14 april 2020

Zo win je een weekendje rijden in een Tesla en €500 cash!

Erik van den Hoff
3 minuten leestijd

Lars van der Bruggen (27) uit Vught is een van onze sharks. Voorheen werkte hij in de autotechniek en inmiddels is hij in dienst als service engineer bij Techsharks. Lars blijkt niet alleen een goede technicus te zijn, maar ook een bekwame hunter. In de afgelopen periode wist Lars maar liefst vijf nieuwe sharks aan te dragen, waardoor hij de winnaar is van de laatste editie van The Hunt. Hij heeft hiermee een weekendje rijden in een Tesla gewonnen én €500 cash. Wij waren natuurlijk benieuwd naar zijn geheime recept en vroegen hem het hemd van het lijf!

Wie heb je allemaal aangedragen? Zijn het mensen uit je eigen netwerk?
“Als eerste heb ik mijn zusje aangedragen, vervolgens een oud-collega en een oud-bekende van vroeger. Mijn oud-collega is inmiddels al aangenomen door Techsharks. Daarnaast heb ik een vriend aangedragen die op zoek was naar werk als lasser en mijn huisgenoot. Recent heeft mijn huisgenoot een introductie videogesprek gehad en hij was erg enthousiast. De mensen zijn dus afkomstig uit mijn eigen netwerk.”

Heb je ook mensen gehad die direct zeiden dat het niks voor hen was?
“Nee eigenlijk niet. Ik selecteer goed voor Techsharks. Ze hoeven nog maar weinig werk zelf te doen haha.”

Ben je zelf heel actief mensen gaan benaderen?
“Het kwam in het begin allemaal op mijn pad, maar toen ik zag dat Nathalie (recruiter specialist) een plek boven mij stond in The Hunt ranglijst heb ik wel extra mijn best gedaan.”

Wat is je geheime recept?
“Dat ga ik natuurlijk niet vertellen, want dan win ik het rijden in een Lightyear niet meer (lees: als Lars nog langer bovenaan staat, mag hij naast het rijden in een Tesla ook nog een week in een Lightyear rijden). Het is vooral belangrijk dat je iemand uitkiest die je graag zelf als collega zou willen hebben. Je moet goed kijken naar wat hun vaardigheden zijn en beoordelen of ze in het Techshark jasje passen.” 

Stimuleert The Hunt jou om mensen aan te dragen?
“Ik moet eerlijk toegeven dat ik het in het begin niet voor de prijs deed. In eerste instantie waren het vooral bekenden die op zoek waren naar een baan, maar toen ik zag dat ik een gedeelde eerste plaats had, heb ik nog een tandje bijgezet. Als je namelijk iemand aandraagt krijg je punten, maar als de persoon dan ook nog wordt aangenomen, ontvang je nog meer punten. Zo stijg je nog eens extra in de ranglijst.”

Hoe maak je mensen enthousiast voor Techsharks?
“Ik vertel voornamelijk hoe Techsharks als werkgever wil functioneren. Ik vertel dat ze goed voor het personeel zorgen door goede secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden. Zo kun je voor weinig geld een auto rijden en ook met sporten is het gunstig. Je kunt bij verschillende bedrijven gaan werken, waarbij je eerlijk kunt aangeven wat je leuk vindt. Wanneer je op een plek zit en je tegen zaken aanloopt, ga je samen met Techsharks kijken naar oplossingen. Mocht je het bij een klant waar je op dat moment werkt toch niet helemaal naar je zin hebben, sluit je het bij deze klant netjes af en werk je eventueel nog een nieuwe collega in. Samen met Techsharks ga je vervolgens op zoek naar een opdracht die beter bij je past.”

Hoe heeft Techsharks vervolgens jouw referrals opgevolgd? Heb je hier positieve verhalen over gehoord?
“Techsharks schakelde snel en namen direct contact op. Zo is mijn oud-collega al snel overgestapt. Dus die was daar enthousiast over.”

Vond je het leuk om te doen?
“Jazeker! Het ging eigenlijk heel natuurlijk en bovendien is het leuk om positief over je werk te kunnen praten tegen anderen.”

Weet je al wat je gaat doen met de Tesla? En met de €500 cash?
“Dat weet ik nog niet, want eerst had ik het idee dat het leuk zou zijn om ergens heen te rijden waar ik nog niet eerder ben geweest. Dan zou ik daar een weekendje kunnen verblijven, maar door het coronavirus gaat dat helaas niet. Het wordt waarschijnlijk dus gewoon lekker een stuk rijden, maar waar naar toe heb ik nog niet besloten.”

Heb je nog een idee voor een volgende prijs die we kunnen weggeven?
“Een weekendje weg bijvoorbeeld of parachute springen. Het zou leuk zijn als we ergens uit kunnen kiezen, omdat de leeftijden binnen Techsharks nogal uiteen liggen. Het moet vooral een leuke beleving zijn.”

“Ik moet eerlijk toegeven dat ik het in het begin niet voor de prijs deed".

Er komt een nieuwe edititie van The Hunt

Jij kunt net als Lars ook winnaar worden van The Hunt. Wij starten namelijk met een nieuwe editie van The Hunt, waarbij we opnieuw toffe prijzen weggeven. Houd onze social media kanalen goed in de gaten om de lancering van de nieuwe editie van The Hunt niet te missen.