28 juli 2020

Onze opdrachtgever Döhler aan het woord

Daniël Lankhuijzen
3 minuten leestijd

Sander van Pijkeren (47 jaar) is Head of HR bij Döhler. In dit artikel vertelt hij alles over de groei die Döhler heeft doorgemaakt en over de opleidingen die ze aanbieden. Ook vertelt hij meer over de jarenlange samenwerking met Techsharks.

Groei en diversiteit
“Ik ben sinds 2001 werkzaam bij Döhler. Een lange tijd waarin we veel mooie dingen hebben opgebouwd en ontzettend zijn gegroeid. Toen ik begon waren er circa 150 medewerkers werkzaam en momenteel zijn er al 360 medewerkers in dienst. Bovendien zijn we nog steeds groeiende. Ons bedrijf is daarnaast ook qua oppervlakte, gebouwen en machinepark gegroeid. De branche waarin we ons verkeren, maakt het werk dynamisch. We maken halffabricaten voor de levensmiddelenindustrie en dan met name voor de fris- en vruchtensap industrie, die onze producten verpakken in consumentenverpakkingen. De producten die wij leveren zijn de basis voor vruchtensappen, limonades, smoothies, energiedranken etc... Veel van deze producten zijn trendgevoelig, waardoor we constant bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten en nieuwe smaken. We zien dat de diversiteit van drankjes steeds groter wordt. Dat maakt het werk leuk. We leveren aan alle bekende fris- en limondemerken, wereldwijd. Hiervoor hebben we hoge standaarden, onze klanten komen met enige regelmaat binnen voor een audit en gaan dan in detail door onze processen heen. Dit vraagt om een sterke organisatie, met integrale kwaliteitssystemen en goed opgeleide medewerkers."

Technisch personeel
“We werken samen met verschillende arbeidsbemiddelingsbureaus en Techsharks is er daar één van. Techsharks levert nu vooral monteurs. Wij hebben een prachtig machinepark met veel (complexe) uitdagingen voor monteurs, de grootte en de diversiteit aan systemen en machines maakt dat je bij ons heel veel kan leren. We werken al een lange tijd samen met Techsharks. Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Daniël Lankhuijzen (Teamleider, Techsharks). Zijn doorzettingsvermogen is erg goed."Het Döhler college
“We investeren in het opleiden van ons personeel. Zo hebben we het ‘Döhler college’ opgericht. Vijfenveertig medewerkers hebben deze opleiding ondertussen afgerond op niveau 2 en 3. We kijken steeds drie à vier jaar vooruit en waar we iets missen, gaan we investeren. We gaan nu ook starten met een nieuw intern opleidingstraject voor technisch operators. Het opleidingspad wat wij nu kunnen aanbieden is van productiemedewerker naar procesoperator, vervolgens doorgroeien naar technisch operator en uiteindelijk zelfs naar storingsmonteur.”

Techniek is de toekomst
“Mensen roepen al jaren dat techniek de toekomst is. Ik ben ervan overtuigd dat dit alleen nog maar meer zal worden. Ik verwacht dat het personeel in onze branche steeds meer technische kennis zal moeten hebben. In de afgelopen jaren is de telefoon nog belangrijker geworden, auto’s worden elektrisch en mijn kinderen zijn opgevoed met een Ipad in de hand. Deze digitalisering zul je ook terug gaan zien in het werkveld. Eenvoudige werkzaamheden zullen geautomatiseerd worden en we zullen steeds meer processen gaan automatiseren en uiteindelijk robotiseren. Wij zijn nu bezig met de implementatie van tablets in de fabriek voor onze monteurs, hierop kunnen ze tekeningen vinden en onderdelen bestellen vanuit de fabriek. Ontwikkelingen die passen in dit verhaal en alleen nog maar zullen versnellen.”

Wil je meer van dit soort blogs lezen? Bekijk dan onze blogpagina