12 november 2020

Testimonial Monteur Diffutherm

Marnix van Kruijsdijk
3 minuten leestijd

Naam: Indy van den Einde
Leeftijd: 23 jaar
Functie: Monteur 
Werkzaam bij Diffutherm sinds: 2020

Indy van den Einde (23) werkt via Techsharks als monteur bij Diffutherm. In dit artikel vertelt hij wat hij zo leuk vindt aan het werken als monteur, hoe zijn werkdag eruit ziet en wat hij allemaal al heeft geleerd gedurende deze periode.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
“Ik ben Indy van den Einde (23 jaar) en ik ben woonachtig in Asten. Ik heb een elektro-opleiding afgerond op niveau 2. Vervolgens heb ik veel gewerkt in de bouw en in diverse fabrieken. Daarna ben ik licht en geluid gaan studeren. Deze opleiding heb ik afgerond op niveau 4 waarna ik als zzp’er ben gestart. Als zelfstandig ondernemer heb ik onder andere gewerkt bij Glow Eindhoven en op festivals in Berlijn. Door het coronavirus is de evenementenbranche volledig stil komen te staan waardoor ik iets anders moest gaan doen. Ik was al op zoek naar iets anders, maar door het coronavirus werd dit proces versneld. Tijdens mijn opleiding licht en geluid werkte ik in de technische dienst. Dat beviel mij altijd erg goed. Dat werk bestond voornamelijk uit het oplossen van problemen en dat spreekt mij erg aan.”

Hoe ben je toen bij Techsharks terechtgekomen?
“Via Google ben ik op de vacatures van Techsharks terechtgekomen. Na het eerste gesprek was ik direct enthousiast. Het verhaal klonk erg goed en ik vond ze een professionele uitstraling hebben. Ik ben op 1 mei in dienst getreden en Diffutherm is de eerste opdrachtgever waar ik werkzaam ben als monteur via Techsharks.”

Hoe bevalt het tot dusver bij Diffutherm?
“Het bevalt me erg goed. Ik leer iedere dag wat bij en ik krijg veel vrijheid. Ik krijg de mogelijkheid om veel opdrachten zelfstandig uit te voeren, maar als ik hulp nodig heb kan ik altijd terecht bij een van de andere monteurs met mijn vragen. Ik werk in de dagdienst en ik kan op veel plekken ingezet worden, dus als er ergens extra hulp nodig is kan ik bijspringen.”

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Mijn werkdag ziet er altijd anders uit. We hebben een systeem waar opdrachten in staan die uitgevoerd dienen te worden. In principe werk ik dus zelfstandig aan de opdrachten, maar als er een melding van een storing binnenkomt heeft dat prioriteit. Ik ga dan zo snel mogelijk de storing proberen op te lossen. Ik vind het erg leuk om me bezig te houden met het oplossen van storingen en problemen op de (automatische) afvulproductielijn. Nadat ik het probleem heb opgelost, ga ik op zoek naar de oorzaak van het probleem zodat de storing in de toekomst mogelijk voorkomen wordt.”

Is er een bepaalde storing die je in de afgelopen periode is bijgebleven?
“Er zijn veel storingen die mij zijn bijgebleven. Je moet eigenlijk van alle machines weten waar een sensor voor is en waar het voor dient. Vervolgens moet je op zoek gaan naar waar het probleem zit. Niet alle tekeningen geven je direct de oplossing. Het uitzoekwerk vind ik echt super leuk.”

Ben je momenteel nog bezig met opleidingen?
“Ik ben nu bezig met de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde. Techsharks heeft voor mij geregeld dat ik deze opleiding kan volgen in de avonduren. Ik moet toegeven dat het wel een vrij pittige opleiding is, omdat ik niet helemaal de juiste vooropleiding heb gevolgd. Het is dus hard werken.”

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken bij Diffutherm?
“De vrijheid die ik in mijn werk krijg, vind ik erg fijn. Daarnaast gunnen mijn collega’s mij ontzettend veel. Zij gunnen mij het werken in de dagdienst, zodat ik in de avond mijn opleiding kan volgen. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.”

Wat zou je nog willen leren?
“Ik zou graag nog meer willen leren over de automatische productielijnen. Ik zou deze graag willen verbeteren. Dat is ook de reden waarom ik voor de studie Werktuigbouwkunde heb gekozen. Ik zit goed op mijn plek bij Diffutherm.”

Hoe vind je het om bij Techsharks te werken?
“Ik ben Techsharks erg dankbaar voor het feit dat ik een opleiding mag volgen. Daarnaast heb ik goed contact met mijn contactpersonen van Techsharks. Alles is altijd professioneel en goed geregeld. Verder vind ik het natuurlijk leuk dat ik een leaseauto heb gekregen en ook de teamuitjes bevallen me erg goed. Ik zou het bedrijf zeker aanraden aan andere technici. Ze bieden tal van doorgroeimogelijkheden.”

Wat zijn je dromen? Waar zou je bijvoorbeeld over vijftien jaar willen staan?
“Over vijftien jaar wil ik nog steeds werken aan het verbeteren van een productielijn. Ik hoop dan aan een hele grote gecompliceerde productielijn te kunnen werken waarbij een product van A tot en met Z wordt gemaakt.”

"Ik leer iedere dag nieuwe dingen bij Diffutherm"