monteur_salaris
Publicatie datum: 28 juni 2022

Monteur salaris

Geen monteur verdient exact hetzelfde, en daardoor is het lastig om te weten wat het salaris voor een monteur gemiddeld is. Jij wilt natuurlijk graag weten waar jij ergens op de schaal zit en daarom zetten wij alles voor je op een rijtje. Zo weet jij ongeacht je ervaring wat voor salaris jij als monteur zou moeten kunnen verwachten.

Wat verdient een monteur?

Een monteur verdient gemiddeld € 2.995,- euro. Dit kan variëren tussen € 2.000,- en € 3.990,- euro. Dit is het gemiddelde van alle monteurs door heel Nederland. Het is belangrijk om te weten dat er veel dingen van invloed zijn op wat een monteur verdient. Zo is dit afhankelijk van afgeronde opleiding(en), ervaring, locatie, branche en natuurlijk ook jouw onderhandelingskills.


Wat verdient een junior monteur?


Als junior monteur zit je nog onder het gemiddelde salaris van een monteur. Je kunt hierbij rekening houden dat een junior monteur gemiddeld € 2.250,- verdient, en het salaris dus varieert tussen de € 2.000,- en € 2.600,-. Dit lager dan gemiddeld salaris is voornamelijk afhankelijk van de opgedane ervaring. In de periode van junior naar medior is het dan ook belangrijk om te gaan focussen op het opdoen van ervaring, maar ook relevante opleidingen zijn belangrijk om je te kunnen ontwikkelen tot medior.

Wat verdient een medior monteur?


Als medior monteur zit je vaak rond het gemiddelde salaris van een monteur. Een medior monteur verdient tussen de € 2.500 en € 3.200,-, waardoor het gemiddelde uitkomt op € 2.850,-. Een medior monteur kan zelfstandig al vrij veel doen, heeft al wat ervaring en heeft vaak een of meerdere opleidingen gevolgd. Hierdoor stijgt je salaris dan ook mee.

Wat verdient een senior monteur?


Een senior monteur is volledig zelfstandig en heeft de ervaring om mensen aan te sturen en dingen te leren, al hoeft het aansturen van mensen niet altijd binnen deze rol te zitten. Een senior monteur rol is belangrijk binnen de techniek. Hierdoor zit je altijd boven het gemiddelde salaris van een monteur. Een senior monteur verdient tussen de € 3.200,- en € 3.990,- en kan zelfs nog daarboven stijgen afhankelijk van de rol die uitgevoerd wordt. Kennis hebben van PLC heeft bijvoorbeeld ook een positieve invloed op het salaris van een monteur. 

Hoe kun jij meer gaan verdienen als monteur?

Stijgen in salaris als monteur is erg goed te doen, zeker als je nog een junior bent. Maar, dat betekent niet dat jij als medior of senior stil hoeft te staan in wat jij verdient. Het belangrijkste is vooral ervaring en kennis. Zorg ervoor dat je de juiste kennis op gaat doen door bijvoorbeeld aanvullende cursussen of opleiding(en) te volgen. Hierdoor kun jij meer uitvoeren binnen jouw rol, waardoor je ook weer waarde hebt voor het bedrijf waar jij voor werkt. Dezelfde tip geldt eigenlijk ook voor een senior, maar op een ander niveau. Volg opleidingen om jouw leidinggevende skills te verbeteren, zodat je een team kan gaan aansturen. Je moet er vooral voor zorgen dat je jouw extra waarde kunt tonen aan het bedrijf. Als jouw kennis paraat is en je kunt aantonen dat je de capaciteiten hebt om mensen aan te sturen, dan kun jij de stap naar teamleider maken.. Voor alle niveaus geldt dat ervaring met de tijd komt, hoe langer jij je werk doet, hoe meer ervaring je opdoet met verschillende aspecten van je werk en dit kan toepassen in de praktijk. En ook niet onbelangrijk: onderhandel! Je kunt altijd naar je leidinggevende stappen en met overtuigende redenen aangeven waarom jij vindt dat jij meer zou moeten verdienen als monteur.

Hoeveel verdienen vergelijkbare beroepen?

Er zijn vele verschillende soorten monteurs (allround monteur, onderhoudsmonteur, storingsmonteur, elektromonteur, mechanisch monteur en servicemonteur) en elke soort monteur heeft weer een andere salarisschaal. Bij (bijna) al onze vacatures staat een salarisindicatie weergegeven.

Onze vacatures

Ben jij er klaar voor om een stap te gaan zetten en voor een nieuwe of je eerste werkgever aan de slag te gaan? Bekijk dan snel onze monteur vacatures!


Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Marjanne Vos Talent Manager mvos@techsharks.nl
+31 6 15 65 24 69