15 juni 2020

Hoe verloopt het sollicitatieproces bij Techsharks?

Caroline Douwstra
3 minuten leestijd

Naam: Kane Pot
Leeftijd: 20 jaar
Functie: Storingsmonteur
Woonplaats: Wijchen
Werkzaam bij Techsharks sinds: maart 2020
Omschrijf Techsharks in 3 woorden: Betrouwbaar, enthousiast, gespecialiseerd

In dit verhaal neemt Kane Pot je mee in zijn aannametraject bij Techsharks en vertelt hij wat hij in de eerste drie maanden van zijn dienstverband allemaal heeft gedaan.

Door een collega bij mijn oud-werkgever, ben ik in aanraking gekomen met Techsharks. Naar aanleiding van zijn verhalen heb ik wat research gedaan via internet en besloten om mijn CV op te sturen. Al snel werd ik gebeld en werd er een kennismakingsgesprek ingepland met een recruiter.

In het kennismakingsgesprek hebben we gesproken over mijn huidige capaciteiten, maar vooral over welke richting ik graag op zou willen. Ik hield een fijn gevoel over aan dit gesprek en was nieuwsgierig naar de rest van de procedure. Er werd uitgelegd dat het tweede gesprek vooral in het teken zou staan van een persoonlijkheidsassessment. Deze persoonlijkheidstest moest ik voorafgaand aan het gesprek maken via de computer. Dat waren veel vragen, heel veel vragen kun je wel zeggen.

In het tweede gesprek heb ik met diezelfde recruiter de uitkomsten van het assessment doorgesproken. Ik herkende mezelf best wel in de dingen waar ik goed in ben, maar ook waar mijn ontwikkelpunten liggen. Ook sloot er bij het tweede gesprek nog een collega aan die me meer over de verschillende opdrachtgevers van Techsharks kon vertellen.

Het derde gesprek was met de teamleider. In dit gesprek hebben we alle puntjes op de i gezet. De voornaamste reden voor mij om voor Techsharks te kiezen was dat de mensen waarmee ik gepraat had geloofwaardig overkwamen en een mooi, maar ook realistisch toekomstbeeld schetste. Ik wil mezelf uiteindelijk ontwikkelen richting een leidinggevende functie. Later zou ik graag hoofd van de technische dienst willen worden. Ook lijkt het me leuk om in de toekomst les te geven of andere mensen in te leren. Maar ik ga nu eerst als echte shark aan de slag met het verbreden van mijn eigen kennis en kunde en het opdoen van werkervaring in diverse omgevingen.

Momenteel werk ik als storingsmonteur waar ik in de eerste weken met name mechanische werkzaamheden uitgevoerd heb en het bedrijf beter heb leren kennen. De afgelopen weken zijn hier ook steeds meer elektrotechnische werkzaamheden bijgekomen. Ik kijk er naar uit om veel te leren van de meer ervaren collega’s bij de opdrachtgever. Daarnaast heb ik ook een gesprek op de planning staan bij Techsharks om te kijken welke cursus(sen) ik kan gaan volgen om mijn kennis te verbreden.

Wil jij ook solliciteren bij Techsharks? Bekijk dan snel onze vacatures