06 maart 2023

Tech & Innovatie: Robotics Centre

Tjeu Hamers
3 minuten leestijd
Technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Wij volgen het nieuws over de impact van deze nieuwe technologie op mens en maatschappij op de voet en delen hier graag de meest recente innovaties binnen de maakindustrie.

Universiteit Twente start roboticacentrum
Sinds januari dit jaar is op de Universiteit Twente officieel het Robotics Centre gestart: dé plek waar de combinatie tussen techniek en mens en maatschappij centraal staat. In het centrum wordt samengewerkt aan robotica-oplossingen die ons dagelijks leven verbeteren. Het centrum wordt geleid door de faculteiten Engineering Technology (ET) en Electrical Engineering, Mathematics en Computer Science (EEMCS) van de Universiteit Twente. Het centrum maakt nu nog gebruik van de verschillende roboticalabs op de campus, maar een eigen plek is in ontwikkeling.

Waarom een centrum voor robotica?
De vraag naar robotica-experts die robotinnovaties ontwikkelen is groot en naast een opleiding voor studenten, wil het centrum ook samenwerken met overheden, bedrijven en andere organisaties aan robotica-oplossingen. De ambitie van het Robotics Centre is om te werken aan robots voor medische, industriële en sociale toepassingen. Daarbij gaat het vooral om de combinatie tussen techniek en mens en maatschappij.

Hightech met een human touch
Het Robotics Centre zal een belichaming worden van hightech en human touch. Een uniek kenniscentrum om ons dagelijks leven te verbeteren. Het centrum is een plek waar verschillende initiatieven van de Universiteit Twente samenkomen en waar over grenzen van eigen vakgebieden heen gekeken kan worden.

De ontwikkelingen in de wetenschap, technologie en innovatie leveren een belangrijke bijdrage aan onze toekomst. Techsharks blijft deze ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen en houdt je graag op de hoogte!

Bron: https://hightechsystems.nl/artikel/universiteit-twente-start-roboticacentrum/