30 augustus 2020

Techsharks biedt de ideale combinatie tussen leren en studeren

Marjanne Vos
3 minuten leestijd

Abdullah Bozkurt (20 jaar) en Alkan Karaer (19 jaar) zijn al van jongs af aan goede vrienden. Inmiddels werken ze allebei bij Techsharks. Zo onafscheidelijk als ze zijn, werken ze ook nog eens samen bij dezelfde opdrachtgever Diffutherm B.V.

Hoelang werken jullie al bij Techsharks en bij welke opdrachtgever werken jullie momenteel?

Abdullah: “Ik ben nu ongeveer een jaar werkzaam bij Techsharks. De eerste opdracht die ik heb uitgevoerd was bij de opdrachtgever SPGPrints. Nadat ik daar een tijdje werkzaam was geweest, was ik op zoek naar meer uitdaging. Techsharks is toen voor mij op zoek gegaan naar een nieuwe opdracht. Deze hebben ze gevonden bij Diffutherm B.V. waar ik nu werkzaam ben als Proces Operator. Naast mijn werkzaamheden bij Diffutherm B.V. ga ik starten met de opleiding Technische Bedrijfskunde in deeltijd. Ik verheug me daar heel erg op, omdat dit mij de kans biedt me verder te ontwikkelen. Hiervoor heb ik via Techsharks mijn MBO niveau 4 opleiding Technisch Leidinggevende afgerond.”

Alkan: “Abdullah en ik kennen elkaar al sinds onze basisschool tijd en zijn al jarenlang goede vrienden. Toen ik klaar was met mijn opleiding werkte Abdullah al bij Techsharks. Zijn verhalen spraken mij erg aan. Ik wilde ook graag werken en tegelijkertijd verder studeren. Abdullah heeft mij toen van extra informatie over het bedrijf voorzien en ervoor gezorgd dat ik op kennismakingsgesprek mocht komen. Na een aantal gesprekken kon ik starten. Ik werk bij dezelfde opdrachtgever als Abdullah, dus dat is erg gezellig. We bekleden ook nog eens dezelfde functie. Ik ben namelijk ook werkzaam als Proces Operator.”

Abdullah: “Toen ik Alkan had voorgesteld als potentiële medewerker vertelde Marjanne Vos (Recruitment Specialist) mij over het interne referral programma The Hunt: als je iemand aandraagt word je beloond met een bonus van € 1.000 euro. Dus dat was ook nog eens mooi meegenomen.”

Hoe ben jij met Techsharks in aanraking gekomen Abdullah?

Abdullah: “Ik ben met Techsharks in aanraking gekomen toen ik nog student was. Techsharks kwam een presentatie geven op onze school waarin ze meer vertelden over het bedrijf, de technische sector, de opdrachtgevers en de baanmogelijkheden. Na afloop kreeg iedereen een visitekaartje met contactgegevens. Ik heb het visitekaartje van Techsharks bewaard, zodat ik na mijn opleiding direct contact met ze kon opnemen. Marjanne Vos nodigde mij uit voor een kennismakinggesprek. Dat was voor mij een bekend gezicht, omdat ze toentertijd ook de presentatie had gegeven. De gesprekken verliepen goed en we kwamen vrij snel tot een akkoord. Ik koos voor Techsharks omdat zij het belangrijk vinden dat hun werknemers zich constant blijven ontwikkelen. Daarin onderscheiden zij zich ten opzichte van andere werkgevers in dezelfde branche. Dit vind ik een belangrijk aspect. Ik kan nu geld verdienen, werkervaring opdoen en tegelijkertijd nog studeren.”

Persoonlijke ontwikkeling en opleiden zijn dus de belangrijkste reden dat je voor Techsharks koos?

Abdullah: “Ja dat klopt, de combinatie van studeren in deeltijd en tegelijkertijd werken is gewoon super. Ik denk dat dit heel veel jongeren aanspreekt.”

Alkan: “Het kunnen blijven studeren was ook voor mij het belangrijkste. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat je een leaseauto krijgt en korting op een sportabonnement. Dat zijn dingen die je niet veel ziet bij andere werkgevers. Zekerheden zoals een jaarcontract en een pensioen zijn ook fijn, maar die zijn vooral belangrijk als we wat ouder zijn.”

Hoe zijn jullie welkom geheten door Techsharks?

Alkan: “Ik nam deel aan de onboarding in het Philips stadion. Het was een van de eerste fysieke onboardingsdagen na de coronacrisis, dus we waren met weinig mensen en hielden veel afstand. Ondanks dat we maar met een klein groepje waren, was het een geslaagde dag!”

Abdullah: “Mijn onboarding is natuurlijk al langer geleden, dus die was toen met een grote groep in het Philips stadion.”

Voor welke opdrachtgevers zouden jullie in de toekomst graag nog willen werken?

Alkan: “Het lijkt mij leuk om bij Frieslandcampina of Mars Nederland aan de slag te gaan of bijvoorbeeld in de voedselindustrie.”

Abdullah: “Daar ben ik het mee eens. Daarnaast lijkt het me ook leuk om voor chemische bedrijven te werken. Daar vind je denk ik heel veel diepgang in het werk.”

Wat zijn jullie doelen voor de toekomst?

Abdullah: “In de toekomst zou ik graag meer op kantoor willen werken binnen de techniek in plaats van op de werkvloer. Taken zoals plannen, werk voorbereiden en processen verbeteren lijken mij erg interessant.”

Alkan: “Ik denk daar hetzelfde over. We hebben dezelfde ambities. Ik wil op korte termijn mijn MBO niveau 4 behalen en daarna wil ik net als Abdullah met een HBO opleiding starten. Dit wil ik graag met behulp van Techsharks realiseren.”

Klinkt dit voor jou ook interessant? Op deze pagina vind je meer praktijkverhalen, informatie over de procesindustrie en vacatures! 

"de combinatie van studeren in deeltijd en tegelijkertijd werken is gewoon super"