10 november 2021

Testimonial Ricardo Hogenboom

Carolien Wursten
3 minuten leestijd

Leeftijd: 27
Werkzaam bij Techsharks sinds: Maart 2021
Opdrachtgever: Noblesse

Ricardo Hogenboom is het levende bewijs van een mooie samenwerking tussen Techsharks en opdrachtgever. Als echte vakspecialist is hij aan de slag gegaan bij Noblesse en dat bevalt van beide kanten goed. In een interview met ons licht Ricardo zijn ervaringen en werkzaamheden bij Noblesse toe.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Noblesse?
“Bij Noblesse ben ik gestart als onderhoudsmonteur. Ik heb aangegeven dat ik interesse heb om meer met werkvoorbereiding en engineering te gaan doen en toen heb ik de kans gekregen om daar ook 1 à 2 dagen per week mee bezig te zijn. In het begin heb ik dit met name heel erg gecombineerd, wat het werk divers maakte. Werkvoorbereiding en engineering zijn ook de vakgebieden waar mijn ambitie ligt. Dat konden ze in eerste instantie nog niet bieden, maar er werd wel aangegeven dat er mogelijkheden in de toekomst zouden zijn. Daarom heb ik me op dat vlak al verder mogen ontwikkelen. Momenteel ben ik al meer bezig met werkvoorbereiding en projecten dan echt het sleutelen en op termijn betekent dit hopelijk dat ik fulltime de functie van werkvoorbereider kan bekleden.”

Hoe ziet het proces in de fabriek eruit?
“Noblesse produceert grondstoffen voor dierenvoeding. Zodra de rauwe materialen en het slachtafval binnenkomen wordt het in drie lijnen opgedeeld. Het slachtafval wordt vervolgens verwerkt tot een grondstof voor dierenvoeding. Deze lijnen lopen eigenlijk heel de week door behalve op zondag. Maandagochtend beginnen we met onderhoud en dan begint het proces weer van voor af aan. Het eindproduct bij ons, wat een meelpoeder is, wordt verpakt in big bags of in trailers.”

Hoe ziet de werkomgeving eruit?
“Nadat de fabriek in 2019 is afgebrand is alles weer volledig nieuw opgebouwd. Het is dus een nieuw gebouw waar ook veel nieuwe mensen bij zijn gekomen. Wij zijn allemaal gedreven om de fabriek beter te maken en het is erg leuk om onderdeel van zo’n team te zijn. De sfeer is hierdoor ook erg gezellig.”

Zou jij Noblesse en je eigen werkzaamheden aanraden?
“Jazeker. Er is genoeg uitdaging en geen enkele dag is hetzelfde. Elke ochtend krijg je te horen wat er moet gebeuren en waar er bijvoorbeeld een storing zit. Dit kan betekenen dat je de ene dag de pompen moet onderhouden en de andere dag leidingwerk aan het maken bent. Dus als je van afwisseling houdt, ben je bij Noblesse zeker op je plek. Techsharks heeft mij hierbij ontzettend goed geholpen. Samen hebben we een opdrachtgever gevonden die leuk bij me past.

Wat maakt voor jou Noblesse anders dan andere opdrachtgevers?
“Bij Noblesse werk ik echt bij de klant zelf. Bij vorige opdrachtgevers werden we vaak extern ingehuurd door bedrijven. Dan werk je gewoon volgens offerte en ben je weer weg als het afgerond is, zonder iets meer te kunnen doen. Bij Noblesse ben je echt voor en met het bedrijf bezig om samen het werk op te pakken. Wanneer je iets ziet wat anders of beter kan, kun je daar gelijk mee aan de slag.”

Benieuwd of Noblesse ook bij jou past? Klik hier en wie weet word jij de nieuwe collega van Ricardo!