11 november 2020

Testimonial Operators Diffutherm

Marnix van Kruijsdijk
3 minuten leestijd

Naam: Hayron Dorand en Steven Langendoen
Leeftijd: 42 en 30 jaar
Functie: Operator 
Werkzaam bij Diffutherm sinds: 2020

Hayron Dorand (42) en Steven Langendoen (30) werken allebei via Techsharks als operator bij Diffutherm. In dit artikel vertellen zij meer over hun dagelijkse werkzaamheden en functie.

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Techsharks?
Hayron: “Een paar jaar terug heb ik gesolliciteerd bij Techsharks voor een functie bij Heineken. Helaas werd ik toen niet uitgekozen. Ik ben toen gaan werken bij Friesland Campina. Ik had het daar goed naar mijn zin, maar het onderdeel waar ik werkzaam was werd verkocht. Dat was het moment dat ik opnieuw contact heb opgenomen met Techsharks. Wat mij aansprak is dat je de mogelijkheid krijgt om bij verschillende opdrachtgevers te werken waardoor je veel kunt leren. Techsharks had een goed verhaal waar ik in mee ben gegaan. Sinds mei 2019 ben ik werkzaam bij Techsharks. Ik heb al bij verschillende opdrachtgevers gewerkt en ik werk nu ongeveer vijf maanden bij Diffutherm.”

Steven: “Mijn zwager werkte als monteur bij Techsharks, dus via hem kende ik het bedrijf. Ik ben hiervoor werkzaam geweest bij o.a. Mars en Bavaria. Na Bavaria heb ik bij een aantal detacheringsbureaus gewerkt. Toen mijn contract afliep heb ik contact opgenomen met Techsharks. Aanvankelijk twijfelde ik nog omdat ik op dat moment nog niet wist voor welke opdrachtgever ik zou gaan werken, maar ik had voldoende vertrouwen in Techsharks om te tekenen. We weten van elkaar wat we willen. Sinds drie maanden ben ik nu werkzaam bij Diffutherm.”

Waaruit bestaan jullie werkzaamheden?
Hayron: “Ik werk op de afdeling waar de coating voor de binnenkant van de deur van nieuwe auto’s wordt gemaakt. Als ik binnenkom heb ik een korte overdracht waarna ik de dag ga inplannen. De werkzaamheden zijn absoluut niet standaard en zeer afwisselend. Ik vind het leuk om alles zo strak te plannen dat het proces zo efficiënt mogelijk draait. Op sommige dagen werk ik individueel en op andere dagen werk ik samen met een collega. Samenwerken vind ik het prettigst.”

Steven: “Ik werk op de afvulafdeling. Wat op de afdeling van Hayron wordt gemaakt, vullen wij af. Vervolgens plakken we er een etiket op en verschepen we het naar de klant. Onze orders variëren van potten van vijf liters tot containers van duizend liter. Op de vatenlijn werken we met zo’n vijf à zes medewerkers. Een gedeelte van het team houdt zich bezig met werkvoorbereiding en het plakken van de etiketten en de rest houdt zich bezig met het afvullen. Samen met het team maken we een planning van wat er die dag allemaal moet gebeuren. We worden daar in vrijgelaten.” 

Wat zijn jullie ambities?
Hayron: “Ik wil graag blijven groeien als operator. Ik wil iedere keer iets doen wat moeilijker is dan de vorige keer. Dit is de derde opdrachtgever waar ik via Techsharks werkzaam ben en tot nu toe gaat het goed. We zijn nu ook aan het bekijken wat de doorgroeimogelijkheden voor mij zijn binnen Diffutherm. Daarnaast wil ik nog meer opleidingen gaan volgen, zodat mijn technische kennis wordt uitgebreid. Uiteindelijk zou ik graag technisch operator willen worden. Als ik echt oud en wijs ben, wil ik misschien een leidinggevende functie gaan vervullen, maar op dit moment vind ik het nog veel te leuk om rond te rennen in de productiehal.”

Steven: “Ik wil graag doorgroeien naar een leidinggevende functie. Daar heb ik zowel met Diffutherm als met Techsharks gesprekken over. Om door te kunnen groeien naar hogere functies moet ik natuurlijk eerst laten zien hoe ik werk en wat ik allemaal kan. We zijn nu druk mee bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden, zodat het voor mij ook interessant blijft. Ik wil mezelf gewoon graag blijven ontwikkelen. Ik heb niet veel diploma’s, maar wel veel werkervaring. Dat is ook een van de redenen waarom ik voor Techsharks heb gekozen. Zij bieden mij de mogelijkheid om diploma’s te behalen. In mijn ogen heb ik die diploma’s nodig om de volgende stap te gaan zetten in mijn carrière. Mijn doel is om een hbo diploma te gaan behalen.”


Wat zijn de voordelen van Diffutherm voor jullie?
Hayron: “Bij grote bedrijven duurt het vaak heel lang om bijvoorbeeld een opleiding te mogen volgen. Bij Techsharks en Diffutherm is dat absoluut niet het geval. Techsharks regelt snel een opleiding voor je en Diffutherm werkt hier graag aan mee. Verder heb ik een perfect rooster bij Diffutherm (tweeploegen) en de contacten met mijn collega’s zijn goed. Het bedrijf is zich sterk aan het ontwikkelen en dat vind ik leuk.”

Steven: “Ik heb een gezellig team met leuke collega’s. Ik vind de werktijden erg fijn. We werken in een tweeploegen systeem, dus ik ben in de avond altijd thuis. Dat vind ik een groot voordeel. Ik zie hier ook genoeg kansen, omdat het bedrijf verder zal gaan groeien de komende tijd. Ik hoop mee te kunnen groeien met het bedrijf.”

En hoe is de samenwerking met Techsharks?
Hayron: “Ik heb collega’s bij Diffutherm, maar ook collega’s bij Techsharks. Zo voelt het ook echt. Het persoonlijke contact met Techsharks is erg fijn. Daarnaast zijn er tal van opleidingsmogelijkheden. De lijnen zijn kort en ze houden zich aan hun afspraken.”

Steven: “Ze zijn professioneel en het persoonlijke contact is fijn. Daarnaast is er een Whatsapp groep met alle operators. Dat heb ik nog nooit eerder gehad. Dat zijn extraatjes die fijn zijn om te hebben. Daarnaast organiseren ze regelmatig een bedrijfsfeest waar iedereen bij elkaar komt. Daar onderscheidt Techsharks zich in.”

Zijn er zaken die jullie geleerd hebben bij vorige werkgevers die jullie nu gebruiken om verbeteringen door te voeren?
Hayron: “Ik heb zo’n twaalf jaar bij Friesland Campina gewerkt. Een groot bedrijf waar alles tot in de puntjes geregeld is en er volgens strenge maatstaven wordt gewerkt. De ervaring die ik daar heb opgedaan, kan ik hier toepassen. Diffutherm heeft ook een stijgende lijn ingezet. Sinds een paar maanden hebben we een nieuwe Production Manager bij Diffutherm. Daardoor zijn er al veel verbeteringen doorgevoerd. Aanvankelijk moesten medewerkers die al lang in dienst zijn wennen aan de veranderingen, maar inmiddels zijn zij ook overtuigd. De wil is er nu bij iedereen om stappen omhoog te maken.”

Steven: “Er is overal ruimte voor verbetering, dus ook bij Diffutherm. De ervaringen die ik heb opgedaan bij Mars en Bavaria kan ik gebruiken om hier verbeteringen toe te passen en bespreekbaar te maken. Mars had de productielijn bijvoorbeeld perfect in orde, daar heb ik ontzettend veel van geleerd.”

Wil je ook aan de slag als Operator in de procesindustrie? Bekijk dan hier al onze operator vacatures!

"Het bedrijf is zich sterk aan het ontwikkelen en dat vind ik leuk".