19 februari 2021

Testimonial Sietse van der Weij

Tjeu Hamers
3 minuten leestijd

Naam: Sietse van der Weij
Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Helmond
Functie: Meewerkend voorman / Machinebouwer
Werkzaam bij Techsharks sinds: 2019

“Na het behalen van mijn HAVO en MTS Werktuigbouwkunde diploma ben ik het werkveld ingegaan als fijnmechanisch machinebouwer. Daarna heb ik zes jaar als korporaal technische dienst bij de Koninklijke Marine gewerkt. Na mijn periode bij de marine ben ik in 2011 in contact gekomen met Techsharks. In tegenstelling tot nu waren zij toen nog gericht op werving en selectie. Zij hebben mij geplaatst bij GEA in Bakel en Unisign in Panningen. Na Unisign ben ik aan de slag gegaan als fijnmechanisch machinebouwer in een klein bedrijf. Daar deed ik verschillende dingen, zoals machines bouwen en afstellen, meten, onderhoud en service bij de klant. In Europa, maar ook wereldwijd. Zo ben ik o.a. in China, Amerika, Engeland en Duitsland geweest. Toen ik na zeven jaar toe was aan een nieuwe uitdaging heb ik opnieuw contact gezocht met Techsharks. In 2011 vond ik het contact namelijk prettig, de mensen vriendelijk en er heerste een goede motivatie. Techsharks had inmiddels de transitie gemaakt van werving en selectie naar een werkgever in de techniek. Ze willen niet alleen technici ergens plaatsen, maar ook aan zich binden. Ze investeren in opleiden en je bent geen poppetje dat ze alleen ergens plaatsen. Dat spreekt mij aan.

Momenteel ben ik via Techsharks werkzaam bij Stadler. Een treinenbouwer uit Zwitersland die servicestations heeft in Nederland om treinen te bouwen en onderhouden. Daarnaast zijn we op de locatie Blerick gestart met een grote nieuwe opdracht: Project Refit. Bij dit project renoveren we pakweg vijftig treinen die meer dan vijftien jaar hebben gereden. De treinen zijn toe aan hun midlife refurbishment. Deze treinen krijgen halverwege hun looptijd een upgrade. Van verlichting tot de soft- en hardware van het reizigersinformatiesysteem en van energieverbruik tot de installatie van power sockets. Daarnaast wordt er een hybride trein gemaakt. Ik werk als meewerkend voorman mee aan het gedeelte waarbij we van de trein een hybride trein maken. We bouwen dit systeem op het dak van de trein. Ik ben dagelijks bezig met sleutelen en bouwen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de werkplanning van ons team, instrueer ik (junior) monteurs en informeer ik onze teamleider over de gang van zaken.

Ik ben vanaf het begin van dit project betrokken, het bestond voornamelijk uit pionieren en uitvinden hoe alles moest. Ik kreeg een trein, tekeningen en voorbeeldfoto’s uit Polen van hoe het uiteindelijk moest worden. Dat is iets wat mij erg aanspreekt, zelf uitzoeken hoe ik iets moet gaan doen, het juiste gereedschap erbij te zoeken en procedures uit te vinden hoe zaken efficiënter kunnen. Inmiddels hebben we grote sprongen gemaakt en iets moois opgebouwd. We weten hoe het moet gebeuren en welke onderdelen we nodig hebben. Ik heb inmiddels werkinstructies gemaakt met uitleg van diverse taken, veiligheid en gereedschap zodat als ik straks naar een volgende opdrachtgever ga andere medewerkers weten hoe het proces werkt.

De reden dat ik voor Techsharks heb gekozen is o.a. om veel te kunnen leren bij diverse opdrachtgevers. Ik wil graag ontdekken wat er allemaal mogelijk is omtrent machinebouw. Voor Stadler heb ik via Techsharks gewerkt bij Smit Thermal Solutions in Eindhoven en bij Marel in Boxmeer. Bij Marel was het bijvoorbeeld een compleet andere job dan bij Stadler. Daar was alles zeer gestructureerd. De tekeningen en onderdelen om een machine te bouwen lagen klaar en als er een onderdeel ontbrak werd het binnen twee uur met een heftruck bij je aangeleverd. Het heeft beiden zijn charmes, maar mijn hart ligt bij het pionieren.

Ik vind het leuk om andere technici uit het team (maakindustrie) van Techsharks te ontmoeten. Wij kunnen ervaringen over opdrachtgevers met elkaar uitwisselen en vragen aan elkaar stellen over technisch inhoudelijke zaken. Recent hebben we met het team een erg geslaagde q-meeting en een online escape room gedaan. Hopelijk kunnen we als corona voorbij is elkaar weer vaker ontmoeten. Bij Techsharks krijg ik de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van soft- en hard skills. Hopelijk kan ik in de toekomst meer tijd vrij maken om trainingen te volgen. Een Techsharks-collega heeft bijvoorbeeld een volwaardige cursus lassen mogen volgen, dat zijn mooie en nuttige dingen.

Techsharks is een werkgever die in jou wil investeren. Ze willen jou als ambassadeur van Techsharks ergens neerzetten. Je hoort écht bij het team en ze doen er alles aan om je bij het team te houden. Het voelt als een club waar je bij wil zijn, bij wil horen en die jou er ook bij wil hebben. Je doet ertoe!

Wil jij ook aan de slag in de maakindustrie? Meer informatie en vacatures vind je op deze pagina. Of bekijk direct al onze machinebouw vacatures. 

"Techsharks is een werkgever die in jou wil investeren."