Onze branche kruipt uit een dal
Publicatie datum: 03 augustus 2020

Onze branche kruipt uit een dal

We zitten midden in de zomer, maar toch voelt dat niet zo. Onze branche kruipt uit een dal. Gelukkig voor ons niet zo diep als dat we van tevoren verwacht hadden. De afgelopen maanden zijn een grote les geweest voor onze organisatie, we hebben ons aangepast en kunnen nu weer door. Of zoals wij dat zo mooi zeggen: ‘’We zijn klaar om de oceaan te trotseren, nog steeds’’. Ondanks dat we een dalende trend zagen in het aantal sollicitaties zagen we een stijging van het conversieratio (van 3,06% naar 4,32%). Concullega’s kozen er immers voor tijdelijk niet te adverteren, waardoor ons bereik groeide. “Never let a good crisis go to waste”!

Ook zagen we de interesse van de potentiële sollicitant groeien. Men had een grotere behoefte in meer achtergrondinformatie over ons en onze opdrachtgevers en nam veel langer de tijd om onze vacatures goed door te lezen. De afgelopen tijd hebben we dan ook extra geïnvesteerd in het in contact komen en blijven met onze doelgroep.

De afgelopen maanden hebben er voor gezorgd dat ik mezelf binnen mijn functie als Recruitment Specialist heb moeten aanpassen. Voordat deze crisis begon, sprak ik dagelijks technici die meer uit hun ontwikkeling wilde halen. Nu zijn ze voornamelijk op zoek naar zekerheid. Het bieden van een combinatie is iets wat ons uniek maakt in deze branche. Doordat mensen nu meer op zoek zijn naar zekerheid, zijn ze afwachtend in het zetten van een vervolgstap. Wat ik heel goed begrijp, ik zou immers hetzelfde doen. Door mezelf te verplaatsen in deze mensen, geef ik het ook eerlijk aan, als dit niet het juiste moment is voor een overstap. We zijn een commerciële organisatie, maar het blijft wel mensenwerk. En onze mensen (onze sharks) zijn ons waardevolste bezit. Zonder sharks, geen Techsharks.

Onze sharks zijn ons waardevolste bezit

Daarnaast merken we ook dat sharks een overstap naar de opdrachtgever niet meteen zien als zekerheid en daardoor bij ons willen blijven. Hierdoor kunnen we de ontwikkeltrajecten met de sharks verlengen. Wat mijn functie uitdagender maakt, want een meerjarenplan voor iemand zijn ontwikkeling maken is iets waar ik veel plezier en voldoening uithaal.

Nu hartje bouwvak, merk ik dat er meer kansen zich aandienen. En ook dat steeds meer mensen klaar zijn om de vervolgstap te zetten. We zien het aantal sollicitaties weer opkrabbelen en het aantal kanalen die men hiervoor hanteert weer toenemen. Omdat onze werkwijze bij Techsharks bestaat uit het houden van contact met de top technici uit de regio, kunnen we nu snel schakelen. Door te weten wat een latent werkzoekende wenst te hebben bij een vervolgstap, kun je de match snel maken. Als je na een belletje van een opdrachtgever, nog je pool met mensen moet nabellen om de wensen en behoeften in kaart te brengen, ben je al te laat. Het toevoegen van diverse nieuwe mogelijkheden als slimme dashboards waarbij het online gedrag en “path-to-hire” visueel worden gemaakt heeft hier de afgelopen maanden extra bij geholpen.

Ik ben blij dat ik naast het aanbieden van de combinatie van persoonlijke ontwikkeling en zekerheid nu ook kan zeggen dat het nu weer het juiste moment is.

Wil je nog meer verhalen van onze recruiters lezen? Bekijk dan onze blogpagina.Of zelf aan de slag binnen de technische branche? Bekijk dan onze opdrachten.

Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Nathalie van Buggenum Talent Manager nvanbuggenum@techsharks.nl
+31 6 89 97 05 10