Publicatie datum: 15 mei 2020

Testimonial Ron Derks

Naam: Ron Derks
Leeftijd: 36 jaar
Functie: Coördinerend Monteur
Werkzaam bij Techsharks sinds: 2012 Techsharks Projecten (2009 eerste contact)
Omschrijf Techsharks in 3 woorden: Een eerlijke werkgever

Ron Derks (36 jaar) woont samen met zijn vrouw en zoontje in het Limburgse plaatsje Roggel. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met modelbouw of rijdt hij rond op zijn motor. Deze hobby’s staan momenteel op een laag pitje, omdat hij met een nieuw project is gestart: het verbouwen van een oud huis. Dat Ron van uitdagingen en projecten houdt is geen verrassing. Hij is namelijk al vele jaren werkzaam bij Techsharks Projecten.

Ron Derks over Techsharks
In 2009 was ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik ben toen op de arbeidsmarkt rond gaan kijken om een passende vacature te vinden. Zo ben ik voor het eerst met Techsharks in contact gekomen. Zij hadden destijds een project lopen bij Voith Railservice. Een bedrijf dat verantwoordelijk is voor onderhoud, revisie en reparaties van treinstellen. Ik werd door Techsharks gevraagd of ik geïnteresseerd was om aan dit project mee te werken. Dit is ongeveer tien jaar geleden. Ze hadden toen nog een andere werkwijze dan nu waardoor Voith Railservice mij direct over kon nemen. Nadat ik daar drie jaar werkzaam ben geweest, heb ik opnieuw contact opgenomen met Techsharks. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en zo mocht ik starten bij het Elite Korps van Techsharks; Techsharks Projecten.

Door deze stap heb ik al bij veel gave opdrachtgevers aan mooie opdrachten mogen werken. Zo heb ik o.a. gewerkt bij Bosch Transmission Technology in Tilburg, Scheuten Glas in Venlo en Quality Pastries in Weert. Op dit moment ben ik werkzaam bij Mosa in Maastricht. Dit vind ik het mooiste project waar ik tot nu toe aan heb mee mogen werken. Mijn taak is om leiding te geven aan het verandertraject van de technische dienst die op dit moment verbeterd en aangepast wordt. Hoe zij de technische dienst neer willen zetten, is precies hoe ik het ook zou doen als ik een eigen bedrijf zou hebben. Ik ben helemaal in mijn element met deze opdracht bij Mosa. Dankzij Techsharks Projecten krijg ik de mogelijkheid om aan diverse projecten te werken, waardoor ik in veel verschillende keukens mag kijken. Zo kan ik veel ervaring op doen en mijn kennis verbreden.

Gedurende deze projecten is het contact met Techsharks prima. Ik doe graag mijn eigen ding en kan mezelf goed redden, dus we hebben contact als het noodzakelijk is. Dat vind ik fijn.
Los van het werk is Techsharks ook sponsor van het project Go for Africa. Een project waarbij ROC studenten vanuit Nederland in West-Afrika hun stageproject uitvoeren. Een paar jaar geleden mocht ik namens Techsharks samen met een collega afreizen naar Gambia. We hebben daar toen op scholen meegeholpen en studenten begeleid. Dat was een enorm leuke ervaring!

Ik ben nog lang niet uitgeleerd en voor de komende jaren is het mijn ambitie om het coördinerende stuk nog verder uit te breiden, zowel theoretisch als praktisch.

Deel dit artikel

Dankzij Techsharks Projecten krijg ik de mogelijkheid om in veel verschillende keukens te kijken.

Saskia Daemen over Ron Derks
Ron is een van onze opper sharks binnen Techsharks Projecten. Hij is zeer betrokken, flexibel en een echte ambassadeur. Hij heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld. Hij valt onder de groep Specialisten bij Techsharks Projecten, oftewel de senioren/leiders in werk- en denkniveau. Ron staat altijd voor ons klaar. Ik maak vaak gebruik van zijn expertise bij de aanname van nieuwe Projectensharks. Hij screent de kandidaten op technisch niveau, maar ook kan hij als langstzittende van onze club exact bepalen of iemand binnen deze unieke club past of niet. Er wordt namelijk het nodige van onze Projectensharks verwacht en daar dien je een bepaald type voor te zijn en ook bewust voor te willen kiezen. Ron ziet meteen of iemand bij de club past. We hebben hier sinds mijn komst een vast onderdeel van het aannameproces van gemaakt. Kortom, we maken gebruik van de kracht van onze eigen mensen en creëren en generen hiermee ook betrokkenheid. Deze samenwerking verloopt heel goed. Samen sparren we geregeld over bepaalde zaken. Enerzijds kan dit gaan over interne zaken zoals hoe hij en ik kijken naar onze Projectentak. Anderzijds belt Ron ook als hij een case heeft waar hij in de praktijk als leidinggevende tegenaan loopt en waar hij dan over wil sparren. Met Ron heb ik een duidelijk voorbeeld dat we Techsharks Projecten 'samen' leiden en niet wij als team alleen. Samen met Ron hebben we afgelopen jaar een klant actief gemaakt voor Projecten. De klant is super tevreden over hem, zeker in de zware rol die hij bemant, en Ron is er zelf ook zeer enthousiast over. Voor hem is het een zeer leerzaam project. Ik ben trots op hoe hij zich op dit niveau ontwikkelt en de manier waarop hij dit moeilijke project uitvoert. Ron is een zeer grote aanwinst voor Projecten en een volwaardig ambassadeur. Kortom een zeer waardevolle shark uit een oceaan waar ik er het liefst nog tien dezelfden uit zou willen vissen.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Saskia Daemen Directeur Techsharks Projecten sdaemen@techsharks.nl
+31 6 29 56 23 93