26 juli 2022

Operator Salaris

Marjanne Vos
3 minuten leestijd
Niet veel operators zullen exact hetzelfde verdienen, waardoor het lastig is om precies te weten wat het salaris van een operator gemiddeld is. Om het wat inzichtelijker voor je te maken, aangezien jij natuurlijk graag wil weten wat je ongeveer gaat verdienen, hebben we alles voor jou op een rijtje gezet. Hierdoor weet jij wat voor salaris jij als operator zou moeten kunnen verwachten. Het betreft bruto maandsalarissen.

Wat verdient een operator?

Gemiddeld verdient een operator € 2.750,- euro. Dit is het gemiddelde van alle operators door ons land. In regio’s zoals Amsterdam en Rotterdam ligt het gemiddelde salaris van een operator iets hoger dan in regio’s zoals Zeeland en Den Haag. Het salaris kan variëren tussen € 1.750,- en € 3.500,- euro. Het is belangrijk om te weten dat er veel dingen van invloed zijn op wat een operator verdient. Zo is dit afhankelijk van afgeronde opleiding(en), ervaring, locatie, branche en natuurlijk ook jouw onderhandelingsskills.Wat verdient een operator a?

Je start je carrière als junior, omdat je aan het begin staat van je loopbaan en nog een hoop te leren hebt. Ervaring opdoen en jezelf ontwikkelen is het belangrijkste om door te kunnen groeien naar een medior operator functie. Ervaring doe je stapsgewijs op door lekker aan de slag te gaan, maar ook door opleidingen en cursussen te volgen. Je kunt aan de slag gaan als junior operator a, b, c of technisch operator. Als je als junior operator a aan de slag gaat zal je tussen de € 1.750,- en € 2.250,- verdienen. Dit is een echte startersfunctie waarin je jezelf goed kan gaan ontwikkelen. Als junior operator b zit je al een stapje hoger en verdien je tussen de € 2.050,- en € 2.650,-. Het landelijke gemiddelde van een junior operator salaris is € 2.150,-.


Wat verdient een medior operator?

Als medior operator zit je vaak rond het gemiddelde salaris van een operator. Een medior operator b of c heeft meestal een salarisrange tussen de € 2.350,- en € 3.070,-. Een medior operator kan al veel taken zelfstandig oppakken en heeft vaak al meerdere opleidingen en cursussen gevolgd. Logischerwijs stijgt je salaris dan ook mee.


Wat verdient een senior operator?

Een senior operator heeft ervaring met het aansturen van anderen, voert volledig zelfstandig taken uit en ziet erop toe dat de productieplanning wordt behaald. Een senior operator heeft uiteraard een salaris dat boven het gemiddelde salaris uitkomt. Het landelijk gemiddelde salaris voor een senior operator is € 3.018,-. Als je als senior operator C of senior technisch operator aan de slag gaat kun je rekening houden met een salarisrange van € 2.750,- en € 3.500,-


Hoe kun jij meer gaan verdienen als operator?


Je kunt makkelijk stappen maken in het salaris als je als operator aan de slag gaat. Zeker als je een junior operator bent. Het belangrijkste is ervaring en kennis. Maar, dat betekent niet dat jij als medior of senior stil hoeft te staan in wat jij verdient. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Zorg ervoor dat je de juiste kennis opdoet door aanvullende opleidingen en cursussen te volgen. Als je bij Techsharks aan de slag gaat dan kunnen we je verzekeren dat je jezelf altijd blijft doorontwikkelen. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot alle trainingen van GoodHabitz en bieden we al onze sharks tal van opleidingen aan. Hierdoor kun jij meer uitvoeren binnen jouw rol, waardoor je van meer waarde bent voor het bedrijf waar jij werkzaam bent. Daarnaast heb je als operator natuurlijk de mogelijkheid om door te groeien van operator a naar operator b naar operator c. Dit zijn vrij logische carrièrestappen binnen de industrie. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de opleiding VAPRO a, b, c of zelfs d volgen. Daarnaast kun je jezelf specialiseren in procesoperator of mechanisch operator.


Onze vacatures 

Ben jij er klaar voor om een stap te gaan zetten en wil je graag als (proces)operator b of c aan de slag gaan? Bekijk dan snel eens onze operator vacatures of een van de andere operator pagina's: 

operator a vacatures
operator b vacatures
operator c vacatures
procesoperator vacatures
mechanisch operator vacatures

Ben je niet alleen benieuwd wat het salaris is van een operator, maar ook benieuwd naar het salaris van een monteur? Daar hebben we ook een blog over geschreven, bekijk deze hier