11 januari 2022

Werken in de techniek is ook leuk voor vrouwen

Vincent de Klerk
3 minuten leestijd
Elise Kleinwold komt team Techsharks - Rotterdam versterken als Operator. Tijd om haar snel beter te leren kennen. Ze vertelt ons hoe haar liefde voor techniek is ontstaan en waarom het werken in techniek ook voor vrouwen leuk is.

"Momenteel ben ik werkzaam bij Prysmian, een bedrijf waar laag-, midden- en hoogspanning kabels worden vervaardigt, maar per 1 februari kom ik bij Techsharks in dienst. Een tijdje terug had ik al eens bij Techsharks gesolliciteerd, maar op dat moment hadden ze geen passende opdracht voor mij. Ze hebben mijn CV bewaard en opnieuw contact met mij opgenomen om te vragen of ik openstond voor een gesprek. Bij Techsharks sprak mij de manier waarop ik werd verwelkomd aan. Ondanks dat ik nog niet officieel in dienst ben, werd ik al uitgenodigd om mee te doen aan een (online) pubquiz. Ik word met open armen ontvangen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze ontwikkeling centraal stellen, daardoor blijf ik gemotiveerd. Als je bij een opdrachtgever bent uitgeleerd, heb ik altijd de mogelijkheid om via Techsharks weer bij een andere opdrachtgever aan de slag te gaan. Momenteel zijn we samen op zoek naar een passende opdracht voor mij. Ik ben geïnteresseerd in de voedingsindustrie, maar ook de chemische industrie vind ik super leuk. Mijn interesses zijn breed.

Ik heb twee oudere broers, dus ik ben opgegroeid in een omgeving met jongens. Mijn vader werkte ook in de techniek, dus ik had al vroeg de ambitie om hetzelfde werk te gaan doen als mijn vader. Maar door terughoudendheid vanuit mijn omgeving ben ik toch de koksopleiding gaan volgen. Super leuk, maar daar lag toch niet mijn hart. Dus toen heb ik alsnog besloten om de VAPRO-A opleiding te gaan volgen. Ik vond het tenslotte ook leuk om te sleutelen aan mijn auto en om dingen zelfstandig te repareren. Toen ik de opleiding heb afgerond, ben ik intern de VAPRO-B opleiding gaan volgen zodat ik toch wat meer betrokken word bij het proces. Hier wil ik graag via Techsharks een vervolg aan gaan geven.

Waarom ik het werken in de techniek zo leuk vind? Ik vind het fijn om met mannen samen te werken. Zij communiceren net als ik vrij direct. Het is alsof je in een voetbalkantine staat; mannen laten geen onderwerp aan zich voorbijgaan. Dat vind ik heerlijk. Werken in een kapperszaak met alleen maar vrouwen zou bijvoorbeeld niets voor mij zijn. Daarnaast vind ik het leuk en belangrijk om iets te produceren, zodat ik een stukje kwaliteit kan leveren. Naar mijn mening kunnen vrouwen het werk fysiek makkelijk aan. En mocht iets te zwaar zijn, kun je altijd om hulp vragen.

Ik zou het andere vrouwen aanraden om in de techniek te gaan werken, omdat het simpelweg leuk werk is. Je komt in een andere wereld terecht met een hele gezellige werksfeer. Bovendien heb ik het ook gedaan voor de zelfstandigheid. In de techniek kun je een goed salaris verdienen. De techniek biedt zoveel mogelijkheden. Bovendien zijn technici schaars, dus er zijn banen in overvloed. Je hebt veel vrije tijd en je bent lekker zelfstandig bezig. Wat wil een mens nog meer?

Mijn ambitie is om mezelf verder te ontwikkelen de komende jaren. Ik vind het leuk om mezelf binnen een bedrijf te ontwikkelen, dus om mee te denken over optimalisaties en procesverbetering. Ik streef ernaar om stappen te blijven maken. In de toekomst lijkt het mij leuk een teamlead te zijn of een andere leidinggevende rol te vervullen.

Wil jij ook als Operator aan de slag? Bekijk dan snel al onze Operator vacatures!