11 mei 2021

Klaar om de oceaan te trotseren!

Nathalie van Buggenum
3 minuten leestijd
Mijn naam is Marouan Laaribi. Ik ben 23 jaar en ik ben afkomstig uit Culemborg. Ik houd van uitdagingen, risico’s nemen en doelstellingen bereiken. Sinds mijn 16de wist ik al wat ik later graag als werk zou willen gaan doen. Ik had een passie voor economie en daarnaast sprak techniek mij heel erg aan. Ik wist toen al dat ik deze twee richtingen graag zou willen combineren in de toekomst.

Mijn opleidingstraject

Toen ik klaar was met mijn VMBO-opleiding ben ik begonnen op het Koning Willem 1 College in de richting procestechniek. Daar heb ik vervolgens mijn VAPRO-B gehaald. Een opleiding in de procestechniek vraagt om creativiteit, het oplossen van problemen en de kennis en kunde om steeds weer nieuwe technologieën toe te passen. Ook heb ik voor een opleiding in de techniek gekozen, omdat je hiermee veel verschillende richtingen op kunt. Vlak voor het afronden van mijn VAPRO-B bood mijn mentor mij de mogelijkheid om aan de 1-jarige opleiding Technisch Leidinggevende te beginnen. Deze opleiding is sinds het schooljaar 2020-2021 toegankelijk geworden voor alle technische opleidingen. Ik zag deze opleiding als een mooie tussenstap naar een vervolgopleiding op het HBO waar ik de studie Technische Bedrijfskunde wil gaan volgen.

Hoe ben ik bij Techsharks terechtgekomen?
Voor de opleiding Technisch Leidinggevende heb je een erkend leerbedrijf nodig, zodat je met de opleiding kunt gaan beginnen. Maar helaas werd er op 27 februari de eerste besmetting met het COVID-19 virus in Nederland gemeld. Dit heeft helaas grote invloed gehad op de arbeidsmarkt, waardoor het vinden van een leerbedrijf wel heel erg lastig werd. Na velen telefoontjes naar diverse leerbedrijven en verschillende contactpersonen van vorige stageplekken kon men mij helaas niet beloven dat ik op korte termijn zou kunnen beginnen met mijn opleiding. Ik zat met de handen in het haar tot ik een oud-klasgenoot Abdullah Bozkurt sprak. Hij vertelde me over Techsharks waar hij ook de opleiding technisch leidinggevende volgt. Hij vertelde me dat Techsharks de ideale combinatie tussen leren en studeren biedt. Nadat Abdullah mij had voorgesteld bij Techsharks namen zij contact met mij op, waarna er meerdere gesprekken volgden. Helaas had de coronapandemie ook een grote invloed gehad op Techsharks. Na meerdere telefoontjes tussen mij en Nathalie van Buggenum (Recruitment Specialist) kwam toch het goede nieuws dat BMI Monier - Woerden mij de mogelijkheid wilde aanbieden om bij hun mijn opleiding Technisch Leidinggevende te mogen volgen.

BMI Monier Woerden

BMI Monier is een producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende en platte daken. Op de locatie Woerden produceert Monier keramische dakpannen. Na een goed gesprek met Ron Blokland (plantmanager) heb ik een rondleiding gekregen op de locatie, waarna we kort daarna mijn eerste werkdag als procesoperator hebben ingepland. Als procesoperator ben ik medeverantwoordelijk voor het proces en eindresultaat binnen de afdeling hulpstukken. Mijn hoofdtaak als procesoperator is het beheersen en controleren van het productieproces, zodat dit gestroomlijnd verloopt. Verder krijg ik binnen BMI Monier alle vrijheid om mijn taken als technisch leidinggevende toe te kunnen passen.

Waarom heb ik voor Techsharks gekozen?

Ik koos voor Techsharks omdat zij het belangrijk vinden dat hun werknemers zich constant blijven ontwikkelen. Daarin onderscheiden zij zich ten opzichte van andere werkgevers in dezelfde branche. Dit vind ik een belangrijk aspect.