Testimonial Vincent Maarleveld
Publicatie datum: 29 mei 2020

Testimonial Vincent Maarleveld

Naam: Vincent Maarleveld
Leeftijd: 29 jaar
Functie: Operator B
Woonplaats: Spijkenisse
Werkzaam bij Techsharks sinds: 2019
Omschrijf Techsharks in 3 woorden: Innoverend, betrouwbaar en daadkrachtig

In dit verhaal neemt Vincent Maarleveld (29 jaar) je mee in de redenen waarom hij voor Techsharks gekozen heeft en welke weg hij ingeslagen is om zich door te ontwikkelen tot engineer.

Als operator werken op projectbasis? Ja dat kan! (en het heeft ook voordelen)

Sinds december 2019 ben ik werkzaam bij Techsharks. We hadden al langer contact met elkaar, maar tot die tijd was het moment om over te stappen nog niet daar. Toen er bij mijn oude werkgever een reorganisatie plaatsvond ben ik het gesprek aangegaan met Techsharks. Ik heb voor Techsharks gekozen, omdat zij veel mogelijkheden bieden om jezelf te ontwikkelen. In het verleden ben ik er vaak tegenaan gelopen dat op het gebied van opleiden het principe geldt ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’ omdat er binnen een ploeg maar een beperkt aantal mensen tegelijk in opleiding kunnen.

Bij Techsharks kan ik aangeven welke richting ik graag op wil. Vervolgens gaat Techsharks op zoek naar een geschikte opdrachtgever die past bij mijn ontwikkelpad. Ik wil me graag verder ontwikkelen tot engineer, waarbij ook het behalen van een hbo-diploma komt kijken. In de ontwikkelingsgesprekken zijn we tot de conclusie gekomen dat ik voordat ik ga starten met een hbo-opleiding eerst mijn Vapro C ga behalen. Hier ben ik nu mee bezig en deze hoop ik in september af te ronden. Ook ben ik gestart met een coachingstraject waarin ik de mogelijkheid heb om dilemma's te bespreken waar ik tegenaan loop en me zo op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

Wat ook erg heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke (en professionele) ontwikkeling is mijn laatste opdracht. Daarvoor moest ik samenwerken met een zeer divers team zowel in achtergrond, persoonlijkheid en werk- en denkniveau. Enerzijds was dit een uitdaging omdat ik zelf een echte aanpakker ben en niet iedereen daar hetzelfde in stond. Anderzijds was dit zeer positief voor de manier waarop we moesten werken: met beperkte middelen en onder tijdsdruk. Wanneer we tegen een probleem aanliepen moesten we vaak ‘out of the box’ denken om dit op te lossen. Zo hadden we bijvoorbeeld te maken met lekkages van pijpen, terwijl we geen klembanden hadden. Ik heb hierbij mijn eigen creativiteit kunnen toepassen, maar ook veel geleerd van de ‘ouwe rotten’ in mijn team.

Ik heb dit project ervaren als een soort van testomgeving voor mijn ambitie om me door te ontwikkelen tot engineer bij Techsharks en dit project heeft voor mij ook bevestigd dat engineering iets is waar mijn interesses liggen.Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Christian van Vessem Commercieel Directeur Procesindustrie Cvanvessem@techsharks.nl
+31 6 52 09 34 11