06 maart 2023

Passie voor techniek: “Hier raak ik nooit uitgeleerd”

Isabelle Gootzen
3 minuten leestijd
De mensen die bij Techsharks werken, hebben allemaal een passie voor techniek. Waar blijkt deze passie uit? Hebben ze nog andere passies? We spreken erover met shark Tim.

Tim Tibosch (23) klopte aan bij Techsharks, omdat hij niet precies wist wat voor soort bedrijf bij hem zou kunnen passen. Wat hij wel wist is dat hij van afwisseling houdt en ook dat hij zich op technisch vlak graag verder wil ontwikkelen. Samen met zijn werkgever Techsharks vond hij een uitdagende opdracht bij DAF in Eindhoven, als mechanisch storingsmonteur.

Bij DAF is Tim dagelijks bezig op mechanisch gebied: "Het machinepark bij DAF bestaat uit maar liefst tweeduizend machines waarmee de vrachtwagens gemaakt worden. Er werken zo’n zestig monteurs die deze machines onderhouden en in optimale staat houden. We werken in drie ploegen. Zo werk ik één week dagdienst, één week nachtdienst en één week avonddienst. Daarvoor werkte ik bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in (computergestuurde) voerautomatisering binnen de varkenshouderij. De twee machines voor droog- en brijvoer had ik vrij snel onder de knie, dus ik was er snel uitgeleerd. Bovendien vind ik nu de avond- en nachtdiensten prettig, want dan heb ik ook nog tijd voor andere dingen.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?
"Na carnaval ben ik begonnen om tien weken niet te drinken, zes dagen per week naar de sportschool te gaan en te letten op mijn voeding. Daarnaast ga ik in het weekend graag motorrijden en ga ik graag op skivakantie met vrienden. Zo waren we onlangs in Val Thorens en gingen we in dezelfde onesie naar beneden met daarop de tekst: ‘Helemaal naar de haaien!’ Daar zagen ze bij Techsharks wel de humor van in!”

Hoe is het contact met Techsharks?
"Ze doen heel veel voor je en ze helpen je in je ontwikkeling. Na het eerste gesprek zijn we samen gaan kijken wat voor bedrijf bij mij past. Ze vroegen wat mijn ambities waren en of ik nog een opleiding wilde doen. Op eigen initiatief én met hulp van Techsharks, doe ik nu de opleiding Technicus Mechatronica niveau 4 op het Koning Willem 1 College. Over anderhalf jaar, misschien eerder, ben ik klaar met de opleiding. Elk bedrijf komt monteurs tekort, daarom is het belangrijk dat er monteurs zijn die zowel mechanische als elektrische kennis hebben.”

Wat betekent dit werk voor jou?
"Mechanische monteurs worden breed opgeleid, maar hier is het zo dat je specialist wordt van twee machineparken. Een machinepark bestaat uit veel verschillende machines. Ik heb nu kennis van een deel van één specialisme van een machinepark. Dat er dus nog veel te leren valt, is een voordeel van zo een groot bedrijf.”

Wat maakt dit werk voor jou zo leuk?
"Natuurlijk vind ik metaaltechniek heel erg leuk, maar wat ik bij een bedrijf als DAF het allerbelangrijkst vind is de afwisseling. Bij DAF staan zoveel machines, dat je niet eens iedere dag hetzelfde zou kúnnen doen. De eerste maand liep ik met een ervaren collega mee, die er al 35 jaar werkte. Er bleek een machine te zijn waar zelfs hij nog nooit aan gesleuteld had. Toen was het meteen duidelijk: hier raak ik nooit uitgeleerd!"