28 mei 2019

Sharks looking for sharks

Ralf Custers
3 minuten leestijd

Solliciteren bij Techsharks is vaak net even anders dan op andere plekken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je in een vijver van talent precies de juiste sharks weet te vinden? Als iemand dit kan vertellen is het wel Ralf Custers, teamleider White Collar, die met zijn team het ene na het andere talent wist binnen te hengelen. 

“Bij Techsharks zijn we continue op zoek naar de grootste talenten; mensen die niet alleen over de juiste CV en ervaring beschikken maar vooral ook uitblinken in onze drie kernwaarden; aanpassingsvermogen, persoonlijke effectiviteit en een onverzadigbare honger naar meer. Dat geldt voor de mensen die we detacheren maar natuurlijk ook voor onze eigen recruiters. Als ik van alles van mezelf herken ik een kandidaat, dan weet ik eigenlijk al zeker dat we een match hebben.”

GEEN TWEE SHARKS ZIJN HETZELFDE, DUS DAT GELDT OOK VOOR DE ARBEIDSVOORWAARDEN

“Je lekker in je job voelen, werken aan precies die opdracht die je graag wilde, je optimaal kunnen ontwikkelen; voor iedereen betekent dat wat anders. Geen probleem, wij passen ons ook qua arbeidsvoorwaarden moeiteloos aan aan de individuele wensen van elke kandidaat. En met het keuzemodel ™ van Techsharks kunnen we zelfs inspelen op allerlei andere wensen van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan leaseauto’s, ADV dagen of een werktelefoon.”

Always hungry for more talent

Techsharks is een van de snelst groeiende tech-detacheerders van Nederland en bedrijven schreeuwen om onze mensen. Vandaar dat we uitgesproken ‘outreaching’ zijn in onze wervingscampagnes; in plaats van op onze kont te zitten wachten totdat een kandidaat ons benadert, proberen we heel pro-actief via social media met kandidaten in contact te komen. Daardoor kennen we bij Techsharks niet van die enkelzijdige sollicitatiegesprekken maar willen kandidaten juist van ons horen hoe wij staan ten opzichte van zaken als bijvoorbeeld de werk-privé balans, gedeeltelijk thuiswerken of sabbaticals. Je snapt dat dat dus eigenlijk altijd hele leuke gesprekken worden.

WE ARE SHARKS LOOKING FOR SHARKS

Effectief recruiten zit in je bloed maar kun je ook ontwikkelen


Recruitment is een vak dat maar weinig mensen echt tot in de puntjes beheersen. En er gebeurt zoveel, dat je je geen moment hoeft te vervelen. Techsharks recruiters zijn continu bezig zichzelf te ontwikkelen en ze verhogen zo continu hun persoonlijke effectiviteit. Ze zitten bovenop de trends, volgen de vele opleidingen en cursussen die Techsharks beschikbaar heeft en vergroten zo elke dag hun kennis. Recruiten voor Techsharks is dus niet allen heel leuk, het is ook een investering in de rest van je carrière.

“Ondanks alle ontwikkelingen blijft recruitment echt mensenwerk”
“Een belangrijke verschuiving op het gebied van recruitment is dat tegenwoordig veel meer online op de beste kandidaten wordt gejaagd. Volgens Ralf is recruitment daarom marketing geworden. Waar je achter de schermen de juiste data analyseert om vervolgens op de juiste manier, het juiste moment en bij de juiste mensen, de juiste boodschap te laten zien. Deze automatisering zal verder doorzetten en het vak van recruitment zal daardoor voor een stukje overgenomen worden door algoritmes. Daardoor is het van belang om het proces rondom recruitment goed in te richten. Maar ‘at the end of the day’ is het persoonlijke contact alles bepalend. Herkennen kandidaten hun ambitie en passie in ons? En dat, dat kan geen computer of algoritme overnemen.”

Ralf Custers
Teamleider/ White Collar