04 januari 2021

Wat ik in Polen heb geleerd, is echt goud waard!

Nathalie van Buggenum
3 minuten leestijd

Naam: Nick van den Berg
Leeftijd: 32
Functie: Allround storingsmonteur
Woonplaats: Tilburg
Eerste contact met Techsharks: 2010
Omschrijf Techsharks/Techsharks Projecten in 3 woorden: uitdagend, ertoe doen en flexibel

Nick van den Berg (32) had zijn eerste contact met Techsharks al in 2010. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder en heeft hij al mooie dingen beleefd. In dit artikel vertelt hij ons meer over zijn recente bedrijfsbezoek aan Polen en over zijn interne overstap van Techsharks (proces) naar Techsharks Projecten. 

“Ik heb van jongs af aan al een passie voor techniek. Het sleutelen aan brommers, de denkwijze en het vieze handen willen krijgen zit altijd al in mij. Ik zie het zelfs al bij mijn zoontje van twee jaar terug. Als ik een kastje in elkaar schroef, pakt hij de schroevendraaier vast. Dat is mooi om te zien. Mijn eerste contact met Techsharks vond plaats toen ik nog op school zat. Zij hebben toentertijd mijn eerste stageplek geregeld en dat werd ook het eerste bedrijf waar ik vast in dienst kwam. Dat was in 2010. Bij Techsharks spreekt het informele me aan. Ze staan altijd open voor een goed gesprek. Inmiddels heb ik al veel andere techneuten aangedragen om ook bij Techsharks te gaan werken. Je wordt goed geholpen, ze staan altijd voor je klaar en ze zijn eerlijk. Ik heb weken gehad dat ik zes of zeven keer met mijn contactpersonen Nathalie van Buggenum en Erik van Oers aan het telefoneren was om iets te bespreken of om simpelweg gewoon even te kletsen.

De afgelopen jaren ben ik grotendeels werkzaam geweest in de voedingsmiddelenindustrie. Inmiddels zit ik via Techsharks iets langer dan 1 jaar bij FrieslandCampina. Ik heb het daar erg naar mijn zin. Alles kan en alles mag. Daarnaast brengt het leuke uitdagingen met zich mee. Soms loop je tegen een storing aan die al 25 jaar in het gebouw zit en nog niet is opgelost. Recent ben ik via FrieslandCampina een week in Polen verbleven. Mijn vrouw is Pools, dus we waren erg blij dat ik naar Polen mocht. Mijn vrouw was al het hele jaar niet in Polen bij haar familie geweest en voor mij was het een mooie kans om nieuwe kennis op te doen. Ik bezocht de leverancier van de machines om te kijken hoe de machines en het onderhoudssysteem eruit zien en om training te krijgen zodat ik andere medewerkers kan opleiden als de machines worden geleverd. Wat ik daar geleerd heb, is echt goud waard. Een ervaring die niemand mij meer afneemt.

Ik ben altijd al storingsmonteur geweest. Bij ASML heb ik eens een uitstapje gemaakt naar het bouwen van machines, maar dat is toch niet echt mijn ding. Mijn passie ligt bij de mechanische kant. Maar het beweegt zich steeds meer richting elektrisch, sensoren en PLC-besturing. Daarom heb ik ook meteen via Techsharks de cursus Industriële Automatisering gevolgd. Daar heb ik o.a. mijn kennis opgefrist over het logisch zoeken van storingen op PLC-niveau.

Per 1 januari 2021 heb ik de overstap gemaakt van Techsharks - Proces naar Techsharks Projecten. Als ik naar het verleden kijk, heb ik bij veel verschillende werkgevers gewerkt. Ik vind het altijd leuk om ergens binnen te kijken, mijn ideeën te bespreken, het uit te voeren en dan weer door te gaan. Techsharks Projecten heeft voor mij het perfecte aanbod. Ik heb de zekerheid van een vaste werkgever en daarnaast krijg ik de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. Ik kan in verschillende keukens kijken en overal mijn ideeën kwijt. Daardoor blijft het voor mij constant uitdagend. Ik heb het team van Techsharks Projecten al online ontmoet. Dat was erg gezellig. Een andere monteur van Techsharks Projecten werkt nu ook bij FrieslandCampina. Iedereen is ook over hem erg tevreden. Daarnaast heb ik ook al veel contact met Britt Luijten, Account Specialist bij Techsharks Projecten. Zij heeft bijvoorbeeld de hele reis naar Polen geregeld. Ik kijk uit naar de komende jaren om van project naar project te gaan. Om van de ene uitdaging naar de andere uitdaging te gaan!


"Ik heb de zekerheid van een vaste werkgever en ik krijg de kans om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan.