15 mei 2020

Testimonial Ron Derks

Saskia Daemen
3 minuten leestijd

Ron Derks (36 jaar) woont samen met zijn vrouw en zoontje in het Limburgse plaatsje Roggel. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met modelbouw of rijdt hij rond op zijn motor. Deze hobby’s staan momenteel op een laag pitje, omdat hij met een nieuw project is gestart: het verbouwen van een oud huis. Dat Ron van uitdagingen en projecten houdt is geen verrassing. Hij is namelijk al vele jaren werkzaam bij Specials Ops.

"In 2009 was ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik ben toen op de arbeidsmarkt rond gaan kijken om een passende vacature te vinden. Zo ben ik voor het eerst met Specials Ops in contact gekomen. Zij hadden destijds een project lopen bij Voith Railservice. Een bedrijf dat verantwoordelijk is voor onderhoud, revisie en reparaties van treinstellen. Ik werd door Specials Ops gevraagd of ik geïnteresseerd was om aan dit project mee te werken. Dit is ongeveer tien jaar geleden. Ze hadden toen nog een andere werkwijze dan nu waardoor Voith Railservice mij direct over kon nemen. Nadat ik daar drie jaar werkzaam ben geweest, heb ik opnieuw contact opgenomen met Specials Ops. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en zo mocht ik starten bij het elitekorps Specials Ops.

Door deze stap heb ik al bij veel gave opdrachtgevers aan mooie opdrachten mogen werken. Zo heb ik o.a. gewerkt bij Bosch Transmission Technology in Tilburg, Scheuten Glas in Venlo en Quality Pastries in Weert. Op dit moment ben ik werkzaam bij Mosa in Maastricht. Dit vind ik het mooiste project waar ik tot nu toe aan heb mee mogen werken. Mijn taak is om leiding te geven aan het verandertraject van de technische dienst die op dit moment verbeterd en aangepast wordt. Hoe zij de technische dienst neer willen zetten, is precies hoe ik het ook zou doen als ik een eigen bedrijf zou hebben. Ik ben helemaal in mijn element met deze opdracht bij Mosa. Dankzij Specials Ops krijg ik de mogelijkheid om aan diverse projecten te werken, waardoor ik in veel verschillende keukens mag kijken. Zo kan ik veel ervaring op doen en mijn kennis verbreden.

Gedurende deze projecten is het contact met Special Ops prima. Ik doe graag mijn eigen ding en kan mezelf goed redden, dus we hebben contact als het noodzakelijk is. Dat vind ik fijn. Los van het werk is Special Ops ook sponsor van het project Go for Africa. Een project waarbij ROC-studenten vanuit Nederland in West-Afrika hun stageproject uitvoeren. Een paar jaar geleden mocht ik namens Specials Ops samen met een collega afreizen naar Gambia. We hebben daar toen op scholen meegeholpen en studenten begeleid. Dat was een enorm leuke ervaring!

Ik ben nog lang niet uitgeleerd en voor de komende jaren is het mijn ambitie om het coördinerende stuk nog verder uit te breiden, zowel theoretisch als praktisch."

Meer weten over Special Ops? Bezoek de website: www.specialops.nl!