Wat voor effect heeft de coronacrisis op het werk van een Recruitment Specialist?
Publicatie datum: 26 augustus 2020

Wat voor effect heeft de coronacrisis op het werk van een Recruitment Specialist?

Mijn avontuur bij Techsharks begon op 1 maart 2020 met een hele gave onboardingsdag in het Philips stadion. Van directie tot HR-manager, iedereen stelde zich deze dag aan ons voor. Vanaf mijn start bij Techsharks ben ik goed geïnformeerd over de kernwaarden en de doelen van de organisatie. Zo’n dag bestaat naast een informatief gedeelte ook uit leuke activiteiten waardoor je de organisatie en elkaar, op een ongedwongen manier beter leert kennen. Vanuit mijn HR-achtergrond weet ik dat dit één van de belangrijkste aspecten is om nieuwe medewerkers zich meteen thuis te laten voelen. De persoonlijke benadering en laagdrempelige aanpak zorgt ervoor dat ieder type mens zich snel op zijn gemak voelt. Daarnaast is Techsharks qua organisatie een stuk kleinschaliger dan mijn vorige werkgever. De lijnen zijn korter en ons directieteam zien en spreken we regelmatig. Persoonlijk vind ik dat een stuk prettiger werken, beslissingen kunnen sneller worden genomen. Dit is namelijk erg belangrijk want… time kills the deal!

Sinds mijn start bij Techsharks is er een hoop veranderd in werkend Nederland. Na ongeveer twee weken werken op het kantoor, moest ik vanuit huis gaan werken. Niet ideaal voor iemand die net is gestart in een organisatie, want ik wilde immers alles zien en leren van mijn collega’s. Gelukkig vonden we binnen het team snel goede oplossingen hiervoor. Iedere dag starten we met een stand-up. In de ochtend worden de prioriteiten besproken en bekijken we samen waar ik een actieve bijdrage aan kan leveren. Als ik ergens hulp bij nodig heb, bel ik een collega of meeten we via Teams. Dit heeft mij goed vooruit geholpen. Nu zitten we nog altijd midden in de coronacrisis. Landen om ons heen stellen opnieuw pittige maatregelen in en ondertussen proberen wij onze business door te laten draaien. We mogen gelukkig wel steeds vaker op het kantoor werken. Ik zie mijn collega’s dus ook meer. Ik vind het fijn dat alle collega’s zich goed aan de richtlijnen houden die door de organisatie zijn opgesteld. Het is belangrijk dat wij met zijn allen bewust zijn van wat er speelt en we #samentegencorona optrekken.

"de crisis biedt ook kansen voor Techsharks"

In de Limburgse regio waar ik werkzaam in ben, merken we dat veel bedrijven nog voorzichtig zijn met het aannemen van personeel door de coronacrisis. Een van onze grootste opdrachtgevers in de procesindustrie, het Chemelot terrein, ondervindt nog steeds de gevolgen van de crisis. Grote orders blijven (nog) uit en investeringen worden mondjesmaat gedaan. Daarnaast zie je dat de Limburgse markt ook voor een deel afhankelijk is van export. Omdat we in de Euregio opereren tussen België en Duitsland lopen orders in die landen bijvoorbeeld terug, omdat ze eerst voorraden uit eigen land opmaken. Aan de andere kant creëert dit ook kansen voor Techsharks op de Belgische en wellicht ook de Duitse markt. Zo ben ik nu bezig met een project in België voor een mooie opdrachtgever in Lummen waar we monteurs en engineers mogen plaatsen.

Zoals je leest, proberen we potentiële bedreigingen waar we kunnen om te buigen naar kansen. Dat is typisch Techsharks en vat precies samen waar wij met z’n allen voor staan: wij zijn highly adaptive, extremely effective & always hungry for more!

Wil jij zelf ook aan de slag bij Techsharks? Bekijk dan snel onze opdrachten!

Deel dit artikel

Vragen over dit nieuwsbericht?

Laurent Locht Recruitment Specialist llocht@techsharks.nl
+31 6 11 40 43 38