16 mei 2023

Tim Senden over allround groeien in de machinebouw

Tjeu Hamers
3 minuten leestijd
We spreken met Tim Senden (32). Tim werkt inmiddels bijna zes jaar voor Techsharks en heeft bij diverse opdrachtgevers gewerkt als machinebouwer. Hier draagt hij zorg voor de volledige assemblage van machines op basis van technische tekeningen. Tim is wat je noemt een echte allrounder, wat inhoudt dat hij op zowel mechanisch, elektrotechnisch, pneumatisch en hydraulisch gebied kwaliteiten heeft. Als een van onze ambassadeurs waren we benieuwd waarom hij zes jaar geleden besloot om voor Techsharks te gaan werken en wat het werken bij Techsharks nou zo leuk maakt.

Waarom heb je de keuze gemaakt om voor Techsharks te gaan werken?
Tim Senden uit Weert werkt nu bijna zes jaar bij Techsharks. Via via kwam hij met Techsharks in aanraking: “Ik ben na school meteen in de machinebouw begonnen, vanaf het begin dat ik begon te werken. Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met iemand die bij Techsharks werkte. Ze hadden een interessante functie voor mij en dat doe ik nu nog steeds. Ondertussen heb ik me doorontwikkeld en geniet ik nu van de afwisseling bij diverse opdrachtgevers en van het werken met diverse machines in verschillende werkomgevingen. Als ik nadat ik van school kwam had geweten dat ik op deze manier in korte tijd zoveel meer had kunnen leren van het vak machinebouw, dan was ik veel eerder voor Techsharks gaan werken. Want hoe jonger je instroomt, hoe meer je kunt leren in korte tijd.”

Kan je omschrijven wat je zoal doet en wat je de afgelopen jaren allemaal al gedaan hebt via Techsharks?
Gemiddeld werkt Tim ongeveer een half jaar bij een opdrachtgever, dus dat zijn er inmiddels best veel: “Ik ben mechanisch opgeleid, ik kan een machine vanaf een kaal frame tot alles wat mechanisch is opbouwen. Daarnaast heb ik dankzij cursussen en opleidingen inmiddels ook kennis op elektrotechnisch, pneumatisch en hydraulisch gebied. Daar krijg je bij Techsharks een opleidingsbudget voor en in principe mag je ieder jaar een cursus doen die aansluit op jouw ontwikkelbehoefte binnen jouw vakgebied. Ik zeg altijd: hoe meer je leert, hoe breder je kennis wordt en hoe beter je in staat bent om uiteindelijk bij elk bedrijf te werken waar je je thuis voelt.”

Wat maakt het werken bij Techsharks nou écht leuk voor jou?
“Voor mij is juist de afwisseling een heel groot pluspunt. Je hebt steeds weer met een nieuwe omgeving te maken, waarin je nieuwe mensen leert kennen en weer met een ander type machine leert werken. Daarin zit voor mij echt wel de uitdaging en die kennis en ervaring neem ik steeds weer mee naar een volgende opdracht. Het bevalt bij een opdrachtgever soms zo goed dat ik de vraag krijg of ik wil blijven. Op deze manier kan ik juist via Techsharks zoveel leren en mezelf ontwikkelen, die vrijheid wil ik niet opgeven.”

Je bent lid geworden van de ondernemingsraad. Wat heeft jou doen besluiten dit te doen?
“Voor mij was de verbinding maken tussen directie en werknemers de reden om lid te worden van de OR. Op deze manier kon ik iets extra’s betekenen voor mijn collega's, maar ook voor Techsharks. Ik heb dat ongeveer twee jaar gedaan en dat vond ik heel interessant omdat je met zaken te maken krijgt, waar je normaal gesproken weinig van meekrijgt. Zo heb ik ook de organisatie beter leren kennen. Inmiddels heb ik het stokje weer overgedragen aan een andere collega, zodat er weer ruimte is voor nieuwe ideeën.”

Waar krijg je vooral energie van?
Tim krijgt vooral energie van hoe er met het personeel wordt omgegaan: “Bij Techsharks bieden ze mij de mogelijkheid om te groeien en samen te kijken naar de volgende stap. Bijvoorbeeld hoe kan ik mij praktisch verbeteren of misschien wil ik ook software erbij gaan doen. Uiteindelijk is voor mij het doel om projectleider of leidinggevende te worden. Daar is veel ruimte voor en dat geeft mij veel energie. Ik ben blij om iets terug te kunnen doen. Het is een enthousiast bedrijf dat zich inspant voor en de bijdragen van collega’s kan waarderen. Er zijn ook leuke uitjes, teammeetings en in de zomer vaak een barbecue. Gewoon gezellig. Het is heel laagdrempelig, ook in de omgang met elkaar.”