22 maart 2021

Ik blijf tot aan mijn pensioen bij STG werken

Wim Elbersen
3 minuten leestijd

Naam: Benny Vanherwegen
Leeftijd: 38 jaar
Functie: Technieker

Benny Vanherwegen (38) werkt al twintig jaar bij bij Scandinavian Tobacco Group (STG) en hij is van plan om tot zijn pensioen hier te blijven werken. In dit artikel vertelt hij wat er zo ontzettend leuk is aan het werken bij STG.

Zou je iets meer over jezelf kunnen vertellen?
“Ik ben woonachtig in Landen samen met mijn vrouw en zoon. Mijn hobby’s zijn voetbal en ik ben trainer van het elftal van mijn zoon. In mijn vrije tijd houd ik ervan om samen met mijn gezin naar attractieparken te gaan, zoals de Efteling en Europapark.”

Hoelang ben je al werkzaam bij STG?
“Ik ben al twintig jaar werkzaam bij STG. Tijdens mijn middelbare schoolexamens kreeg ik een telefoontje of ik geïnteresseerd was om te komen werken bij STG. Ik was hierdoor overdonderd, omdat ik nog niet klaar was met studeren, maar het was een mooie kans. Na mijn eindexamen heb ik nog één maand vakantie gehad en daarna ben ik bij STG begonnen als storingstechnieker in ploegen. Tot op heden ben ik nog steeds storingstechnieker. Het enige verschil is dat ik nu in de dagdienst werk (en toen in de nachtdienst) en dat is fijn te combineren met mijn privéleven.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Ik ben medeverantwoordelijk voor het machinepark. Mijn werk bestaat uit storingen oplossen van machines en de uitdaging is om de storing niet alleen op te lossen, maar ook verder te onderzoeken zodat deze nooit meer voor gaat komen.”

Wat zijn voor jou uitdagende storingen?
“De grootste uitdaging is de KC-machine afkomstig uit 1967. Daar komt het papier uit dat om de sigaren gaat. Met het papier gaat regelmatig het een en ander mis en dat zijn interessante storingen om op te lossen. Je hebt nog maar een aantal van deze machines in de hele wereld en wij hebben er vier van in onze productie staan. En ze werken nog steeds goed.”


Volg je op dit moment een opleiding?
“Zelf volg ik op dit moment geen opleiding, maar ik ben praktijkbegeleider voor de opleiding technisch operator. Daarnaast ben ik ook track en trace coördinator. In 2024 zou alles track en trace moeten zijn.”

Hoe ziet het team eruit waarin je werkt?
“Het team dat bij ons op de productieafdeling is samengesteld, is heel divers. We hebben een leuk team dat bestaat uit mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ze werken heel zelfstandig. Dat is een pluspunt, ze proberen eerst zelf dingen op te lossen voordat ze de technieker erbij roepen.”

Wat zijn de voordelen van het werken bij STG?
“Er is een goede sfeer, er mag feedback aan de teammanager gegeven worden en dit wordt ook gewaardeerd, we hebben een goed salaris en er is voldoende ruimte om opleidingen te volgen. Voor jonge techneuten van school is het een ideaal bedrijf om een goede werkervaring op te doen want er zijn hier mogelijkheden om verder te worden opgeleid, er is een goede begeleiding aanwezig en ze krijgen een vast contract met een mooi starterssalaris.”

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?
“Mijn intentie is om tot aan mijn pensioen bij STG te blijven. Ik werk hier graag ondanks dat ik nog nooit van mijn leven een sigaartje heb gerookt. Ik wil blijven groeien in mijn loopbaan. Daarom volg ik nu ook al zoveel mogelijk opleidingen en houd ik de vacatures binnen de organisatie in de gaten.”

Wil jij ook aan de slag bij Scandinavian Tobacco Group? Bekijk hier onze opdrachten!

“Mijn intentie is om tot aan mijn pensioen bij STG te blijven"