Machinebouw vacatures

Is machines bouwen helemaal jouw ding? Neem dan snel eens een kijkje in onze oceaan! Bij Techsharks beschikken we namelijk over een breed aanbod van machinebouw vacatures. Als machinebouwer ga je via Techsharks aan de slag bij innovatieve en gerenommeerde opdrachtgevers in de maakindustrie. Wij hebben diverse machinebouwer jobs beschikbaar. Zo hebben we bijvoorbeeld vacatures voor machinebouw monteur, machinebouw mechatronica, machinebouw elektro (E) en (fijn)mechanisch machinebouwer (W). Dus wil jij een machinebouwer baan waarin jij je constant kan blijven ontwikkelen? En ben jij altijd hongerig naar meer uitdaging? Solliciteer dan bij Techsharks en become a shark!
Zoek in {{ItemsCount}} vacatures reset
JOB ALERT

schrijf je in voor de job alert en ontvang als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.

{{ItemsCount}} vacatures
Geen vacature of opdracht gevonden?

Werken als machinebouwer bij Techsharks

Wij kunnen je verzekeren dat we er bij Techsharks alles aan doen om samen met jou op zoek te gaan naar de perfecte te gaan werken als machinebouwer. Jouw wensen als vakspecialist staan centraal. Als je bij Techsharks gaat werken als machinebouwer krijg je niet alleen een uitdagende baan bij gave opdrachtgevers, maar we bieden je ook nog leuke extra’s. Je krijgt een leaseauto, als je er eentje wil. Daarnaast mag je deelnemen aan een bedrijfsfitnessplan en investeren we in jouw opleidingen, cursussen en trainingen. We maken van jou de machinebouwer die jij graag wil zijn. Bij Techsharks staat persoonlijke ontwikkeling en aandacht centraal. Je kunt bij Techsharks gaan werken als machinebouwer in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Wat is een machinebouwer?

Een machinebouwer is verantwoordelijk voor het bouwen, onderhouden, installeren en moderniseren van machines. Machinebouwers zijn werkzaam in de elektrotechniek, werktuigbouwkunde of industriële automatisering. Een machinebouwer is actief in de maakindustrie.

Een machinebouwer kan diverse specialisme hebben. Zo heb je een machinebouwer W, machinebouwer E en een allround machinebouwer (E+W). Daarnaast kan een machinebouwer ook nog op diverse locaties werken of in de service. Dan spreken we vaak over een field service engineer, servicemonteur en een inbedrijfsteller. Alle informatie hierover vind je op onze speciale pagina over fieldservice. Met de term fabricage duiden we het voorwerk van alle losse onderdelen om een machine te kunnen bouwen aan. Hierover vallen vaak de beroepen lasser, samensteller en allround metaalbewerker. Alle informatie over deze vacatures vind je op onze pagina fabricage. Bij Techsharks kun je het allemaal worden. Daarnaast is het ook mogelijk om als machinebouwer cursussen te volgen, gefaciliteerd door Techsharks. Mocht je bijvoorbeeld een training lassen willen volgen, wordt dit voor je geregeld.


Wat doet een machinebouwer?

Het bouwen, onderhouden en moderniseren van machines zijn belangrijke verantwoordelijkheden voor een machinebouwer. Deze machines worden gebouwd op basis van technische tekeningen. Een machinebouwer is vaak de schakel tussen de werkvloer en engineers.

Jouw opleiding en achtergrond hebben invloed op de werkzaamheden die je als machinebouwer uit gaat voeren. Daarnaast heeft de sector waarin je gaat werken als machinebouwer ook invloed op jouw werkzaamheden. Bij Techsharks kun je aan de slag in diverse sectoren. Wil je bijvoorbeeld werken aan de mooiste jachten of werken in de energiesector, food, chemie, of andere branches? Wij kijken samen met jou waar je het best past.

Als machinebouwer kun je zowel in ploegendienst als dagdienst aan de slag. Als machinebouwer bij Techsharks zijn het werken in dagdienst en in 2 ploegendienst het meest gebruikelijk. Het werken in 4 en 5 ploegendienst komt zelden voor.

Als machinebouwer moet je technische tekeningen kunnen aflezen. Op basis van technische tekeningen stel je zelfstandig machines samen. Deze machines kunnen pneumatische, hydraulische of elektrotechnische onderdelen bevatten. Het werk is afwisselend. Soms sta je een machinelijn te optimaliseren en een andere keer kan het voorkomen dat je de complete besturing van een procesinstallatie opbouwt binnen een nieuwe fabriek. Als jij gaat werken als machinebouwer kan het daarnaast ook voorkomen dat je onderhoud aan een machine uitvoert en storingen moet oplossen.


Machinebouwer salaris

WAT VERDIENT EEN MACHINEBOUWER?

Als je gaat werken als machinebouwer wil je natuurlijk graag weten wat het salaris van een machinebouwer is. Dit salaris ligt tussen de €2.000 en €3.700 bruto per maand. Er zijn uitzonderingen waarbij het salaris nog hoger kan liggen. Het salaris dat je zal gaan verdienen is afhankelijk van een aantal factoren. Logischerwijs heeft het aantal jaar ervaring dat je als machinebouwer hebt invloed op jouw salaris. Daarnaast heeft jouw opleiding ook invloed op het salaris. Bij Techsharks delen we onze sharks in op een bepaald niveau: junior, medior, senior. Als je bijvoorbeeld instapt als junior machinebouwer zijn er veel mogelijkheden om door te groeien naar medior machinebouwer en uiteindelijk naar een senior machinebouwer. Maar ook voor senior machinebouwers zijn er bij Techsharks tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Nu je weet wat je ongeveer kunt verdienen als machinebouwer is dit een criteria waar je rekening mee kunt houden. Bij de meeste machinebouwer vacatures wordt er een salarisindicatie gegeven.

Machinebouwer worden

Welke opleiding moet je gevolgd hebben om machinebouwer te worden bij Techsharks? Er bestaan meerdere opleidingen voor machinebouwers. Je kunt een MBO-opleiding niveau 3 of 4 volgen in de richting:

  • Mechatronica
  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek
  • Industriële automatisering
  • Vliegtuigtechniek
  • Landbouwmechanisatie
  • Auto- bedrijfswagentechniek
  • Scheepswerktuigkunde

Heb jij de opleiding tot machinebouwer op zak en ben jij er klaar voor om onze oceaan te betreden als machinebouwer? Bekijk dan snel ons aanbod van machinebouw vacatures. We hebben machinebouw vacatures beschikbaar in de omgeving van Noord-Brabant en Noord-Limburg, zoals Boxmeer, Eindhoven, Helmond en Weert.
machinebouw vacatures