14 juni 2019

Van de Landmacht naar de ‘oceaanmacht’

Ralf Custers
3 minuten leestijd
Roy begon z’n carrière al op 18-jarige leeftijd bij de Landmacht. Werken met uitdagend materieel binnen een hecht team, dat sprak hem het meest aan bij Defensie. Maar na een jaar of tien begon hem toch het gevoel te bekruipen dat hij een beetje uitgeleerd was, en dat hij misschien wel toe was aan iets anders. Zo kwam hij via een eenvoudige zoektocht op het worldwide web bij Techsharks terecht. “De website en de opdrachtgevers spraken me aan.” 

Roy wilde bij z’n carrière-switch niet over één nacht ijs gaan. “Met het vinden van iets belangrijks als een nieuwe baan ga je niet experimenteren. Vandaar dat ze bij Techsharks een uitgebreide test met je doen; hoe je als persoon in elkaar zit, waar je echt goed in bent, dat soort dingen. Het bedrijf dat daar bij hoorde paste dan ook meteen perfect. Dat ze veel moeite doen om je echt goed te leren kennen is toch wel heel anders dan alle andere detacheerders waar ik mee gesproken heb. Daar kreeg ik toch vooral het gevoel dat ze me als een nummer zagen waar ze geld aan kunnen verdienen. Daar heb ik een hekel aan.”

Een hecht team zoals in het leger maar dan zonder rangen en officieren 

Na een aantal gesprekken is hij bij Bekkerlagram in Waalwijk terecht gekomen, waar hij als servicemonteur minimaal 40 uur in de week werkt. “Het is fijn dat je niet meer al die rangen en standen hebt. Ik heb nu minder regels waardoor ik mijn werk makkelijker kan uitvoeren. Maar de kennis uit defensie neem je altijd mee!” Waar Roy voorheen als monteur bij de landmacht verantwoordelijk was voor één autosysteem is nu geen dag hetzelfde. “Bovendien doe je alles zelf, of het nou gaat om het repareren van een olieprobleem of het lassen van een nieuwe vergrendeling.”

De Thalento© Test; dan weet je zo wat je volgende stap moet zijn

Voor altijd kunnen switchen zonder écht te hoeven switchen


“Ik weet dat ik na een aantal jaar weer verder kan kijken naar wat ik op dat moment wil, daarom ben ik ook heel blij met Techsharks.” Bij de landmacht was hij per kwartaal wel vier weken weg van huis. Maar op een gegeven moment wilde Roy ook graag thuis zijn. “Ik wilde meer vastigheid. Het is ook beter te plannen voor thuis, zeker als ik ooit vader word bijvoorbeeld.” Voor mensen als Roy, die op zoek zijn naar afwisseling met zekerheid, zijn er bij Techsharks altijd zeeën aan mogelijkheden.