28 juli 2022

Timmy Claassen versterkt Techsharks België

Wim Elbersen
3 minuten leestijd
Timmy Claassen gaat als een van de eerste sharks van start bij Techsharks België. Tijd om hem snel beter te leren kennen. In dit artikel vertelt hij meer over zichzelf en waarom hij de stap naar Techsharks België heeft gemaakt.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
“Ik ben geboren in Tilburg, maar al een tijd woonachtig in België. Na mijn MBO-4 studie Vliegtechnicus Luchtmacht ben ik gaan werken bij de Koninklijke Landsmacht. Als soldaat heb ik gewerkt bij de luchtmobiele brigade. Nadat ik het leger uit ben gegaan ontdekte ik al snel dat ik aanleg had voor techniek. In de jaren die volgde ben ik onder andere werkzaam geweest als lasser bij DAF en VDL. Bij mijn laatste job was ik werkzaam als assemblagemonteur bij een bedrijf waar ze de grootste windmolens ter wereld ontwikkelen.”

Hoe ben je bij Techsharks België terechtgekomen en waarom heb je de overstap gemaakt?
“Ik wil mezelf graag verder gaan ontwikkelen, dus toen ben ik met Milan Stevens in gesprek gegaan. Hij is een oud-collega en vriend van mij en is al werkzaam bij Techsharks België. Hij vertelde mij onder andere dat zij zekerheid bieden door een vast contract, maar ook door een ruim aanbod van opdrachtgevers. Deze zekerheid miste ik bij mijn laatste job, dus dat was een belangrijke reden om de overstap te maken. Ik wil een huis in België gaan kopen en dan helpt een vast contract natuurlijk wel mee. Daarnaast spreken de doorgroeimogelijkheden mij erg aan.”

Waarin is Techsharks België volgens jou onderscheidend?
“Ik werd op een fijne persoonlijke manier behandeld. Het sollicitatiegesprek vond in mijn woonplaats Neerpelt op het terras plaats, zodat ik zelf niet hoefde te reizen. Ze reageren altijd snel op mijn vragen en staan klaar om te helpen. Nadat ik was aangenomen gingen we op zoek naar een passende opdrachtgever. Ik vond het fijn dat Tom en Wim van Techsharks België ook aansloten bij het kennismakingsgesprek bij de opdrachtgever. Ondanks dat ik mezelf prima kan verkopen vond ik het toch prettig dat zij meegingen. Dat gaf mij een extra steuntje in de rug.”

Bij welke opdrachtgever ga je aan de slag?
“Ik ga als Storingstechnieker bij Scandinavian Tobacco Group in Lummen aan de slag. Een wereldspeler op het gebied van productie en verkoop van tabaksproducten. Ik heb er zin in om hier te starten.”

Ga je de komende tijd ook nog een opleiding volgen?
“In september ga ik via Techsharks België beginnen aan de opleiding Onderhoudstechniek. Dat is een combinatie tussen praktijk en theorie. De opleiding zal worden afgesloten met een examen. Het is fijn dat ik mezelf op deze manier kan blijven doorontwikkelen.

Wil jij ook aan de slag bij Techsharks België? Neem dan contact op met Wim Elbersen. Zijn gegevens staan hieronder weergegeven.