30 oktober 2020

Shark of the month: Jan Broekhuizen

Roel Klaassen
3 minuten leestijd

Naam: Jan Broekhuizen
Leeftijd: 55 jaar
Functie: Procesoperator/monteur
Woonplaats: Ede
Werkzaam bij Techsharks sinds: juni 2020
Omschrijf Techsharks in 3 woorden: Vertrouwd, eerlijk en ondernemend

Jan Broekhuizen is een gedreven, enthousiaste en sociale procesoperator/monteur. Hij zit goed op zijn plek bij de opdrachtgever MPD Groene Energie. Jan heeft een zeer indrukwekkende lijst van diploma’s en certificaten op zak en wil zich constant blijven ontwikkelen. Hij is een perfect voorbeeld van een échte shark. Jan is deze maand uitgeroepen tot shark of the month.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
“Recent ben ik 55 jaar geworden, maar ik voel me nog erg jong. Ik ben dol op mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Ik voel me erg fit omdat ik veel aan sport doe. Vroeger heb ik altijd triatlons gedaan. Op dit moment ga ik iedere dag wandelen met mijn vrouw. Daarnaast voetbal ik graag met mijn kleinkinderen.”

Heb je veel voordeel van je werk door je fitheid?
“Doordat ik zo fit ben, kan ik makkelijk ergens opklimmen. Zo kan ik met gemak een trap op van vijftien meter hoog. Ik kan ergens tussendoor kruipen en zwaardere dingen vastpakken is ook geen enkel probleem. Het is belangrijk dat iedereen fit blijft, want dat scheelt ook in het ziekteverzuim.”

Wat vind je ervan dat je shark of the month bent geworden?
“Ik voel me er ontzettend door vereerd en vind het ontzettend leuk. Mijn kinderen zullen ook trots op me zijn. Ik probeer een voorbeeld voor ze te zijn door hard te werken en nooit op te geven.”

Hoe ben je bij Techsharks terechtgekomen?
“Ik was aan het onderzoeken of ik nog een keer een mooie stap in mijn carrière tot aan mijn pensioen kon maken. Toen zag ik een functie als operator bij Techsharks voor Heineken voorbijkomen waar ik op heb gesolliciteerd. Als feedback van Techsharks kreeg ik toen te horen dat mijn papieren in orde waren, maar dat ze de reisafstand te groot vonden. Dat durfden ze niet aan. Ze hebben mijn contactgegevens bewaard en zouden contact met mij opnemen zodra ze een betere match voor mij hadden. Enkele weken later werd ik al gebeld met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Toen heb ik een aantal hele leuke gesprekken gehad en een assessment gemaakt. Vanuit beide kanten was er een goed gevoel, dus toen heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik bij Techsharks gaan werken.”


En hoe bevalt het toe nu toe bij Techsharks?
“Ik heb het goed naar mijn zin, een leuke leaseauto en ze spreken veel vertrouwen naar mij uit. Techsharks doet wat ze zeggen en dat vind ik ontzettend belangrijk. Als ik bijvoorbeeld nieuwe kleding nodig heb dan wordt dit direct voor mij geregeld. Mijn mailbox zit altijd vol met aanbiedingen en ik heb sinds mijn zeventiende bij heel wat werkgevers gewerkt, maar Techsharks springt er tussen uit. Ze zijn gericht op de mens. Ze voeren gesprekken uit om te kijken hoe het met je gaat en of je nog goed op je plek zit. Ook spreken ze hun waardering uit wat ik prettig vind. Ik krijg hierdoor het gevoel dat ik nog volop mee doe. Ik voel me als een haai in het water bij Techsharks.”

Je bent nu werkzaam bij de MPD Groene energie. Hoe bevalt dit?
“Techsharks heeft een leuke opdrachtgever voor mij geregeld. Ik ben sinds 1 juni werkzaam bij MPD Groene Energie als procesoperator/monteur. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad. Het past me als een jas. De dagen zijn afwisselend. Ik krijg ook al de kans om alleen op een van de centrales rond te lopen wat veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Ik vind het leuk om zelf zaken op te lossen en taken alleen op te pakken. Niemand hoeft achter me aan te lopen. Ik ben een doorpakker. Daarnaast vind ik het ook leuk om collega’s te helpen.”

Wat vind je momenteel het leukste aan je werk?
“Ik heb een hele leuke groep collega’s. Dat vind ik erg belangrijk. Ze nemen mij serieus en ze zijn in voor een lolletje. Ook de jonge medewerkers gaan leuk met mij om. Zo af en toe hebben we een gezellige pizza avond met z’n allen. Ik ben in een warm bad terechtgekomen. Dat werkt erg motiverend. Daarnaast heb ik de kans gekregen om mee te denken over het thema veiligheid. Ik heb een aantal punten en tips verzameld voor verbeteringen en dat ligt nu bij de directie. Ik vind het fijn dat ik mee mag denken.”


Kun je de jonge medewerkers veel leren?
“Ik merk dat de jonge medewerkers het fijn vinden om senioren in het team te hebben. Zij hebben immers al ervaring opgedaan op meerdere vakgebieden. Ze vragen mij ook regelmatig om te helpen en dat vind ik erg leuk. Er is ruimte voor wederzijdse feedback.”

Je hebt een indrukwekkende lijst van diploma’s en certificaten? Waarom vind je het zo belangrijk om jezelf te ontwikkelen?
“Ik vind het belangrijk dat ik in beweging blijf. Ik heb al aardig wat verstand van verschillende zaken, maar ik moet ook op de hoogte blijven van nieuwe processen en trends. Je moet tenslotte je grijze massa aan de gang houden en getriggerd blijven worden. Recent heb ik nog een certificaat Vakbekwaam Persoon NEN3140 behaald en hopelijk komt daar binnenkort het certificaat Vakbekwaam Persoon Stoominstallatie (VPS) bij. Ik denk ook dat opdrachtgevers het interessant vinden dat je op oudere leeftijd nog de wil hebt om te blijven leren. Ik ben het meest trots op mijn VAPRO B diploma. Dat is een opleiding van 2,5 jaar en deze opleiding heb ik in mijn privétijd gevolgd. Dat heb ik toch maar mooi geflikt.”

Hoe zie je de toekomst voor je?
“Ik ben heel tevreden hoe het nu is. Wat voor mij belangrijk is, is niet meer en meer en meer, maar gewoon lekker goed in de groep liggen en op hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Samen genieten met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Ik heb op hoge toppen gezeten in leidinggevende functies, maar ik hoef niet meer hoger of meer of groter. Ik heb wel de ambitie om steeds beter te worden in wat ik doe en me daar helemaal in vast te bijten. Laat mij maar lekker mijn ding doen. Ik kan nog een stap maken naar senior operator. Dan beheers je eigenlijk alles en dan kun je andere mensen ook goed helpen. Dat is eigenlijk het enige wat ik nog wil bereiken, dus echt een hele goede proces- en senior operator worden. Dan heb ik alles bereikt wat ik wil bereiken.”

Zo te horen klik je dus goed met de jonge garde?
“Ik klik heel goed met de jonge jongens. Ik ben sociaal sterk en ik kan met iedere doelgroep goed omgaan. Met alle kanten kan ik mee. In al mijn ervaring heb ik dit zo geleerd. Toen ik net een paar weken bij MPD werkzaam was, werd er een barbecue georganiseerd. Toen ben ik samen met mijn vrouw ernaar toe gegaan en heb ik het vlees gehaald. Toen ik binnen iets was halen, zeiden ze tegen mijn vrouw dat ik echt een goede vent ben die goed in de groep past. Dat is een mooi compliment als je er pas een paar weken werkt.”

Zijn je al je verwachtingen uitgekomen?
“Ja, al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Techsharks heeft mij op de juiste plek neergezet. Eerst zou ik meer het stuk van monteur opgaan en meer opgeleid worden, maar Michiel heeft de goede keuze gemaakt om me als procesoperator/monteur neer te zetten. Eigenlijk heb je daar een HBO-diploma voor nodig en ik heb een MBO-diploma, maar door al mijn diploma’s die ik gedurende mijn leven heb behaald, kan ik het goed aan. Ik heb het idee dat ze nog steeds tevreden zijn.”

Wil je ook aan de slag in de procesindustrie? Meer informatie hierover vind je op deze pagina! "Ik voel me als een haai in het water bij Techsharks."