Testimonial Tim Vermeulen
Publicatie datum: 08 juni 2020

Testimonial Tim Vermeulen

Naam: Tim Vermeulen
Leeftijd: 27 jaar
Functie: Operator C
Woonplaats: Tilburg
Werkzaam bij Techsharks sinds: november 2019
Omschrijf Techsharks in 3 woorden: vertrouwd, enthousiast en ondersteunend

In dit verhaal deelt Tim Vermeulen (27 jaar) zijn ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens een bijzonder project bij Petrogas

Een hotel als tweede thuis en werken in aluminium pakken op een groot verlaten terrein met veel ruïnes en brokstukken

Het is inmiddels acht jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Techsharks. De opdrachtgever waar ik toen via Techsharks werkte beviel mij zo goed dat ik naar deze opdrachtgever overgestapt ben. Ik heb daar vervolgens jaren met veel plezier gewerkt, vrienden gemaakt en veel geleerd. Echter kwam ik een jaar geleden tot de conclusie dat ik niet meer helemaal op mijn plek zat. Ik heb toen contact opgenomen met mijn oude contactpersoon bij Techsharks. We zijn het gesprek aangegaan, hebben een ontwikkelpad opgesteld en inmiddels ben ik alweer bijna 7 maanden werkzaam bij Techsharks.

De afgelopen maanden ben ik werkzaam geweest op een zeer bijzondere opdracht. De eerste keer toen ik op de website van de opdrachtgever kwam, keek ik mijn ogen uit: een groot terrein met halve gebouwen en vele brokstukken. Het geheel deed me een beetje denken aan een gebied waar een kernramp plaatsgevonden zou kunnen hebben. Het project was gericht op het gecontroleerd opbranden/verwijderen van fosfor. We werkten dan ook in speciale beschermingspakken.

Onder mijn collega’s waren er een aantal die al tientallen jaren werkzaam waren op dat terrein. Vol passie hebben ze me verhalen verteld over wat ze allemaal meegemaakt hebben in de tijden dat de installaties op het terrein nog in gebruik waren. Naast de mooie verhalen waren ze ook zeer behulpzaam waardoor ik ontzettend veel van ze heb kunnen leren. Dat varieerde van het werken met bepaalde gereedschappen en nieuwe technieken tot tips en aanwijzingen op het gebied van veiligheid. Omdat daar geen technische dienst was en we alles zelf moesten oplossen heb ik veel bijgeleerd. Dingen die je normaal niet leert tijdens je opleiding of reguliere werkzaamheden als operator.

Naast alle nieuwe technieken die ik op dit project geleerd heb, heb ik ook mezelf beter leren kennen. We werkten in 5-ploegendienst en sliepen daarbij in een hotel tussen de werkdagen door. In je eentje op een hotelkamer zitten dwingt je tot nadenken. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat ik een grotere sociale behoefte heb dan ik van tevoren dacht. Na een paar weken kende ik het personeel goed en wanneer ik terugkwam van het werk stond het biertje al voor me klaar op de bar. Voor de corona-uitbraak heb ik ook regelmatig met wat collega’s genoten van een hapje en een drankje.

Op 27-jarige leeftijd zo’n project mogen doen, is echt heel mooi! Inmiddels ben ik wel weer toe aan een regulier rondje, maar ik ga het reizen en de manier waarop je leeft in hotels wel missen. Inmiddels ben ik gestart bij een nieuwe opdracht waarbij ik me mag verdiepen in het bereiden van hoogwaardige kwaliteit broodversiering. Op naar een nieuwe uitdaging!

Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Christian van Vessem Commercieel Directeur Procesindustrie Cvanvessem@techsharks.nl
+31 6 52 09 34 11