de shark-mentaliteit hebben. Dit betekent dat je jezelf wil ontwikkelen, uitgedaagd wil worden en ertoe wil doen.”

Wat zou je nog mee willen geven aan iedereen die dit interview leest?
“Wat ik zou meegeven voor iedereen die hier zou willen solliciteren: blijf jezelf, blijf jezelf uitdagen, blijf jezelf ontwikkelen en blijf ertoe doen. Wil je bij een leuke club horen waarin je centraal staat?, kies dan zeker voor Techsharks.”