02 november 2021

Niels Korver ontwikkelt zich razendsnel

Abdullah Akkaya
3 minuten leestijd

Niels Korver maakt een ongelofelijk mooie ontwikkeling door bij Stadler. Bij Techsharks zijn we hier natuurlijk erg trots op. Tijd om deze held te spreken.

Kun je meer over je zelf vertellen?
“Ik ben 22 jaar en ben woonachtig in America. Niet The United States, maar een klein plaatsje bij Horst in de buurt. Ik ben afgestudeerd als Automonteur, maar toch ben ik bij treinen terechtgekomen.”

Kun je meer vertellen over je opleiding?
“Nadat ik de MBO-opleiding Automonteur op niveau 3 en 4 had afgerond, heb ik de APK-keurmeester opleiding gevolgd. Vervolgens ben ik 2,5 jaar werkzaam geweest bij een Land Rover Specialist. Daar heb ik onder andere meegewerkt aan Land Rovers voor de Dakar en Nederlandse kampioenschappen.“

Wat is de reden geweest dat je geswitcht bent van job?
“Een ex-collega van mij was overgestapt naar Techsharks en van zijn verhalen werd ik enthousiast. Hij vertelde mij over de goede voorwaarden, zoals de begeleiding en het salaris. Toen heb ik contact met ze opgenomen en is er een kennismakingsgesprek ingepland. Ik vond het spannend, omdat het als Automonteur buiten mijn comfortzone ligt. Maar het gevoel was direct goed, dus heb ik de overstap gemaakt. Zo ben ik bij Techsharks terechtgekomen en nu werkzaam bij Stadler. Een bedrijf dat al 75 jaar gespecialiseerd is in het modificeren en bouwen van treinen.”

Hoe bevalt het tot nu toe?
“Goed. Zij zijn tevreden en ik ben tevreden. Ik heb me in een relatief korte periode kunnen ontwikkelen van Automonteur naar Mechanisch Monteur naar Tweede Voorman. In januari maak ik de overstap naar Eerste Voorman en zal ik een klein team aan gaan sturen. Ik vind het ontzettend leuk dat ik nu al een leidinggevende functie krijg. Deze ontwikkeling heb ik mede te danken aan Techsharks en Stadler.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Bij Stadler gaat kwaliteit boven snelheid, dus ik mag de tijd nemen om werkzaamheden goed uit te voeren. Dat past bij mij, omdat ik zelf nogal perfectionistisch ben. Stadler is een bedrijf waarbij je echt wordt gewaardeerd en dat motiveert mij heel erg om door te gaan. Als de Teamleider bijvoorbeeld aangeeft dat hij trots op mij is dan geeft dit mij een goed gevoel. Daarnaast heb ik een leuk een gevarieerd team dat bestaat uit mensen met diverse leeftijden.”

Heb je bepaalde targets op het werk?
“We proberen een trein binnen twee weken afgerond te hebben. Bij Stadler bouwen we dieseltreinen om naar hybride treinen. Samen met de Voorman schetst onze Teamleider een volledig plan uit. Dit plan voeren wij vervolgens met het team uit. Als we dan voor liggen op schema en de trein ziet er goed uit dan geeft dat een goed gevoel.”

Waar wil je jouw teamgenoten mee helpen?
“Ik vind zelfstandig werken belangrijk. Ik vind het belangrijk dat mensen eerst zelf nadenken over een oplossing in plaats van dat ze het gelijk aan mij vragen. Daarbij mag je fouten maken. Dat is de manier waarop je het meeste leert. Ik vind het leuk om andere mensen te helpen, daar wil ik mezelf graag verder in ontwikkelen. De Eerste Voorman laat mij ook bepaalde taken uitvoeren die hij normaal zelf doet om te kijken hoe ik het aanpak. Dat is een fijne methode.”

Wat vind je van de begeleiding van Techsharks?
“Ik word goed op weg geholpen door iedereen. Als ik vragen heb, kan ik altijd bij ze terecht.”

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?
“Momenteel kijk ik er erg naar uit om Eerste Voorman te worden. Daarnaast wil ik gewoon lekker met mijn handen blijven werken. Dat is toch wat ik het liefste doe.”

Wil jij net als Niels ook aan de slag in de maakindustrie? Neem dan eens contact met ons op of bekijk onze vacatures!