09 augustus 2021

Bij Zwanenberg krijg je oneindig veel kansen

Marjanne Vos
3 minuten leestijd
George Dubois (52) en Steven van Deuzen (25) werken beiden als Operator in de drieploegendienst bij Zwanenberg. Het verschil is dat George al jarenlang op het bedrijventerrein aan de Molenweg in Oss werkt en Steven pas drie weken. In dit interview vertellen ze meer over het werken bij Zwanenberg, de ontwikkelingsmogelijkheden en de sfeer.

Sinds wanneer zijn jullie werkzaam bij Zwanenberg?

George: “Ik ben sinds 1994 werkzaam op de locatie. Zwanenberg is een innoverend en vooruitstrevend bedrijf met ambitie. Dat spreekt mij erg aan. Momenteel werk ik in de Soepfabriek.”

Steven: “Ik ben sinds drie weken via Techsharks werkzaam op de Sausafdeling van Zwanenberg. Momenteel word ik ingewerkt door een mentor. De voedingsmiddelenindustrie spreekt mij aan en ik werd erg enthousiast na het kennismakingsgesprek en de rondleidingen door de fabrieken.”

Wat zijn jullie dagelijkse werkzaamheden? Wat vinden jullie de leukste werkzaamheden?

George: “Het is iedere dag weer iets nieuws. Mijn vaste werkplek is de verpakkingslijn, maar ik ben multi-inzetbaar op andere productielijnen. Daarnaast voer ik kwaliteitscontroles uit. Iedere dag stap ik hier binnen met een blij gezicht en vertrek ik ook weer met hetzelfde gezicht. Ik ben trots op onze eindproducten.”

Steven: “Een van mijn verantwoordelijkheden wordt het uitvoeren van kwaliteitscontroles. We controleren bijvoorbeeld de codering, glasbreuk, deksels, de temperatuur en voeren een metaaldetectie uit. Indien er storingen plaatsvinden, gaan we eerst kijken of we het zelf kunnen oplossen. Anders betrekken we er een monteur bij. Dat vind ik interessant.”

Hoe is het team waarin jullie werken bij Zwanenberg? Waarin versterken jullie elkaar?

George: “Momenteel werken er grotendeels ervaren krachten, dus we zijn blij als er jonge enthousiaste Operators in dienst treden. Wij brengen onze kennis graag over naar de jonge garde. Het team in de Soepfabriek bestaat uit een mix van mannen en vrouwen. Dat is leuk voor de dynamiek in het team.”

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie jezelf blijven ontwikkelen en hoe helpt Zwanenberg jullie hierbij?

George: “Eerst heb ik de opleiding Technisch Operator A gevolgd. Momenteel volg ik een opleiding tot Technisch Operator B. Hierbij zit ik in de afrondende fase. Het voordeel van de combinatie werken en studeren is dat ik de theorie direct kan toepassen in de praktijk. Daarnaast biedt Zwanenberg mogelijkheden om diverse functie gerelateerde opleidingen te behalen.”

Steven: “In september ga ik starten met de opleiding tot Operator B aan het ROC de Leijgraaf. Ik ga één middag in de week theorielessen volgen en de overige dagen werk ik hier. Zwanenberg helpt mij met het uitvoeren van de praktijkopdrachten. Ik ben erg blij dat Techsharks en Zwanenberg mij de kans geven om me verder te ontwikkelen binnen de techniek. Na mijn opleiding als Dierenverzorger kwam ik erachter dat dit toch niet mijn interessegebied was. Toen heb ik ervaring opgedaan als Productiemedewerker, maar ik miste uitdaging. Dus ik ben enorm blij dat ik nu een kans krijg om mezelf te ontwikkelen als Operator. Recent heb ik mijn Heftruck certificaat behaald en binnenkort ga ik starten met de VCA cursus. Via Techsharks kan ik een breed scala aan opleidingen en cursussen volgen.”

Jullie werken op verschillende afdelingen, werken jullie ook samen?

George: “Steven werkt op een andere afdeling, maar wij zijn één ploeg. We draaien dezelfde shifts en we hebben dezelfde leidinggevende. Mocht de Sausfabriek onverhoopt door een storing stil komen te staan dan kan Steven meehelpen in de Soepfabriek en visa versa. We helpen elkaar graag.”

Zouden jullie Zwanenberg aanraden als werkgever? Zo ja, waarom?

George: “De ontwikkelingsmogelijkheden zijn enorm hier. Ze geven je veel kansen om jezelf ergens in te verdiepen. Je staat nooit stil. Je krijgt alle kansen en mogelijkheden. Ik zit hier goed op mijn plek en ik kan mezelf blijven ontwikkelen. De techniek gaat vooruit, dus wij moeten hierin mee. De automatisering gaat hard, dus daarom is het goed dat zowel Zwanenberg als Techsharks investeren in opleidingen.”

Steven: “Na drie weken kan ik zeggen dat ik het naar mijn zin heb. Het is een groot bedrijf waar altijd wel een plek te vinden is die bij jou past. Je zal hier nooit stilstaan in jouw ontwikkeling. Dus ik zou het zeker aanraden.”

Wil jij ook aan de slag bij Zwanenberg? En wil je daarnaast een opleiding tot Operator B volgen? Dat is mogelijk! Op deze pagina lees je hier alles over.

“Bij Zwanenberg sta je nooit stil in jouw ontwikkeling”