17 mei 2022

Niels Holterman: je bent nooit uitgeleerd!

Niels Holterman
3 minuten leestijd
Vijf maanden geleden dook Niels Holterman in de oceaan van Techsharks. Hij is voornamelijk te vinden op ons gezellige kantoor in Rotterdam. Tijd om snel meer te horen over zijn avonturen gedurende zijn eerste periode als shark.

Kun je meer over jezelf vertellen?
“Ik ben Niels Holterman, 22 jaar oud en ik woon samen met mijn moeder in Nieuwekerk aan den Ijssel. Sinds mijn zevende sta ik graag op het hockeyveld en de golfbaan. Daarnaast ben ik graag bezig met het inhalen van mijn uitgaansachterstand. Een paar maanden geleden heb ik de opleiding Bedrijfskunde afgerond. Sinds januari ben ik begonnen bij Techsharks en ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik heb al een klantportfolio opgebouwd en de sollicitaties gaan steeds beter. Een goed begin!”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Techsharks?
“Ik heb het bedrijf leren kennen via Vincent de Klerk. Vincent en ik zijn goede vrienden via de hockey. Hij is een jaar mijn trainer geweest en nu zit ik al drie jaar bij hem in het team. Het feit dat ik was afgestudeerd ging snel rond in het team. Zo vroeg hij aan mij of ik al een idee had wat ik wilde gaan doen. Ik vertelde hem dat ik misschien golfleraar wilde worden, maar dat iets in sales & accountmanagement mij ook interesseerde. Vincent vertelde mij toen over Techsharks (ik had deze naam al vaker voorbij horen komen via leuke filmpjes en verhalen). Hij vertelde dat er allemaal leuke collega’s werken, dat de sfeer goed is en dat er ruimte is voor ontwikkeling. Je bent misschien afgestudeerd, maar je bent nooit uitgeleerd, zeg ik altijd. Deze punten zorgden ervoor dat ik op gesprek wilde komen.

Ik ben toen in contact gekomen met Marcello Tucci. Hij is nu mijn leidinggevende. Ons eerste gesprek was gekscherend genoeg in De Kuip. We hadden het toen eigenlijk maar heel kort over Techsharks en veel meer over wie we waren en wat we leuk vonden om te doen. In een tweede gesprek zijn we veel meer de diepte ingegaan over wat Techsharks voor organisatie is en wat mijn functie in zou gaan houden. Ook hadden we het toen pas over wat ik belangrijk vond bij een werkgever. Wat ik heel mooi vind aan de functie is dat je eerst een band opbouwt met je klant, je er vervolgens voor zorgt dat die band steeds beter wordt en daarna pas ga je kijken hoe je elkaar kunt helpen. Je kijkt niet alleen naar jezelf, maar je wil er graag samen uitkomen. Ik ben heel blij met hoe de kennismaking met Techsharks is verlopen. Samen met de gesprekken, de klik en het feit dat Vincent hier al werkte voelde het al snel vertrouwd en wist ik al wel dat het wat zou worden.”

Hoe maakte je de keuze om uiteindelijk bij Techsharks te komen werken?
“Toen Vincent mij vroeg twijfelde ik dus over sales & accountmanagement en golfleraar. Ik dacht aan sales & accountmanagement, omdat ik dat had gehad op mijn opleiding Bedrijfskunde. Wat mij daarin heel erg lag was het stukje sales, want een relatie met een klant opbouwen vind ik gewoon heel leuk. Golfleraar sprak mij ook aan, want dan kun je een eigen school starten, mensen lesgeven en een aardig centje verdienen. Ik heb uiteindelijk vrij snel gekozen voor Techsharks, omdat ik echt meer de behoefte had om mezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Golfleraar kan ik nog altijd op een latere leeftijd worden.”

Heb je het idee dat je de ontwikkeling hebt gevonden bij Techsharks die je zocht?
“Jazeker! Ik heb een heel R&D-plan geschreven over hoe ik mezelf wil ontwikkelen. Hierin kon ik eerlijk aangeven dat ik net was afgestudeerd en weinig werkervaring had. Na vijf maanden hier nu in dienst te zijn, heb ik ook het idee dat ik al veel meer geleerd heb dan de twee jaar hiervoor waarin ik werkte bij een andere werkgever. Dat was ook een goede werkgever, maar ik had echt de behoefte om nieuwe stappen te zetten en mezelf verder te ontwikkelen. Verder heb ik ook geleerd wat het betekent om een goede accountmanager te zijn. Een goede accountmanager is namelijk iemand die niet zozeer wil verkopen, maar eerst luistert naar een opdrachtgever, een band creëert en weet wat er speelt. Dan weet je beter waar die opdrachtgever meegeholpen is en hoe je daarin kan bijdragen. Het is ook ongemakkelijk wanneer je iets aanbiedt of probeert te verkopen waar de ander helemaal niet op zit te wachten."

Zou je zelf iemand aandragen om bij Techsharks te werken? Zo ja, wanneer?
“Sterker nog, dat heb ik pas nog gedaan. Een vriend van mijn hockeyvereniging heb ik aangedragen. Hij heeft een soortgelijke studie gedaan als ik en we hebben een tijdje bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Waar ik verder nog naar zou kijken als ik zelf iemand zou aandragen, zijn mensen die werk zoeken waarin ze intrinsiek gemotiveerd zijn en het verschil willen maken en mensen die openstaan voor feedback om zichzelf te verbeteren.”

Wat zou je nog aan iedereen willen meegeven die je interview leest?
“Zoek in je werkomgeving altijd iets wat je leuk vindt. Als je met tegenzin naar je werk gaat, dan word je wakker en denk je steeds: ‘shit, ik moet weer werken.’, maar als je iets leuk vindt dan voelt het als: ‘oh ik ga even naar werk’ en daarna ‘oh het is alweer weekend.’ En verder: er moet gewerkt worden, maar wees niet te strikt en maak ook veel lol samen. Een fijne werksfeer is wat mij betreft echt de sleutel tot succes.”